Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Četl jsem, že brždění u fábek je slušné, že mají dobré brzdy. Jel jsem s fábkou, a když jsem na to šlápl, tak fakt jsem se zabořoval do volantu, což se mi líbilo, byly dobře dávkovatelné. Ale u mě nic moc. Jezdil s tím děda šest let a jelikož jede vždy do dvou a půl tisíc a řadí, tak je skoro nepoužíval .. Může to být tím? že jsou špatně "zachozené"?

Jel jsem stodvacet a šlápl jsem na brzdy a místo aby se zakously, tak kladly odpor jakoby, trošku mi to připadalo jako favorit při prždění s kopce

Vloženo

brzdovku menis v intervale 2 roky lebo aj ta moze sposobit horsie brzdenie ak ma uz absorbovane vela vody tak sa skor brzdy prehreju a vädne ich ucinok. skus ich rozbehat.

p.s.: ked brzdi potrebuju rozbehat tak aj motor myslim ze ked to fufnel 2,5 a nikdy viac tak potes buh :o

Vloženo

díky za rady, děda ještě v životě za 6 nebo sedm let neměl dole přední kola, prostě nebrzdil a pořád říkal, že je rád, že ty brzdy jsou skoro netknuté B)

Jinak udělám, co mi radíte, nikdy jsem brzdy nerozebíral, snad to zvládnu. Sundám kolo a odendám destičku od kotouče a oškrábu jí jo?

// jinak nemám abs a mám strach, že když začnu prudce brzdit, tak spálím gumy, nejde to dobře dávkovat a je pomalý nástup účinku. ta brzda je tuhá, klade prostě odpor, ne že jako u aut domáčkneš a je to, oni se zakousnou a povolíš a zase se odkousnout, taky to spíš jako nezakousne

každöpádně díky, v sobotu nejpozdějií na to vlítnu

Vloženo
Pokud nemas ABS, tak je to jasne. Auta bez ABS brzdi hure - pocitove - nez s ABS.

fakt? brzdný účinek je ale stejný ne? navíc s abs se prodlužuje brzdná dráha, ale zakousnout by se obě brzdy měly stejně

Vloženo
Pokud nemas ABS, tak je to jasne. Auta bez ABS brzdi hure - pocitove - nez s ABS.

fakt? brzdný účinek je ale stejný ne? navíc s abs se prodlužuje brzdná dráha, ale zakousnout by se obě brzdy měly stejně

no s abs by se snad měla zkrátit né?

Vloženo

no s abs by se snad měla zkrátit né?

nene, prodlouží se tak o metr. rpotože se stahují a povolují, nejsou stažené naplno. to je nevýhoda abs ...

Vloženo

pmultimix: To prece takhle jednoduse nejde rict... Cela vec je mnohem slozitejsi.

Ze ABS na urcitych druzich povrchu prodluzuje brzdnou drahu je samozrejme fakt, proc k tomu dochazi je ale mnohem slozitejsi zalezitost.

Vloženo

ABS ma totiz MBA - mechanicky brzdovy asistent, ktery pri brzdeni "zesiluje tlak na brzdovy pedal" a pak to brzdi lepe. Auta bez ABS tohle nemaji a proto je tam takovy ten tupy bod - kdy mas pocit, ze ti to klade odpor. V tu chvili do toho ale musis jeste vic slapnout a prave tohle za tebe udela MBA.

Vloženo

Ale právě díky tomu abs zastaví rychleji než bez abs. bez abs to pomalu nebrzdí a když se to sešlápne tak se to utrhne,kdežto abs to pozná uvolní a zastaví dříve.

Vloženo
Ale právě díky tomu abs zastaví rychleji než bez abs. bez abs to pomalu nebrzdí a když se to sešlápne tak se to utrhne,kdežto abs to pozná uvolní a zastaví dříve.

hóóódně zjednodušeně - na suchu prodlouží, páč negumuje, na ledu a sněhu zkrátí, páč neklouže smykem

Vloženo

s tymto plne suhlasim, ale je top len pocitove, su akokeby tupsie, ale brzdia rovnako, je to len o pocite

Ja mam ABS a nastup je okamzity, na inej Fabke bez ABS je nastup takly tupy, ale brzdia rovnako

Vloženo

na maximalnu deceleraciu (brzdenie) ci akceleraciu (zrychlovanie) je nutny urcity preklz co auta s ABS nevedia, takze kapanek predlzuju vrzdnu drahu.

V extremoch na sotoline a cerstvo napadanom snehu zabrzdis skor s autom bez ABS, lebo si vytvori klin

BTW: ABS plni primarnu funkciu a to neblokuje kolesa (resp ich urychlene odblokovava), a teda umoznuje mat vodizlo (riadenie) pod kontrolou

Vloženo
Jste si jisti ze kazda fabka s ABS ma brzdovy asistent? Mel jsem za to, ze se tam zacal davat az nekdy cca. v roce 2004.

Ne kazda Fabie s ABS ma MBA.

Oficialne se zacal davat az od MR2006, neoficialne asi od 05/2005.

Ja mam 03/2005 a jeste jsem bez nej.

V extremoch na sotoline a cerstvo napadanom snehu zabrzdis skor s autom bez ABS, lebo si vytvori klin.

Tohle prave ted resi nove ABS Plus napr. u Touaregu.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...