pmultimix Vloženo 26. Únor 2007 Sdílet Vloženo 26. Únor 2007 Četl jsem, že brždění u fábek je slušné, že mají dobré brzdy. Jel jsem s fábkou, a když jsem na to šlápl, tak fakt jsem se zabořoval do volantu, což se mi líbilo, byly dobře dávkovatelné. Ale u mě nic moc. Jezdil s tím děda šest let a jelikož jede vždy do dvou a půl tisíc a řadí, tak je skoro nepoužíval .. Může to být tím? že jsou špatně "zachozené"? Jel jsem stodvacet a šlápl jsem na brzdy a místo aby se zakously, tak kladly odpor jakoby, trošku mi to připadalo jako favorit při prždění s kopce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leonin Vloženo 26. Únor 2007 Sdílet Vloženo 26. Únor 2007 Ja myslim že to je tim že s tim jezdil děda jak s hnojem a chce to trochu rozhejbat.Jednou jsem to zažil na STK co byl děda přede mnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 26. Únor 2007 Sdílet Vloženo 26. Únor 2007 brzdovku menis v intervale 2 roky lebo aj ta moze sposobit horsie brzdenie ak ma uz absorbovane vela vody tak sa skor brzdy prehreju a vädne ich ucinok. skus ich rozbehat. p.s.: ked brzdi potrebuju rozbehat tak aj motor myslim ze ked to fufnel 2,5 a nikdy viac tak potes buh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 26. Únor 2007 Sdílet Vloženo 26. Únor 2007 Vyměň brzdovku, vyndej přední destičky , vyčisti ocelákem, vyškrab, vrať zpět tak jak byly (pokud nejsou opotřebené) a uvidíš, že se to zlepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 27. Únor 2007 Sdílet Vloženo 27. Únor 2007 chce to trošinku probrzdit, bývá to i po zimě, někdy se na deskách vytvoří mazlavý film. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pmultimix Vloženo 27. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2007 díky za rady, děda ještě v životě za 6 nebo sedm let neměl dole přední kola, prostě nebrzdil a pořád říkal, že je rád, že ty brzdy jsou skoro netknuté Jinak udělám, co mi radíte, nikdy jsem brzdy nerozebíral, snad to zvládnu. Sundám kolo a odendám destičku od kotouče a oškrábu jí jo? // jinak nemám abs a mám strach, že když začnu prudce brzdit, tak spálím gumy, nejde to dobře dávkovat a je pomalý nástup účinku. ta brzda je tuhá, klade prostě odpor, ne že jako u aut domáčkneš a je to, oni se zakousnou a povolíš a zase se odkousnout, taky to spíš jako nezakousne každöpádně díky, v sobotu nejpozdějií na to vlítnu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dattel Vloženo 27. Únor 2007 Sdílet Vloženo 27. Únor 2007 a co zkusit http://www.motopartner.cz/Cistici-prostred...stic-brzd-300ml nebo http://www.bike-eshop.cz/cistice/weldtite-...ve-spreji-250ml Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 27. Únor 2007 Sdílet Vloženo 27. Únor 2007 jak raděj kluci to pomůže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 27. Únor 2007 Sdílet Vloženo 27. Únor 2007 Kdyby byla spatna brzdovka, tak brzdy nevadnou. Prestanou brzdit uplne v okamziku prehrati. Videl bych to spis na desticky. Mirne pripecene Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 27. Únor 2007 Sdílet Vloženo 27. Únor 2007 připečené z čeho? dyť psal že děda brzdy šetřil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pmultimix Vloženo 27. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2007 spíš je na tom spečená vrstva, když jen lehounce škrtal brzdy, a nešlapal na ně, aby se pořádně "zajely" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 27. Únor 2007 Sdílet Vloženo 27. Únor 2007 Pokud nemas ABS, tak je to jasne. Auta bez ABS brzdi hure - pocitove - nez s ABS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pmultimix Vloženo 27. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2007 Pokud nemas ABS, tak je to jasne. Auta bez ABS brzdi hure - pocitove - nez s ABS. fakt? brzdný účinek je ale stejný ne? navíc s abs se prodlužuje brzdná dráha, ale zakousnout by se obě brzdy měly stejně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 27. Únor 2007 Sdílet Vloženo 27. Únor 2007 Pokud nemas ABS, tak je to jasne. Auta bez ABS brzdi hure - pocitove - nez s ABS. fakt? brzdný účinek je ale stejný ne? navíc s abs se prodlužuje brzdná dráha, ale zakousnout by se obě brzdy měly stejně no s abs by se snad měla zkrátit né? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 27. Únor 2007 Sdílet Vloženo 27. Únor 2007 Záleží na povrchu atd... Ale hlavní věc k čemu je ABS dobré je to, že se zachová řiditelnost vozidla i při kritickém brždění, což u aut bez ABS říci nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pmultimix Vloženo 27. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2007 Pokud nemas ABS, tak je to jasne. Auta bez ABS brzdi hure - pocitove - nez s ABS. fakt? brzdný účinek je ale stejný ne? navíc s abs se prodlužuje brzdná dráha, ale zakousnout by se obě brzdy měly stejně no s abs by se snad měla zkrátit né? nene, prodlouží se tak o metr. rpotože se stahují a povolují, nejsou stažené naplno. to je nevýhoda abs ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 28. Únor 2007 Sdílet Vloženo 28. Únor 2007 pmultimix: To prece takhle jednoduse nejde rict... Cela vec je mnohem slozitejsi. Ze ABS na urcitych druzich povrchu prodluzuje brzdnou drahu je samozrejme fakt, proc k tomu dochazi je ale mnohem slozitejsi zalezitost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 28. Únor 2007 Sdílet Vloženo 28. Únor 2007 ABS ma totiz MBA - mechanicky brzdovy asistent, ktery pri brzdeni "zesiluje tlak na brzdovy pedal" a pak to brzdi lepe. Auta bez ABS tohle nemaji a proto je tam takovy ten tupy bod - kdy mas pocit, ze ti to klade odpor. V tu chvili do toho ale musis jeste vic slapnout a prave tohle za tebe udela MBA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 28. Únor 2007 Sdílet Vloženo 28. Únor 2007 Ale právě díky tomu abs zastaví rychleji než bez abs. bez abs to pomalu nebrzdí a když se to sešlápne tak se to utrhne,kdežto abs to pozná uvolní a zastaví dříve. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 28. Únor 2007 Sdílet Vloženo 28. Únor 2007 century: Ale to je dost obecne. Opet zalezi na povrchu a okolnostech. Nejvetsi brzdnou silu mas, kdyz se kola zablokuji - ale jen na suchem povrchu, takze to, co jsi rekl, je hodne, ale hodne obecne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 28. Únor 2007 Sdílet Vloženo 28. Únor 2007 Ale právě díky tomu abs zastaví rychleji než bez abs. bez abs to pomalu nebrzdí a když se to sešlápne tak se to utrhne,kdežto abs to pozná uvolní a zastaví dříve. hóóódně zjednodušeně - na suchu prodlouží, páč negumuje, na ledu a sněhu zkrátí, páč neklouže smykem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 28. Únor 2007 Sdílet Vloženo 28. Únor 2007 Pokud nemas ABS, tak je to jasne. Auta bez ABS brzdi hure - pocitove - nez s ABS. s tymto plne suhlasim, ale je top len pocitove, su akokeby tupsie, ale brzdia rovnako, je to len o pocite Ja mam ABS a nastup je okamzity, na inej Fabke bez ABS je nastup takly tupy, ale brzdia rovnako Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 28. Únor 2007 Sdílet Vloženo 28. Únor 2007 na maximalnu deceleraciu (brzdenie) ci akceleraciu (zrychlovanie) je nutny urcity preklz co auta s ABS nevedia, takze kapanek predlzuju vrzdnu drahu. V extremoch na sotoline a cerstvo napadanom snehu zabrzdis skor s autom bez ABS, lebo si vytvori klin BTW: ABS plni primarnu funkciu a to neblokuje kolesa (resp ich urychlene odblokovava), a teda umoznuje mat vodizlo (riadenie) pod kontrolou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 28. Únor 2007 Sdílet Vloženo 28. Únor 2007 Jste si jisti ze kazda fabka s ABS ma brzdovy asistent? Mel jsem za to, ze se tam zacal davat az nekdy cca. v roce 2004. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 28. Únor 2007 Sdílet Vloženo 28. Únor 2007 Jste si jisti ze kazda fabka s ABS ma brzdovy asistent? Mel jsem za to, ze se tam zacal davat az nekdy cca. v roce 2004. Ne kazda Fabie s ABS ma MBA. Oficialne se zacal davat az od MR2006, neoficialne asi od 05/2005. Ja mam 03/2005 a jeste jsem bez nej. V extremoch na sotoline a cerstvo napadanom snehu zabrzdis skor s autom bez ABS, lebo si vytvori klin. Tohle prave ted resi nove ABS Plus napr. u Touaregu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.