Sita Vloženo 7. Březen 2007 Sdílet Vloženo 7. Březen 2007 U své octy mám následující problém. Pokud vytočím motor (zatížený i nezatížený) nad 1800 ot. a pak zcela uberu plyn, ozve se krátce takový divný, jakoby rezonující zvuk. Ozve se to vždy a právě jen v tom pásmu cca 1800ot. To znamená, vytočím-li na 3000 a pustím plyn, otáčky klesají a když už se dostanou do pásma 1800-2000, zvuk se ozve. Předpokládám že to bude souviset s turbodmychadlem. Pokud tušíte něco víc, budu rád za info. Jinak problém s motorem žádný. Výkon ok, najeto 120000, ASV, 81kW... Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muflonus Vloženo 7. Březen 2007 Sdílet Vloženo 7. Březen 2007 no mě dělá to samé když uberu plyn tak to jakoby zapíská trochu , jako by pískalo turbo ale jen na chviličku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 7. Březen 2007 Sdílet Vloženo 7. Březen 2007 U své octy mám následující problém. Pokud vytočím motor (zatížený i nezatížený) nad 1800 ot. a pak zcela uberu plyn, ozve se krátce takový divný, jakoby rezonující zvuk. Ozve se to vždy a právě jen v tom pásmu cca 1800ot. To znamená, vytočím-li na 3000 a pustím plyn, otáčky klesají a když už se dostanou do pásma 1800-2000, zvuk se ozve.Předpokládám že to bude souviset s turbodmychadlem. Pokud tušíte něco víc, budu rád za info. Jinak problém s motorem žádný. Výkon ok, najeto 120000, ASV, 81kW... Díky No vidiš, máš tam BOV už z výroby...ale to ti poradí spíš nějakej naftoznalec... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fido Vloženo 9. Březen 2007 Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 Je to takový hvízdavý zvuk? Když třeba prudce podřadíš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 9. Březen 2007 Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 no mě dělá to samé když uberu plyn tak to jakoby zapíská trochu , jako by pískalo turbo ale jen na chviličku Zkontroluj Volnoběžku na alternátoru zda se proti směru hodinových ručiček volně protáčí. Po sundání řemenu. Pozor řemen nesmíš při montáži otočit . Musí se točit tím směrem jako před sundáním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sita Vloženo 11. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2007 Je to takový hvízdavý zvuk? Když třeba prudce podřadíš? Myslím že tohle bude něco jiného. Skutečně to jde slyšet jen když otáčky klesají do pásma 2000 - 1800. Jinak vše OK. Nevím, asi to zatim nebudu řešit, pokud by se to zhoršovalo, zaměřím se na turbo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milinek Vloženo 12. Březen 2007 Sdílet Vloženo 12. Březen 2007 No u motoru 1.8T takovej zvuk vydává turbo, přidáš, ubereš a turbo dostane ráz vzduchu od škrtící klapky ( proto se tam dávaj ty "píšťalky") Je na to i nějaké "aktuální sdělení" a dodělávaj se tam nějaký tlunení hluku, ale u TDi žádná klapka není.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sita Vloženo 12. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 12. Březen 2007 Dneska jsem zjistil že u studeného nebo lehce zahřátého motoru to ten zvuk nedělá. Nevím co si o tom myslet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 13. Březen 2007 Sdílet Vloženo 13. Březen 2007 (editace) no mě to dělá spíše při studeném motoru a pokud se zahřeje na provozní teplotu tak nic, ticho. Mám nalítáno 48000 Km, ASV, 81 kW Editováno: 13. Březen 2007, autor: blizard Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ppfox Vloženo 18. Březen 2007 Sdílet Vloženo 18. Březen 2007 (editace) no mě to dělá spíše při studeném motoru a pokud se zahřeje na provozní teplotu tak nic, ticho. Mám nalítáno 48000 Km, ASV, 81 kW se přidám - dělá mi to jen ráno, když to je studený - po cca 5 km už to není slyšet - ptal jsem se všude možně a každej jen krčí ramenama Je to takovej fakt neidentifikovatelnej zvuk, když třeba přeřadím z 2 na 3 ve 2 tis., tak jak šlápnu na spojku ozve se takovej...já nevím...jako když se dotáčí nějakej strvák nebo co motor 1.9 TDi, 66, ALH, 2005, 44 tis.km Editováno: 18. Březen 2007, autor: ppfox Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sita Vloženo 20. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 no mě to dělá spíše při studeném motoru a pokud se zahřeje na provozní teplotu tak nic, ticho. Mám nalítáno 48000 Km, ASV, 81 kW se přidám - dělá mi to jen ráno, když to je studený - po cca 5 km už to není slyšet - ptal jsem se všude možně a každej jen krčí ramenama Je to takovej fakt neidentifikovatelnej zvuk, když třeba přeřadím z 2 na 3 ve 2 tis., tak jak šlápnu na spojku ozve se takovej...já nevím...jako když se dotáčí nějakej strvák nebo co motor 1.9 TDi, 66, ALH, 2005, 44 tis.km Hledal jsem informace ještě na fóru dieselpower.cz. Závěr je následující, pokud je zvuk jakoby bublavý, není potřeba nic řešit, pokud je ale zvuk spíše kovový, pak se může jednat o poruchu... konkrétně neví "nikdo nic" :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 20. Březen 2007 Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 tož to je dobrý, škoda jen, že nikdo nic víc neví, teda co se týče té poruchy. Ve škodovce mi na to nic neřekli, takže asi O.K., snad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ppfox Vloženo 21. Březen 2007 Sdílet Vloženo 21. Březen 2007 (editace) no mě to dělá spíše při studeném motoru a pokud se zahřeje na provozní teplotu tak nic, ticho. Mám nalítáno 48000 Km, ASV, 81 kW se přidám - dělá mi to jen ráno, když to je studený - po cca 5 km už to není slyšet - ptal jsem se všude možně a každej jen krčí ramenama Je to takovej fakt neidentifikovatelnej zvuk, když třeba přeřadím z 2 na 3 ve 2 tis., tak jak šlápnu na spojku ozve se takovej...já nevím...jako když se dotáčí nějakej strvák nebo co motor 1.9 TDi, 66, ALH, 2005, 44 tis.km Hledal jsem informace ještě na fóru dieselpower.cz. Závěr je následující, pokud je zvuk jakoby bublavý, není potřeba nic řešit, pokud je ale zvuk spíše kovový, pak se může jednat o poruchu... konkrétně neví "nikdo nic" :-) No jo...je to kovový zvuk, ale v servisu mi řekli, že to nic není - že je to normální...tak fakt nevím - asi si hned po ráno zapnu volume na víc a budu dělat, že o tom nevím Editováno: 21. Březen 2007, autor: ppfox Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sita Vloženo 25. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2007 no mě to dělá spíše při studeném motoru a pokud se zahřeje na provozní teplotu tak nic, ticho. Mám nalítáno 48000 Km, ASV, 81 kW se přidám - dělá mi to jen ráno, když to je studený - po cca 5 km už to není slyšet - ptal jsem se všude možně a každej jen krčí ramenama Je to takovej fakt neidentifikovatelnej zvuk, když třeba přeřadím z 2 na 3 ve 2 tis., tak jak šlápnu na spojku ozve se takovej...já nevím...jako když se dotáčí nějakej strvák nebo co motor 1.9 TDi, 66, ALH, 2005, 44 tis.km Hledal jsem informace ještě na fóru dieselpower.cz. Závěr je následující, pokud je zvuk jakoby bublavý, není potřeba nic řešit, pokud je ale zvuk spíše kovový, pak se může jednat o poruchu... konkrétně neví "nikdo nic" :-) No jo...je to kovový zvuk, ale v servisu mi řekli, že to nic není - že je to normální...tak fakt nevím - asi si hned po ráno zapnu volume na víc a budu dělat, že o tom nevím Zatím mi asi taky nic jiného nezbyde. Sleduju to už asi posledních 3000 km a nemění se to. Vzhledem k tomu že jinak motor jde normálně, budu sledovat dál :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rendy Vloženo 26. Březen 2007 Sdílet Vloženo 26. Březen 2007 Zdravim vsechny. Koukam, ze nejsem sam, kdo hleda pricinu divneho zvuku motoru. Mam presne stejny problem jako ppfox, jen s tim rozdilem, ze to dela porad. Driv to bylo az po zahrati motoru, ale ted mi to pripada, ze to je slyset po celou dobu. Je to zvuk pripominajici zvuk setrvacniku, ktery je slyset v rozsahu otacek 2000-2500. Ve vyssich otackach je te zvuk asi prehlusen hlukem motoru. Byl jsem s tim uz ve dvou servisech. Ze prej nic neslysej a na diagnostice je vsechno v poradku. Jen nahrali novou verzi softwaru do ridici jednotky a mam to prej sledovat. Od turba to prej neni, ze by se to poznalo na vykonu motoru. Motor jde az na ten zvuk dobre. Chod se jeste zlepsil po nahrani te nove verze. Ale mam obavu, aby ten zvuk nebyla prezvest nejaky poradny poruchy. Napadlo me, jestli by to nemohlo bejt opravdu od setrvacniku. Mam totiz jeste jeden problem, ze se mi auto pri volnobehu nepravidelne trese(pohupoje). Jakmile jen trochu povolim spojku se zarazenou rychlosti, pohupovani prestane a auto je klidu. Budu vdecny za jakoukoliv informaci k tem dvema problemum. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rendy Vloženo 26. Březen 2007 Sdílet Vloženo 26. Březen 2007 Jeste jsem zapomnel dodat, ze mam Octavku II 2.0 TDI a najeto 87000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lamosi Vloženo 15. Duben 2007 Sdílet Vloženo 15. Duben 2007 (editace) Zdravim vsechny. Koukam, ze nejsem sam, kdo hleda pricinu divneho zvuku motoru. Mam presne stejny problem jako ppfox, jen s tim rozdilem, ze to dela porad. Driv to bylo az po zahrati motoru, ale ted mi to pripada, ze to je slyset po celou dobu. Je to zvuk pripominajici zvuk setrvacniku, ktery je slyset v rozsahu otacek 2000-2500. Ve vyssich otackach je te zvuk asi prehlusen hlukem motoru. Byl jsem s tim uz ve dvou servisech. Ze prej nic neslysej a na diagnostice je vsechno v poradku. Jen nahrali novou verzi softwaru do ridici jednotky a mam to prej sledovat. Od turba to prej neni, ze by se to poznalo na vykonu motoru. Motor jde az na ten zvuk dobre. Chod se jeste zlepsil po nahrani te nove verze. Ale mam obavu, aby ten zvuk nebyla prezvest nejaky poradny poruchy. Napadlo me, jestli by to nemohlo bejt opravdu od setrvacniku. Mam totiz jeste jeden problem, ze se mi auto pri volnobehu nepravidelne trese(pohupoje). Jakmile jen trochu povolim spojku se zarazenou rychlosti, pohupovani prestane a auto je klidu. Budu vdecny za jakoukoliv informaci k tem dvema problemum. Tak tady se to resi ... taky mam ten problem, ale vidim, ze kazdemu se ten zvuk objevuje v jinem rozmezi otacek. Ja to pozoruju kdyz vymacknu spojku a klesaji otacky tak kolem 1.800 (1.500) az doluuuu ... Kupoval jsem to koncem minuleho roku a mela najeto 68.000 km, dnes mam neco malo cez 80.000 km a zvuk pozoruju porad, horsi je, ze na zacatku jsem to slysel jenom nekdy (treba kdyz jsem mel otevrene okno a vypnute radio) a ted to slysim porad (teply motor, studeny motor, otevrene nebo zavrene okno, pustene nebo vypnute radio ... to je jedno, slyset to jde porad - samozrejme ze treba vedet co poslouchat...). Kdyz jsem se na to ptal v jednom servise, tak mi rekli, ze to jeste nevideli, ale prej to muze byt napinaci kladka a kedze mam pred vymenou rozvodu, tak bych to mel vymenit cim driv a prijit na to, jestli to bylo tim nebo ne ... Odkdy mi to rekli, tak mam trochu strach vytacet ten motor moc do otacek nebo ja nevim, aby se tomu neco nestalo nebo aby se mi to nepotkalo ... ja teda tomu az tak moc nerozumim, ale trochu se mi nezda, proc by to mela byt kladka a bylo ji slyset uz pri cca. 70.000 kdyz rozvody se meni pri 90.000 ... ja vim, zaruku na takovou soucastku nikdo nikdy presne neda, ze tech 90.000 vydrzi ... ale ozaj bych rad vedel, cim to je... [ Octavia I TDI 81 kW 2003 ] Editováno: 15. Duben 2007, autor: lamosi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira721 Vloženo 18. Září 2015 Sdílet Vloženo 18. Září 2015 Uz to někdo vyřešil? Mám stejny problem na vw caddy 1.9tdi 77kw. mezi 1800-2000ot. když pustim plyn tak to jakoby zachrčí. A je jedno jestli studenej nebo teplej motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RR Merlin Vloženo 17. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2015 Dvouhmota 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.