Publikováno Srpen 1Srp 1 Zdravím, tápu nad jednim problémem s dvojkovou Fabií Combi (nejslabší 1.4 TDI v manuálu). Je to otloukánek s velkým najezdem a poslední dobou se ozývá klepání někde u přední nápravy. Má jasná pravidla - jen za jízdy a jen se zařazenou rychlostí. Stačí jen vymáčknout spojku a bouchání zmizí. Asi nejvíce je slyšet při prudkém ubrání plynu. Mechanik nic neobjevil. Prý vyměnil klouby poloosy, vyměnil tyčky stabilizátoru. Býval bych přísahal, že při přidání a ubrání plynu se jedná o trochu jiný zvuk z trochu jiného místa, ale nedal bych zs to ruku do ohně. Díky za možné tipy kde hledat.
Srpen 3Srp 3 Autor Díky za tip. Nechám prověřit. Ještě přemýšlím nad jednou věcí... je to možná blbost, ale auto už je zřízené, zažilo ťukance a dolní oplastování už má vytržená oka. Na jedné strany je blíž k ramenu (skoro se jí dotýká) a jen kousek od tyčky stabilizátoru. Mám dost mezery ve znalostech, tak se chci zeptat - je možné, že by tady mohlo vznikat klepání, o kterém píšu výše? (jen se zařazenou rychlostí, nejhlasitější při prudkém puštění plynu).
Srpen 4Srp 4 Když na to má vliv přidání/ubrání plynu, a spojka, tak mně to pořád připadá na klouby poloos. Píšeš, že jsou měněny. Vnitřní i vnější? Já jsem kdysi měl něco podobného na Feldě. Zvedl jsem auto, a pozvedl nápravu u kola, aby bylo nad zemí, ale v normální jízdní poloze. Ne svěšeno jako při výměně kola. Zakvedlal jsem kolem, a ozvalo se, odkud zvuky vychází. Byl to vnější kloub u jednoho kola. U mě to ještě mělo vliv, podle rychlosti.
Srpen 7Srp 7 Autor Podívám se na to. Problém je, že to auto jsem ještě neviděl pořádně zespoda (jen v rychlosti na silnici). Jezdí s ním přítelkyně. A ke mě se moc nedostane. Jen tu a tam mě nechá řídit. Při první příležitosti ho zkusím zvednout. Co mě zaráží, že bylo už 2x u servisáka. Ten prý ty zvyky neslyší (občas to bouchá méně, někdy vůbec, ale když už, je to slušný rachot), prohlédl podvozek u přední nápravy a nic nenašel. Viděl jsem akorát nové tyčky stabilizátoru a nové manžety. Přijde mi to hodně podezřelé. Díky za nasbírané tipy.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.