Listopad 17, 201311 r Minulú zimu, keď som mal ešte starý remeň, tak tiež niekedy po naštartovaní mi to vydávalo pisklavý/škrípavý zvuk zo strany rozvodov. Po chvíle ustal. Po výmene remeňa to vyzerá byť cajk, ale zima ešte príde. Inak remen som menil pri 68,000 km, auto malo vtedy 6 a pol roka. Remeň bol na niektorých miestach na stranách rozdrapkaný.
Listopad 22, 201311 r Origo pojde aj 200tis. ked som na požidanie vymenil tak ten novy pri tretej vym. oleja boli tie vnutorne dražky už popraskane. Oroginal je vynikajuci. (moja skusenosť) origo ide i viac, momentálně 270t km a neplánuji ho měnit
Leden 5, 201411 r Mne zacal remen obcas piskat niekedy po 60tisicoch. Ale asi to bola len nejaka necistota. Preventivne som ho vymenil pri 80t, ale asi by vydrzal o dost dlhsie. Vacsinou hovorili ze ked je opotrebeny tak to na nom poznat. A vlastne ak by uz mal prasknut, je to jedna z oprav co sa da rychlo zvladnut na ceste, staci mat nahradny kus a kluc (myslim 15)
Duben 26, 201411 r Jak se pozná optimální napnutí klínového řemenu? Děláte to od oka? Mám trochu obavu, abych to nenapnul moc....
Duben 26, 201411 r No jo vlastně, já jsem blb....ale nenapínalo se to náhodou na starších 1,4 nějakým přípravkem?
Srpen 10, 201411 r Jak sundat tu plastovou krytku na napínací kladce? Je na závit nebo jen naražená? Chystám se měnit řemen
Srpen 10, 201411 r Super, díky a lze řemen vyměnit z motorového prostoru nebo je nutno sundat podběh?
Srpen 10, 201411 r hele, jestli ho chceš sundat (na věky) tak je nejjednodušší ho střihnout nůžkama na plech. obutí nového -toporem od kladiva napruzím napínacví kladku a pěkně nový řemen nasunu na kola. Upraveno Srpen 10, 201411 r od Alma
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.