Přejít na obsah

Prodloužený servisní interval

HTP

Doporučené příspěvky

Zkrátka pro menší nájezdy se long life nehodí.

A Škodovka nabízí prodloužený interval výměny nebo variabilní?

To je totiž velký rozdíl, protože kamarád s Renaultem má variabilní interval a kontrolka na palubce se rozsvítí někdy po 30.000km a někdy už po 8.000km, pokud se s tím jezdí krátké studené trasy. Je tam zkrátka čidlo na olej a podle složitého algoritmu se vypočítává jakási "kvalita" oleje.

Pokud by se i u Fabie jednalo o variabilní intervaly a ne prodloužené, viděl bych to jako velkou výhodu :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud ještě nemáš auto rok, tak ti nevynulovaly servisní interval při předprodejní kontrole a je tak nastaven z výroby. Tzn. je to rok, co auto vyjelo z fabriky.

no a co s tim jako mam delat???mam zajet na servisku a rict at mi to vynuluji???nebo to nechat a jit v tech 10tis??cetl jsem,ze vynulovani toho servisniho intervalu mohu i ja..ale nevim jak to potom bude pocitat..proto se radeji zeptam -_-

Odkaz ke komentáři

Nejjednoduší bude, když si to vynuluješ sám podle návodu k obsluze a na servis pojedeš po 15.000 km nebo po 1 roce od koupě (podle toho, co nastane dřív). Oni ti potom ten servisní interval znovu vynulují a už by to mělo ukazovat správně.

Pokud to auto bylo na skladě delší dobu, tak možná zajeď na servis rovnou. Já jsem bral taky skladovku a celkem ležák - 9 měsíců. Po nějakých 3.000 km jsem si olej sám vyměnil a pak jsem jel normálně na servis po 15.000 km.

Odkaz ke komentáři

Nejjednoduší bude, když si to vynuluješ sám podle návodu k obsluze a na servis pojedeš po 15.000 km nebo po 1 roce od koupě (podle toho, co nastane dřív). Oni ti potom ten servisní interval znovu vynulují a už by to mělo ukazovat správně.

Pokud to auto bylo na skladě delší dobu, tak možná zajeď na servis rovnou. Já jsem bral taky skladovku a celkem ležák - 9 měsíců. Po nějakých 3.000 km jsem si olej sám vyměnil a pak jsem jel normálně na servis po 15.000 km.

a prosim te kde zjistim kdy presne to bylo vyrobeno??premyslim ze bych zajel uz ted..no ale jeste uvidim -_-

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...