Gil Vloženo 6. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2006 Něco jiného je rezavej práh nebo emise na pikaču a něco jiného výměna motoru, tohle fakt neprojde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Papek Vloženo 7. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2006 po lopate ja s autom nevyjdem z garaze a STK mam za dva dni doma na stole takze keine problem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomasino Vloženo 7. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2006 No jeste bacha na pripadne plneni poj. udalosti... nekomu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jansko Vloženo 7. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2006 (editace) to Papek: Podľa mňa strácaš čas, ale nech sa páči. Je to ľudské. Snívať je predsa príjemné a tvorivé. Už sme to tu riešili x krát. Editováno: 7. Listopad 2006, autor: jansko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peete Vloženo 8. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2006 tak to urobim nelegalne kto bude napr. vediet ze je pod kapotou 1.8 namiesto 1.2, z dieselom je to horsie to pocut Vůbec nejde o to "co počut", ale o to, že neprojdeš STK, v případě havárie hrozí, že pojišťovna, prokurátor a další tě "podojí" STK se nemusí procházet vždy legálně.. Dnes ti udělá každej druhej technickou.. ale při tý nehodě by to byl už trošku větší problém no.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peete Vloženo 8. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2006 Navíc dopravní policie školí speciální tým který se bude zaměřovat na tuningové vozy apod.. Školení trvá dva nebo tři měsíce jsou pod přísným dohledem učí se rozpoznávat všechny typy motorů a jiné úpravy kola atd..,a navíc školení jednoho polici stojí okolo 50tisíc a ten kdo neudělá hradí si ho sám takže je to nutí se učit.. Takže bych se raději těmto úpravám vyhl, EU klade velké požadavky a myslím že tuningový káry za chvíli všechny budou jazdit na srazy na podvalech.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gepir Vloženo 20. Duben 2007 Sdílet Vloženo 20. Duben 2007 Čus, chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti s výměnou motoru na fabii. Sháním už motor 1,4/74 kW nebo 2,0/85 kW. Jak mile to sežeenu budu měnit ale potřeboval bych nějakého technika který by mi trocha vysvětlil na co si dát pozor atd.... Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.pecoun Vloženo 20. Duben 2007 Sdílet Vloženo 20. Duben 2007 co mas ted v aute za motor ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jargoon Vloženo 20. Duben 2007 Sdílet Vloženo 20. Duben 2007 (editace) Tak nohama zpět na zem! Kup si auto, které požadovaný motor už má. Motor se nedá měnit jako autorádio. Sorry. Editováno: 20. Duben 2007, autor: jargoon Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 21. Duben 2007 Sdílet Vloženo 21. Duben 2007 ale on sa pytal na problematiku .....tiez by ma to zaujimalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 21. Duben 2007 Sdílet Vloženo 21. Duben 2007 No problematika je takova, ze legalne to udelat nejde. Nejde to ani nijak jednoduse, na aute je spousta specificky dilu podle toho jaky je tam motor. Napr. u 2.0 bys musel prekopat ctvrtinu auta a i potom by to stale neproslo technickou a v pripade nehody by to bylo dost spatne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 21. Duben 2007 Sdílet Vloženo 21. Duben 2007 No problematika je takova, ze legalne to udelat nejde. Nejde to ani nijak jednoduse, na aute je spousta specificky dilu podle toho jaky je tam motor. Napr. u 2.0 bys musel prekopat ctvrtinu auta a i potom by to stale neproslo technickou a v pripade nehody by to bylo dost spatne. ja si myslim...ze motor, spojka, prevodovka, Elektrika, Riadiaca jednotka, chladenie a brzdy neviem co viac by sa malo menit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikosar Vloženo 21. Duben 2007 Sdílet Vloženo 21. Duben 2007 Teoreticky a prakticky to urcite jde, ale co to prachu stoji a litani se ti to nevyplati. Lepsi mas kdyz si koupis uz auto s hotovou motorizaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 21. Duben 2007 Sdílet Vloženo 21. Duben 2007 Zase jeden, co chce menit motor - zkus hledat, takovych tady uz bylo. Nerikam ze to nejde, ale poustet se do toho je naprostej nesmysl. ja si myslim...ze motor, spojka, prevodovka, Elektrika, Riadiaca jednotka, chladenie a brzdy neviem co viac by sa malo menit A nemyslis, ze tohle je prave minimalne ta ctvrtina auta? Nehlede na naklady, to je levnejsi puvodni auto prodat a nove s pozadovanou motorizaci koupit. A hlavne je to legalni a bez problemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 21. Duben 2007 Sdílet Vloženo 21. Duben 2007 toto ma zabi niekto kupi auto s danym motorom a za 2-3 mesiace riesi problem ci to ma chipnut lebo uvadza sa zvysenie vykonu o 4kW. to mi vzdy prijde usmevne. na ty co chcu menit iny motor to uz je kapitola sama o sebe. len ma zaraza cim ty ludia rozmyslaju pri kupe ale asi hlavou nie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 22. Duben 2007 Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 Ale ne, lidi rozmýšlejí vždy podle peněz - a dle marketinkové akce ŠA na to mají. Takže, většinou koupí 1.2 HTP, aby pak zjistili, že to jede jen o něco lépe než Š120 a začnou přemýšlet, co do toho dobastlit v akci : " Co nejvíce muziky za co nejméně peněz" Výsledek je takový, že si tady pak člověk nepřipadá jako na stránce příznivců Škodovek a dobrých aut, ale jako na stránce prznitelů aut ( a škodovek obzvlášť) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 22. Duben 2007 Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 (editace) Ja v tom vidim viac, islo by mi hlavne j o pocit nieco spojazdnit s lepsim motorom..... ten pocit ked ho tam das a nastavujes bastelis nieco nejde treba to nastavit a potom uz len finalny zvuk motora.....Len jednu nevyhodu to ma a to: Hlavne CAS, PENIAZE, STK..... a to my vsetko chyba Auto predat ? Vlocku nikdy Nepotrebujem mat vykon 200 koni.....ale aj pri tej prestavbe sa nieco clovek nauci....bude viac stotozneny s tym autom. Nebude to len krabica ktora ho vozi....Samozrejme hovorim o clovekovi, ktory sa prestavbe bude venovat a nielen pozerat co sa kde robi. Editováno: 22. Duben 2007, autor: TiGeRZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 22. Duben 2007 Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 (editace) Ja v tom vidim viac, islo by mi hlavne j o pocit nieco spojazdnit s lepsim motorom..... ten pocit ked ho tam das a nastavujes bastelis nieco nejde treba to nastavit a potom uz len finalny zvuk motora.....Len jednu nevyhodu to ma a to: Hlavne CAS, PENIAZE, STK..... a to my vsetko chyba Auto predat ? Vlocku nikdy Nepotrebujem mat vykon 200 koni.....ale aj pri tej prestavbe sa nieco clovek nauci....bude viac stotozneny s tym autom. Nebude to len krabica ktora ho vozi....Samozrejme hovorim o clovekovi, ktory sa prestavbe bude venovat a nielen pozerat co sa kde robi. Este otazocka... svazek elektrickej instalacie motoroveho priestoru je pri kazdom motore rovnaky ? Pozeram v etke Vyobrazeni: 971-80..... nie svazek elektrickej instalacie pre motor. Editováno: 22. Duben 2007, autor: TiGeRZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 22. Duben 2007 Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 Motory sa lišia nie len typom ale v niektorých detailoch aj rokom výroby,tak neviem či by bol výsledok adekvátny vynaloženej námahe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 22. Duben 2007 Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 Ja v tom vidim viac, islo by mi hlavne j o pocit nieco spojazdnit s lepsim motorom..... ten pocit ked ho tam das a nastavujes bastelis nieco nejde treba to nastavit a potom uz len finalny zvuk motora.....Len jednu nevyhodu to ma a to: Hlavne CAS, PENIAZE, STK..... a to my vsetko chyba Auto predat ? Vlocku nikdy Nepotrebujem mat vykon 200 koni.....ale aj pri tej prestavbe sa nieco clovek nauci....bude viac stotozneny s tym autom. Nebude to len krabica ktora ho vozi....Samozrejme hovorim o clovekovi, ktory sa prestavbe bude venovat a nielen pozerat co sa kde robi. Jasně, pokud chceš měnit motor, chce to už nějaké zázemí. Možná to se žirafou jde, ale i ta něco stojí. Dále je dobré mít dílnu (nebo alespoň prostornější garáž) a druhé auto, se kterým budeš při přestavbě jezdit. Protože, pokud jsi fanda a budeš to dělat po večerech, tak počítej tak s půlrokem (než pronikneš do problematiky, než seženeš adekvátní díly, než vyřešíš spoustu ptákovin). A výsledek ? Změna 1.2 HTP za 1,6i ? Za ten proinvestovestovaný čas, nemožnost auto dále prodat, spoustu kostlivců v autě - to za to doopravdy stojí Jasně, může to být legrace a nakonec i dobrej pocit - vyměnil jsem motor za silnější. Ale já se ptám: " Za jakou cenu ?" Když bych si chtěl takhle hrát, koupím si silnější auto rovnou (byť třeba desetileté) a když mě to bude bavit a budu mít zrovna čas, můžu se v něm vrtat ( a vůbec mě nebude točit, že zrovna půlroku nejezdí ... mám přece svoje auto, které mě vozí za prací). Protože alfou a omegou je věnovat čas tomu, v čem si dobrej. Vyděláš nějaké prostředky, které třeba můžeš investovat do silnějšího auta. Nebo do druhého. Ale záleží čistě jen na tobě, pro co se rozhodneš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 22. Duben 2007 Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 Ja v tom vidim viac, islo by mi hlavne j o pocit nieco spojazdnit s lepsim motorom..... ten pocit ked ho tam das a nastavujes bastelis nieco nejde treba to nastavit a potom uz len finalny zvuk motora.....Len jednu nevyhodu to ma a to: Hlavne CAS, PENIAZE, STK..... a to my vsetko chyba Auto predat ? Vlocku nikdy Nepotrebujem mat vykon 200 koni.....ale aj pri tej prestavbe sa nieco clovek nauci....bude viac stotozneny s tym autom. Nebude to len krabica ktora ho vozi....Samozrejme hovorim o clovekovi, ktory sa prestavbe bude venovat a nielen pozerat co sa kde robi. Jasně, pokud chceš měnit motor, chce to už nějaké zázemí. Možná to se žirafou jde, ale i ta něco stojí. Dále je dobré mít dílnu (nebo alespoň prostornější garáž) a druhé auto, se kterým budeš při přestavbě jezdit. Protože, pokud jsi fanda a budeš to dělat po večerech, tak počítej tak s půlrokem (než pronikneš do problematiky, než seženeš adekvátní díly, než vyřešíš spoustu ptákovin). A výsledek ? Změna 1.2 HTP za 1,6i ? Za ten proinvestovestovaný čas, nemožnost auto dále prodat, spoustu kostlivců v autě - to za to doopravdy stojí Jasně, může to být legrace a nakonec i dobrej pocit - vyměnil jsem motor za silnější. Ale já se ptám: " Za jakou cenu ?" Když bych si chtěl takhle hrát, koupím si silnější auto rovnou (byť třeba desetileté) a když mě to bude bavit a budu mít zrovna čas, můžu se v něm vrtat ( a vůbec mě nebude točit, že zrovna půlroku nejezdí ... mám přece svoje auto, které mě vozí za prací). Protože alfou a omegou je věnovat čas tomu, v čem si dobrej. Vyděláš nějaké prostředky, které třeba můžeš investovat do silnějšího auta. Nebo do druhého. Ale záleží čistě jen na tobě, pro co se rozhodneš. Jasne mas pravdu.....tiez auto potrebujem kazdy den.....Musis chapat ze mna zaujima problematika, ja nejdem hrrr za vymenou motora... ako aj pises nemam ani priestory na to. Co je to najhorsie ze uz musim uvazovat uz nad svojim vlastnim byvanim a tam pojde kopec prachov a toto je len moj maly sen ktory si rokmy urcite vyplnim, a nechcem zase rozmyslat nad problematikou ak sa nahodou do toho pustim. Imho a za cca 7rokov bude uz fabia starinka a s dielmy nebude problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Uďa Vloženo 22. Duben 2007 Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 Pokud někdo o něčem takovém přemýšlí je blázen.A pokud to myslí vážně tak tím větší.Všechno už tady bylo napsáno-práce,finance a ve finále to stejně nejde zlegalizovat tak o čem vlastně debatovat,prostě na to zapomeň a pokud chceš jinej motor tak kup jiný auto a máš to vyřešený Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-talker Vloženo 22. Duben 2007 Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 Pokud někdo o něčem takovém přemýšlí je blázen.A pokud to myslí vážně tak tím větší.Všechno už tady bylo napsáno-práce,finance a ve finále to stejně nejde zlegalizovat tak o čem vlastně debatovat,prostě na to zapomeň a pokud chceš jinej motor tak kup jiný auto a máš to vyřešený ted nejak neresim co tu bylo napsaneho predtim,ale reknu vam koho stve legalizace? vsak kazda druha skodovka u nas ma motor z favorita,kamos tam ma motor z felicie a jeden z okty 1 1,9TDi,ten s felicii ho ted prodava a ma kupce takze jake pak copak ze to nejde prodat,dneska se da koupit vsecko i prizen STK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 22. Duben 2007 Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 Mně nepřipadá, že by to byla až tak velká blbost. Jsou lidi, kteří podobné přestavby mají v malíčku. Sousedovic kluk si teďka dal 1,4 MPI z fabie do 120 (před tím měl motor z Favorita). Kolega v práci zase loni vylágroval 1,6 motor v Peugeotovi, na vrakárně sehnal 1,8, no tak si jí tam dal. Je ale pravda, že tyhle lidi se zase na zdejším foru neptaj na záludnosti výměny motoru takže jde to! Pokud ale nemáš zkušenosti s Fabiema, tak to nikdy nerozchodíš - nebudeš vědět co všechno máš vyměnit, případně přenastavit. Jinak potřebné díly (motor, převodovka, poosy, ŘJ, chladič, kabeláž, držáky, výfuk, budíky .....) podle mě můžeš sehnat kolem 50 000 tis. No a když to budeš umět všechno vyměnit, tak budeš utčitě vědět, jak se to pak zařizuje na STK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Uďa Vloženo 23. Duben 2007 Sdílet Vloženo 23. Duben 2007 Ale tady nejde jen o STK.Existuje taky nějaká silniční kontrola a nedovedu si představit jak vysvětluješ policajtovi,že to TDičko do favorita běžně v MB montovali.Další věc je to,že pokud v takovém autě havaruješ,někoho zraníš atd.,tak se to bude prošetřovat a zase problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.