Přejít na obsah

spojka a řazení

luckyluck

Doporučené příspěvky

Mám dva dotazy. Spojka ideálně zabírá v jaké poloze pedálu. Pozoruju, že mi spojka zabírá fakt dost nahoře a velice krátce, nejsem žádnej začátečník, ale začíná mě štvát, jak mám problém, aby mě auto hlavně při řazení nižších stupňů nekopalo do zadku.

Vůbec to nějak blbne, řazení mi začíná jít čím dál tím víc ztuha, hlavně zase nižší stupně a zpátečka, tu tak někdy vůbec nenarvu, musím vyšlápnout spojku a znova..

Copak mě čeká chlapíci, nejraději mám ty odpovědi přepočtené na peníze :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám dva dotazy. Spojka ideálně zabírá v jaké poloze pedálu. Pozoruju, že mi spojka zabírá fakt dost nahoře a velice krátce, nejsem žádnej začátečník, ale začíná mě štvát, jak mám problém, aby mě auto hlavně při řazení nižších stupňů nekopalo do zadku.

Vůbec to nějak blbne, řazení mi začíná jít čím dál tím víc ztuha, hlavně zase nižší stupně a zpátečka, tu tak někdy vůbec nenarvu, musím vyšlápnout spojku a znova..

Copak mě čeká chlapíci, nejraději mám ty odpovědi přepočtené na peníze :D

S tim tezkym razenim, spojka se neda seridit, pokud jde tezko hybat radici pakou, tak je to v mechanismu co je na prevodovce, jsou tam silonova pouzdra primo na prevodovce, kde je mechanismus razeni a ta pouzdra jsou v hliniku co celej mechanismus jde do prevodovky, tento hlinik casto oxiduje, staci jen silonova pouzdra vydelat a ocistit ten hlinik kulatym pilnikem, pak to jeste namaz vazelinou a sloz zpet (pokud jde tezko radit). Pokud mas opotrebovanou lamelu tak ji musis vymenit i s vypinacim loziskem i s pritlacnym kotoucem. Razeni seridit jde na tahlech, ale pokud mas opotrebovanou lamelu, musis vymenit lamela + pritlacak + lozisko.

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Plecháč Tony: ked stojim v briezku a mas sa pohnut to je doslova umenie, uz ked je spojka konecne v zabere a mam pridane tak musit stupit na plyn fakt dost ja hovorim ze skoro plny aby to nezhaslo a nezacalo sa to dusit, lukino ti potvrdi, vzdy ma napadaju take mile slova na vyrobcu, ja neviem ci to robi nevedomostou alebo naschval a skusa co vsetko mu strpime.

p.s.: inak jedine co ze sa daju na to zohnat diely a spravi to garazista v pohode, inak mat kontakt na slusneho servisaka a dostupnost dielov tak uz asi skoda nie, sklamali ma za vela penazi malo muziky ako sa hovori, uz v podstate v ich prospech nic nehovori: priemerne (auto), motory priemerne az podpriemerne, drahe, slaba vybava.............

Odkaz ke komentáři

pava: zatial to jazdi, ale ak sa to zacne srat tak som hovoril tatkovi, ze to vyleti s domu len tak sa za tym zaprasi.

p.s.: u toho auta ma nic nerozhodi aj keby skapala RJ skocim za kamosom rozobere preletuje integrac a frci to dalej, je dobre poznat cloveka co robi taketo opravy RJ.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...