Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

dneska jsem chtěl kvůli nefunkčnímu klaksonu kouknout na kabeláž, která k němu vede pod baterkou. Tu jsem tak tedy odpojil a vyndal, vyšrouboval jsem i ten kastlík k ní. Při tom jsem kouknul i na kabelový svazek vedoucí od řídící jednotky. Nijak jsem do něj nezasáhl, pouze jsem jej rozmotal a zase zamotal. Po navrácení baterky zpět se mi však auto prakticky zbláznilo (video řekne vše), kdy začne v pravidelným rytmu cvakat relé a začnou blikat kontrolky, zejména směrovek. Auto normálně startuje, bylo mi doporučeno přeměřit baterku (mezi 12.5 až 13 V, za běhu ještě víc), zkusil jsem i přebrousit dosedací plochu matice zemnícího vodiče, ale bez výsledku. Jediný, kdy se jev přestane vyskytovat, je situace, kdy vyndám pojistku 43 od komfortky (a pochopitelně spolu s tím přestanou fungovat i světla). Máte někdo zkušenost? Mockrát díky.

PS: před zásahem do baterky to jelo úplně v pořádku

• Autor

Přečetl jsem. Už to bohužel vypadá, že to bude fakt ve svazku. Ten je nicméně bohužel už minimálně jedním kutilem napadený a přiznám se, že nevím, na jaké kabely se v tom množství zaměřit.

Zkoušel jsem vyměnit BSG, jinou baterku, spínač a relé výstražných světel, ale stále bez výsledku. Na VAGu si to našlo chyby s kódy:

18058 – Powertrain Data Bus: Missing Message from Instrument Cluster (P1650)

18045 – Powertrain Data Bus: Missing Message from Comfort System (P1637)

01314 – Engine Control Module: No communication

Po nastartování to cvakání ustane a projevuje se "jen" asi jednou za pět sekund. Po přidání plynu začne auto opakovaně pískat/řvát až do té doby, než motor vypnu.

Nějaká rada, na jaké kabely se ve svazku konkrétně zaměřit?

Moc díky

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.