xkali Vloženo 2. Duben 2007 Sdílet Vloženo 2. Duben 2007 Zdravím, chci se zeptat jak je náročný vyměnit u motoru 1.8T manuální plyn za elektronický - kvůli tempomatu. Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuVIrs Vloženo 2. Duben 2007 Sdílet Vloženo 2. Duben 2007 taky by mě to ted zajímalo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LudvaM Vloženo 3. Duben 2007 Sdílet Vloženo 3. Duben 2007 Mě taky... . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danone Vloženo 3. Duben 2007 Sdílet Vloženo 3. Duben 2007 aj ja by som sa otom nieco rad dozvedel, ale mam pocit ze to bude financne trosku narozne. neviem ci sa pritom nemusi menit aj rj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesna Vloženo 3. Duben 2007 Sdílet Vloženo 3. Duben 2007 Jako již několikrát uvedu na pravou mírou oblíbenou mystifikaci - tempomat nesouvisí s el. plynem, funguje i s klasickým, aspoň na mojem autě. Otázka je, jestli to někdo je schopen dodatečně dodělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danone Vloženo 3. Duben 2007 Sdílet Vloženo 3. Duben 2007 a kde ten tempomat na klasicky plyn kupim? to podla mna fungovat nemoze lebo akonahle pustim nohu z plynu tak sa klapka mechanicky uzavre. Jedine ze by si tam mal niakeho maleho skriatka co by drzal lanko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavinek Vloženo 3. Duben 2007 Sdílet Vloženo 3. Duben 2007 a kde ten tempomat na klasicky plyn kupim? to podla mna fungovat nemoze lebo akonahle pustim nohu z plynu tak sa klapka mechanicky uzavre. Jedine ze by si tam mal niakeho maleho skriatka co by drzal lanko chce to vyměnit škrtící klapku, RJ a páčku pod volantem + kabely a je Tempomat s lankovým plynem !! V Praze to dělá jedna firma a říkají si za to 15000,-!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesna Vloženo 4. Duben 2007 Sdílet Vloženo 4. Duben 2007 a kde ten tempomat na klasicky plyn kupim? to podla mna fungovat nemoze lebo akonahle pustim nohu z plynu tak sa klapka mechanicky uzavre. Jedine ze by si tam mal niakeho maleho skriatka co by drzal lanko Tak to tam asi mám toho skřítka, důležité je, že si VW technikou rozumí a zatím svýma malýma ručičkama lanko udržel, i když jsem valil třeba 1200km za den Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pike Vloženo 4. Duben 2007 Sdílet Vloženo 4. Duben 2007 a kde ten tempomat na klasicky plyn kupim? to podla mna fungovat nemoze lebo akonahle pustim nohu z plynu tak sa klapka mechanicky uzavre. Jedine ze by si tam mal niakeho maleho skriatka co by drzal lanko Nevědomost je tak sladká V klapce máš motorek, který ti mimojiné ovládá volnoběh, obstarává tlumící funkci při řazení, koriguje otáčky po studeném startu, atd. Na obrázku je vidět, jak to vypadá v reálu. Tohle je klapka s lankem (to kulaté černé vlevo nahoře) pro tempomat. Motorek hýbe s ozubeným segmentem a tím reguluje pohyb škrtící klapky. Klapka bez tempo se víceméně liší jen tím segmentem, který je u ní zkrácený, přesto její regulační rozsah je relativně velký, max. průtok až 50 kg/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xkali Vloženo 4. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Duben 2007 Tak jsem to vyřešil tak, že jsem to auto koupil už s tempomatem - je to jak v předchozím příspěvku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.