MartinB Octavia 4x4 Vloženo 26. Květen 2006 Sdílet Vloženo 26. Květen 2006 Ahoj, potřeboval bych radu nebo alespoň náznak nějakého řešení. Mám octu 1.9 TDiPD ve 4x4 z roku 2001. Po celou dobu bylo vše v pořádku i Vag nehlásil žádný problém a najednou začala svítit kontrolka. Tak jsem s tím zajel do servisu, kde to připíchli na Vag. Nejprv se to tvářilo jako sporadická, ale pak to tam bylo natvrdo- 00589 Roznětka 1 airbagu na straně spolujezdce N131 - hodnota odporu příliš velká. A řekli že to bude na dýl, že to bude nejspíš kabeláž nebo konektor, ať se objednám. Tak jsem tam přijel znovu, sundali schránku u spolujezdce, připíchli to na Vag a dle nejakého postupu měli opticky zkontrolovat kabeláž. Mechanik na to mrknul a řekl, že je kabeláž v pořádku, odmáčkl Vag a napsalo mu to vyměnit modul airbagu, který přijde na 15000kč. Když jsem namítak, že kabeláž znamená od řídicí jednotky k modulu, odvětil že kdyby to bylo v kablíku, že by naskočila jiná závada, že je to určite v tom modulu a hotovo a dále nic nerozebíral. Když jsem koukal do DP, tak k roznětce vedou pouze dva kablíky-nevím, jak by Vag zjistil chybu na kablíku, je to možné že by ji mohl zjistit? Jaký pak má kód? Ze schématu je patrné, že velký odpor může způsobit přerušený kabel, studeňák na svorkovnici a nebo až v poslední řadě ta roznětka. Jde kablík nějak proměřit aby to náhodou nevylítlo? Jak z toho ven? Za radu moc děkuju. MartinB 4x4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 26. Květen 2006 Sdílet Vloženo 26. Květen 2006 Ahoj... pokud je vozidlo jinak v pořádku a nemělo nikdy nějakou velkou bouračku a neni to nějaká skládačka a prostě to vzniklo samo .....tak to v kabeláži nebude pokud tam někam nevnikla voda či něco jiného.....závadu přímo v aibagu jsem zažil....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinB Octavia 4x4 Vloženo 26. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 26. Květen 2006 Ja teda nevím,skládačka to rozhodně není, bouraný to bylo na přední pravý blatník-lehce, airbagy nevylítli. Mě šlo hlavně o postup servisu, měl zkontrolovat kabeláž a on zkoukl od airbagu spolujezce do svazku a druhou stranu uz ne. Laicky velky odpor-prerišené vedení. Je možné aby Vag našel chybu na dvou drátech vedoucích z řídicí jednotky airbagu do samotného airbagu?Abych věděl je-li to skutečně v airbagovém modulu nebo je někde porušený tan drát, ve svazku nebo u řídicí jednotky, kam ten technik nekoukal. Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host DES Vloženo 26. Květen 2006 Sdílet Vloženo 26. Květen 2006 Ja teda nevím,skládačka to rozhodně není, bouraný to bylo na přední pravý blatník-lehce, airbagy nevylítli. Mě šlo hlavně o postup servisu, měl zkontrolovat kabeláž a on zkoukl od airbagu spolujezce do svazku a druhou stranu uz ne. Laicky velky odpor-prerišené vedení. Je možné aby Vag našel chybu na dvou drátech vedoucích z řídicí jednotky airbagu do samotného airbagu?Abych věděl je-li to skutečně v airbagovém modulu nebo je někde porušený tan drát, ve svazku nebo u řídicí jednotky, kam ten technik nekoukal.Dík Tak odpoj konektor Airbagu a dej tam na test odpor tak cca. 3 ohmy (tři ohmy), pokud bude vše OK, je BAG v háji .. Samozřejmě je to potřeba dělat přes vag, vždy resetnout závadu a znovu testovat ... ale to asi víš .. Co je to za ňoumy ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garny Vloženo 27. Květen 2006 Sdílet Vloženo 27. Květen 2006 pánové opatrně.. s air s nevětší opatrností.. stačí malá statik el.a letí.. a máte hlavu v prdely.... radči jet někam do servisu třeba i neorigo jako jsme my s martinem a tam se to odskouší.. jinak tohle jsme tu už mněly byl problém přímo v air spolujezce.. kablík jsme taky zkousely.... jinak mechanik ti dost těžko na autě bude kontrolovat nějakou kabeláž na air jednotce.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reddwarf Vloženo 1. Červen 2006 Sdílet Vloženo 1. Červen 2006 jj chlapy řeším uplněstejný problém, kontrolka se rozsvítila zničeho nic a musím říct, že momentálně zkouším jak káble tak i tu srandu s tím odporem. tak jsem zvědavej jak to dopadne, každopádně jezdit s rožlou kontrolkou se mi nechce. a 15 tis na nový nemám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garny Vloženo 1. Červen 2006 Sdílet Vloženo 1. Červen 2006 jj chlapy řeším uplněstejný problém, kontrolka se rozsvítila zničeho nic a musím říct, že momentálně zkouším jak káble tak i tu srandu s tím odporem. tak jsem zvědavej jak to dopadne, každopádně jezdit s rožlou kontrolkou se mi nechce. a 15 tis na nový nemám. a není třeba to lepší opravit.. a ne experimentovat.. air spolujezce stojí na vraku do 5 000 kč... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZaJan Vloženo 4. Září 2006 Sdílet Vloženo 4. Září 2006 15 tis? ... na kolik si ceníte život spolujezdce ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 4. Září 2006 Sdílet Vloženo 4. Září 2006 15 tis? ... na kolik si ceníte život spolujezdce ? Tchýně? Ale tak dobře, máš pravdu... air se nechá sehnat za méně než 15t btw. měl jsem podobnou závadu na Opelu Vectra '96 no a tam to bylo ve špatném konektoru pod sedadlem. ŘJ vyhodnocuje stav vedení a bylo mi řečeno, že už při velmi malých rozdílech zahlásí chybu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 6. Září 2006 Sdílet Vloženo 6. Září 2006 jak dopadla závada?????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavius84 Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 Tak se mi dneska z niceho nic rozvistila kontrolka airbagu! Nemate s tim nekdo nejake zkusenosti. Octavia SLX r.v.98 Diky vsem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baurak Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 Tak se mi dneska z niceho nic rozvistila kontrolka airbagu! Nemate s tim nekdo nejake zkusenosti. Octavia SLX r.v.98Diky vsem obcas se to stane samo od sebe...napojit na vag a uvidi se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeneburg Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 Tak se mi dneska z niceho nic rozvistila kontrolka airbagu! Nemate s tim nekdo nejake zkusenosti. Octavia SLX r.v.98Diky vsem na VAG, ale tipoval bych na krouzek pod volantem..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtg61 Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 jj nebo vymačkanej konektor na bagu.. po výměně mám klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 Kroužek jen tak neodchází,spíš někde špatně napružené piny v konektorech-už jsem to párkrát řešil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeneburg Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 jj nebo vymačkanej konektor na bagu.. po výměně mám klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtg61 Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 jj nebo vymačkanej konektor na bagu.. po výměně mám klid. víš o čem mluvím, že ) OT: co to mas v avataru zase Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavius84 Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 Tak jsem se ted pri ceste domu stavel v autosalonu, a bez jaky koliv kontroly a napojeni na Vag mi rekli krouzek za 3500,- Zrejme to uz maji ve voku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 viděl jsem jeden špatnej kroužek (z totální bouračky) a viděl jsem asi 10 špatnejch kontaktů ale za 3500,- se to dá zkusit ten kroužek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavius84 Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 viděl jsem jeden špatnej kroužek (z totální bouračky)a viděl jsem asi 10 špatnejch kontaktů ale za 3500,- se to dá zkusit ten kroužek A co by si teda zkousel jako prvni? (Vag nemam). Je to pro me jako pro studenta docela ranec 3500,- Da se to podle necoho nejak poznat cim by to mohlo byt? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 i když najdeš blbej spoj tak kontrolka nezhasne takže bez VAGu ani ránu napiš odkud jsi a určitě se najde v okolí někdo s VAGem kdo ti řekne u kterého bagu to dělá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavius84 Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 i když najdeš blbej spoj tak kontrolka nezhasnetakže bez VAGu ani ránu napiš odkud jsi a určitě se najde v okolí někdo s VAGem kdo ti řekne u kterého bagu to dělá Jsem ze severnich cech. Okoli Ustecka, Mostecka neni problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TicTac Vloženo 25. Březen 2007 Sdílet Vloženo 25. Březen 2007 Zdravím Z ničeho nic se mi rozsvítila kontrolka airbagu. Nevíte někdo čím to je a jak to napravit? Díky za rady. TT. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavius84 Vloženo 25. Březen 2007 Sdílet Vloženo 25. Březen 2007 No zkusil bych nejprve VAG....ja to resil ted nedavno....Z niceho nic se mi taky rosvitila kontrolka a jelikoz VÁG nemam tak jsem jel do autorizovanyho servisu a napsalo to prepeti v bocnim airbagu...Tak mi na to technik rika, ze je v haji ridici jednotka airbagu. No a pak kamarad prisel na to ze mi nedko nohou vytrhl spoj pod sedackou, tak se to znova spojilo, vymazala se zavada a mam klid...Ale take casto odchazi nejaky krouzek pod volantem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dědek Vloženo 26. Březen 2007 Sdílet Vloženo 26. Březen 2007 Já to mněl taky.Vytáhl jsem některou pojistku při zapnutém klíčku a už to bylo. Dělal jsem si upozornění na světla že nesvítím a tak to dopadlo. Po zapnutí klíčku zhasla a pak zase rosvítila.V servisu smazal závadu a bylo Taky to může být kroužek pode volantem. Jo a ještě mi říkal ať v tom nešťourám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.