Říjen 24, 200717 r Ahoj,tak konečně můžu odpovědět. Bydlel mi v pc virus a nechtěl mne pustit na net, neřád, ale už je pryč a tak můžu dat fotky z montáže. vypadá to dobře, ale nevím zda to půjde na předfacelift Přesně ti to neřeknu, ale připadá mi že to je stejný, aspoň na netu v tom obchodu neměli uvedený jiný kryt před faceliftem a po. I na autokelly to nedělí. Jo ,vypadá to dobře.A jak to zasahuje pod auto? Je to nejnížší bod?Neurveš to někde? Z fotek to nejde moc poznat. Je to kopie originálu pod diesela, kopíruje to boční panely, možná to je o max 2cm níž. No to je to čeho se bojí octávie je nízká ještě -2 cm pak někde škrtnu a je to pryč.Potkávám hodně OC kterým to visí pod autem. Ahojky, na staré octavii 1,6/55kw jsem měl podobný kryt, upravený z diesel verze. Jen jsem ho v okolí výfuku upravil - plast tam předchozí majitel vyřízl tak jsem tam dal kus hliníku a za těch pět let co jsem jí měl kryt držel, sice občas jsem zaslechl zvuk od spodku,a le to bys musel mít ten jejich paket pro špatné cesty. Vyšší auto a ocelový kryt, ostatně na naše silnice, např od Čáslavi směrem na Havlíčkův Brod je to spíše pro vlaky - koleje už mají , tak ani nepoznáš kde končí špatná silnice a začíná normální. Když tak ho podložím z venkovní strany hliníkem ať si zklouzne, ale snad to nebude tak hrozný, lepší než nic a ostatně na diesel verzích mají podobný.
Říjen 27, 200717 r Ahoj,tak konečně můžu odpovědět. Bydlel mi v pc virus a nechtěl mne pustit na net, neřád, ale už je pryč a tak můžu dat fotky z montáže. vypadá to dobře, ale nevím zda to půjde na předfacelift Přesně ti to neřeknu, ale připadá mi že to je stejný, aspoň na netu v tom obchodu neměli uvedený jiný kryt před faceliftem a po. I na autokelly to nedělí. Jo ,vypadá to dobře.A jak to zasahuje pod auto? Je to nejnížší bod?Neurveš to někde? Z fotek to nejde moc poznat. Je to kopie originálu pod diesela, kopíruje to boční panely, možná to je o max 2cm níž. No to je to čeho se bojí octávie je nízká ještě -2 cm pak někde škrtnu a je to pryč.Potkávám hodně OC kterým to visí pod autem. Pokud se to za něco nezachytí,tak to hned neztratíš.Občas slyším,jat to škrtne a pořád je na svém místě. Ztratil jsem ho jednou,ale to bylo při dlouhém couvání ve sněhové kalamitě.
Listopad 1, 200717 r Ahoj, tak jsem dneska vlezl pod auto a ta výška je větší než u kamaráda na předešlé fotce, má snížené auto. Já mám normální tourku a foceno na zimních 15". Mezera myslím dostatečná, kryt zatím nic nedělá....netvaruje se jak psal kolega na 1,4. Upraveno Listopad 1, 200717 r od Pepa72
Listopad 2, 200717 r Ahoj,tak jsem dneska vlezl pod auto a ta výška je větší než u kamaráda na předešlé fotce, má snížené auto. Já mám normální tourku a foceno na zimních 15". Mezera myslím dostatečná, kryt zatím nic nedělá....netvaruje se jak psal kolega na 1,4. Měl si se stavit za mnou,já mám u sebe vždycky nějaké v záloze. Jinak ten kryt jsi udělal pěkně
Listopad 4, 200717 r cawte....asi mensi problem s krytom pri 200km/h letel jak ptak moja chyba zle upevnene ...nie je to origo a asi preto , ale mam sikovneho svagra ktory priniesol kryt nas5 k autu )))
Listopad 5, 200717 r cawte....asi mensi problem s krytom pri 200km/h letel jak ptak moja chyba zle upevnene ...nie je to origo a asi preto , ale mam sikovneho svagra ktory priniesol kryt nas5 k autu ))) Ahoj, ale kryt vypadá líp než moje replika. Kde jsi ho sehnal? A oblíbená otázka, za kolik?
Listopad 5, 200717 r cawte....asi mensi problem s krytom pri 200km/h letel jak ptak moja chyba zle upevnene ...nie je to origo a asi preto , ale mam sikovneho svagra ktory priniesol kryt nas5 k autu ))) Ahoj, ale kryt vypadá líp než moje replika. Kde jsi ho sehnal? A oblíbená otázka, za kolik? Ahoj , zohnal mi ho jeden kamos z pneuservisu , tam boli vyhadzane ,že vraj nepodarky
Listopad 11, 200717 r Cawte, kryt nahodeny ,odskusany , funkcny Ahoj, vypadá to dobře, jen se chci zeptat, ty díry na vstup vzduchu jsou zavařený nebo průchozí? Někdo tady na fóru psal, že na 1,4 se u výfuku vytvaroval, vytekl...... Tak radši chladit, nejen pivo
Listopad 11, 200717 r Cawte, kryt nahodeny ,odskusany , funkcny Ahoj, vypadá to dobře, jen se chci zeptat, ty díry na vstup vzduchu jsou zavařený nebo průchozí? Někdo tady na fóru psal, že na 1,4 se u výfuku vytvaroval, vytekl...... Tak radši chladit, nejen pivo Ahoj, no neviem ani ja čo s tie diery na vstup vzduchu , kazdy mi to hovori inak, pýtal som sa na to aj v servise a aj tam mi len 50-50 %....jeden ano ,treba, druhy zas že netreba tie diery ,tak som ich tam zatial nedal. No po dnesku co u nas nasnezilo a musel som s autom preč ,som aj rad že som ich tam nedal....uvidim este... no a este jedna fotka s oblubenymi cigaretami
Listopad 22, 200717 r Mám GLX 1,6/55kW z roku 1997. Chtěl bych si plastový kryt motoru doplnit. Prosím o radu . Mám si koupit originál, nebo díl od Auto KELLY, nebo tu polskou repliku za 600,- Kč? Prý jsou origo v sadě 3 plasty - spodní kry a nějaké 2 přídavné plasty k podběhům. Nevím, jak ty 2 plasty vypadají, asi je tam taky nemám. Auto je tak jak bylo vyrobeno, snad se ty plasty dávaly jenom na TDI. P.S.: Uvítal bych nějakého fandu Octávek z Mladé Boleslavi a okolí, s kým bych mohl pokecat.
Listopad 22, 200717 r Mám GLX 1,6/55kW z roku 1997. Chtěl bych si plastový kryt motoru doplnit. Prosím o radu . Mám si koupit originál, nebo díl od Auto KELLY, nebo tu polskou repliku za 600,- Kč? Prý jsou origo v sadě 3 plasty - spodní kry a nějaké 2 přídavné plasty k podběhům. Nevím, jak ty 2 plasty vypadají, asi je tam taky nemám. Auto je tak jak bylo vyrobeno, snad se ty plasty dávaly jenom na TDI. P.S.: Uvítal bych nějakého fandu Octávek z Mladé Boleslavi a okolí, s kým bych mohl pokecat. Jeden kolega prodává zánovní zakrytování motoru - spodní + 2x boční, vše origo Škoda za 4.000,- Kč
Listopad 22, 200717 r Mám GLX 1,6/55kW z roku 1997. Chtěl bych si plastový kryt motoru doplnit. Prosím o radu . Mám si koupit originál, nebo díl od Auto KELLY, nebo tu polskou repliku za 600,- Kč? Prý jsou origo v sadě 3 plasty - spodní kry a nějaké 2 přídavné plasty k podběhům. Nevím, jak ty 2 plasty vypadají, asi je tam taky nemám. Auto je tak jak bylo vyrobeno, snad se ty plasty dávaly jenom na TDI. P.S.: Uvítal bych nějakého fandu Octávek z Mladé Boleslavi a okolí, s kým bych mohl pokecat. Jeden kolega prodává zánovní zakrytování motoru - spodní + 2x boční, vše origo Škoda za 4.000,- Kč Děkuju za nabídku. Novou sadu můžu mít za maximálně 1800,-Kč. V tom není problém. Jde mi spíš o to, jaký je rozdíl u té sady pro TDI při namontování na moje auto. Co jsem vyzvěděl, tak se pro slabší benzínové motory kryt vůbec nemontoval. Asi tam bude rozdíl ve vedení výfuku. Z diskuze tady jsem trochu pochopil, že sa tam musí něco vyříznout. Ale možná že by to pasovalo. Prostě raději bych tam ten kryt dal.
Listopad 23, 200717 r Takže lze použít ten velkej plast původně určenej pro diesely i pro benzínové motory? A jedinná úprava jsou ty díry na odvětrávání? Budu taky kupovat ten ochranej plast a ten malej benzínovej mi přijde lehce k ničemu...
Listopad 26, 200717 r Ahoj, Pokud jsem pochopil dobře tak ty boční plasty se jedná o plasty které jsou v podběhách, vedou až dolů pod motor. Jde o ty plasty ke kterým se přidělá spodní kryt. Celá sestava je totiž složena ze dvou bočních a jednoho krytu pod motor a to buď velkého-diesel a nebo malého-benzím 75kw. Původně jsem měl 1,6 55kW a výfuk tam je vedený jinak, v zadní části vedl moc dolů a původní majitel musel kryt z dieselu vyříznout, já tam dal hliníkový plech a držel tam, hory, itálii i dálnici v chorvatsku, bůh ví kde je modráček teď. Na fóru jsem se dočetl, že nějak podobně je to vyřešeno, vedení výfuku, u 1,4. Dotyčný psal, že se kryt upravil sám... Já jsem zatím s krytem Made in Poland spokojený, drží, netvaruje se. Náročný test bude mít příští rok na Pag.
Listopad 26, 200717 r Ahoj, v mém případě jde o motor 1,8T a jelikož jsem zrovna auto zespoda mockrát neviděl , tak právě nevim jestli mi tam nebude něco "vadit". Jinak mi tam zbyl akorát pravý boční, levý se spodnim mi udělali za jízdy pápá . Takže to asi dopadne tak, že koupim ten velkej a když bude problém, tak ho oříznu na velikost toho malého. to Pepa72: Máš to pěkně udělaný, jen by mě zajímalo, zda je normální, že je ten plast tak prohnutý? Na fotkách na internetu vypadá, že je docela rovný. Upraveno Listopad 26, 200717 r od Heretic
Listopad 27, 200717 r Pokud jsem to tedy dobře pochopil, tak pokud auto nebylo z výroby vybaveno spodním krytem motoru (1,6/55 1997), je třeba dokoupit všechny 3 plasty (2 boční + 1 spodní). Jsou tam pouze podběhy v kolech. Ty boční kryty navazují na podběhy v kolech a zároveň pomáhají držet kryt motoru. Kryt TDI je třeba pro benzínové verze upravit kolem výfuku. Ten kratší kryt pro benzínové motory je k ničemu? Nemáte někdo fotku?
Listopad 27, 200717 r Ahoj, několik odpovědí. Kryt není rovný, ale má takový S tvar z boku, dokonce jsem zazmatkoval při montáži a dával jsem ho na auto obráceně. Obrázek originálního malého krytu jsem už dával na net, strana 3 tohoto fóra. Boční kryty na mojí staré i nové octě už měli přírubu pro montáž spodního krytu. Velkého, jedině vlézt pod auto a podívat se.
Listopad 28, 200717 r Pokud jsem to tedy dobře pochopil, tak pokud auto nebylo z výroby vybaveno spodním krytem motoru (1,6/55 1997), je třeba dokoupit všechny 3 plasty (2 boční + 1 spodní). Jsou tam pouze podběhy v kolech. Ty boční kryty navazují na podběhy v kolech a zároveň pomáhají držet kryt motoru. Kryt TDI je třeba pro benzínové verze upravit kolem výfuku. Ten kratší kryt pro benzínové motory je k ničemu? Nemáte někdo fotku? Teď jsem tam dával pod auto velký kryt určený pro TD a naprosto bez problémů. Ty boční plasty by tam měly být už od výroby. Ohni svůj hřbet a podívej se k chladiči - spíše vedle něj a uvidíš sám. Jinak kryt tam padnul bez žádných úprav
Prosinec 19, 200717 r Tak už tam mam několik dní kryt pro nafťáky. Koupil jsem tu polskou verzi a s trochou pomoci sem ho tam dostal. Jinak ti poláci to fakt neumí, ten plast je hezky namáčklý na vanu, takže očekávám, že se mi zapeče k vaně.
Prosinec 19, 200717 r Tak už tam mam několik dní kryt pro nafťáky. Koupil jsem tu polskou verzi a s trochou pomoci sem ho tam dostal. Jinak ti poláci to fakt neumí, ten plast je hezky namáčklý na vanu, takže očekávám, že se mi zapeče k vaně. Ahoj, malý dotaz, dla jsi ho tam správně, mně se ho tam povedlo málem dát spodní stranou nahoru.....a pak to tam leželo, jinak doporučuji dle vlastní zkušenosti horkovzdušnou pistoli, nahřát a vytvarovat. Inu je to dodo...dodělej doma
Prosinec 19, 200717 r Ahoj,malý dotaz, dla jsi ho tam správně, mně se ho tam povedlo málem dát spodní stranou nahoru.....a pak to tam leželo, jinak doporučuji dle vlastní zkušenosti horkovzdušnou pistoli, nahřát a vytvarovat. Inu je to dodo...dodělej doma Jo, dal sem ho tam správně, taky sem zkoušel ho dam dát obráceně, ale neni simetrický a tak tam obráceně ani nejde. Je ale pravda, že ho mam vytvarovaný nějak obráceně, místo aby směrem od nárazníků směřoval lehce dolu a rovně, tak je právě naopak a proto je namáčklý na vaně. Jinak jak říkáš, bude-li problem, vyndám ho a natvaruju pomocí horkovzdušky.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.