Sniper_2003 Vloženo 14. Duben 2015 Sdílet Vloženo 14. Duben 2015 Nevím jestli přehušťuji, ale foukám tak aby se mi sjížděli pneu rovnoměrně. To znamená na sportovních pneu Hankook K110 foukám 2,7 all Dusík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 30. Duben 2015 Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 ahojte chalani chcem sa spytat na jednu vec. Doteraz som jazdil na 15 pirelli p6 cinturato. Tento rok som na auto obul 17 pirelli p7 cinturato. Tieto 17 hucia ovela viac ako 15. Je to normalne? Nemoze byt hluk sposobovany napríklad poskodenym diskom? Octavia II combi, 2,0 tdi bkd. Vdaka za odpovede Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 30. Duben 2015 Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 Šířka 195 nebo 225 je docela rozdíl. Jsou to 3cm, které se akusticky projeví. Já měl 2 sezóny 17" Pirelli P7 Cinturato a nepřišli mi nějak hlučné, že by mi to vadilo. Máš gumy nové? Pokud ne, nejsou špatně sjeté?Třepe se ti volant při vyšší rychlosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 30. Duben 2015 Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 gumy u jazdene mal ich pred tym sef na superbe ale su pomerne zachovale. uz na jeho aute sa mi zdali malicko hlucnejsie ako tie moje 15tky a to je superb myslim o dost lepsie odhlucneny. Volantom mi netrepe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waleri Vloženo 30. Duben 2015 Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 Je to normální, po silnici se valí víc gumy. Zkontroluj si tlak v pneu, jestli třeba nejsou přehuštěný. Pokud je vše OK, tak je to jen o zvyku, za chvíli ti to ani nepřijde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 30. Duben 2015 Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 no som paranoidny lebo disky som kupoval cez bazar a dnes kazdy odzubava. v pneuservise mi to tlakovali na 2,4 tak pozriem ako to ma byt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 30. Duben 2015 Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 Pokud je na pneu pilka a ty jsi namontoval zoubkama proti silnici, ani se nedivim a u pirellky to neni nic necekaneho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 30. Duben 2015 Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 pneu mi nahadzovali v pneuservise tak snad dobre...ako ono octavka je sama o sebe nahovno odhlucnena...mozno keby sa previezol niekto iny povie ze je to ok ale ja aj priatelka sme si vsimli ze su hlucnejsie ako tie patnastky. ale ked vravite ze je to normalne tak ok..pojazdim a uvidim ci sa daco prejavi okrem hucania Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 2. Květen 2015 Sdílet Vloženo 2. Květen 2015 Na pirelkách se mi udělala taky "pila" a hučí to. Dá se na to zvyknout.... Vzadu to moc neslyším a kupovat kvůli tomu nové gumy, když mám ještě dobrý vzorek je zbytečné. Když byly vepředu, tak se to vydržet nedalo... jinak svařovaný disky by si asi poznal, případně v pneuservise by ti to asi řekli. Při vyvažování by to bylo znatelné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 5. Květen 2015 Sdílet Vloženo 5. Květen 2015 chlapi a co su ti tie pily co tu spomínate? ) inac vsimol som si ze cim vyssia rychlost tym to menej huci. Je tazke na nasich fajnových cestách kde je kazdu chvilu iny asfalt zistit co vlastne huci, ci je to guma alebo co. a tak isto ked neni 5 metrov normalnej cesty je tazke zistit ci mi trase alebo netrase volantom ked kazdu sekundu nabehnem na nejaky kopec po oprave cesty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 5. Květen 2015 Sdílet Vloženo 5. Květen 2015 Pila na pneumatice znamená, že je sjetá jakoby do "pilovitého" tvaru. Když objedeš rukou obvod gumy, tak ucítíš zuby. Je to u Octavii a 17" kol "běžné". Už se tu psalo, že geometrie musí být dělaná jinak, než u ostatních aut. Mmj. pilovitý tvar poukazuje i na špatný tlumiče. Ale už se o tom na foru psalo dost.Ohledně hučení při vyšší rychlosti.. Je to docela logické, protože čím vyšší rychlost, tím menší kontakt gumy s vozovkou.Jinak si zesil rádio a máš po problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 5. Květen 2015 Sdílet Vloženo 5. Květen 2015 radio som uz zosilil ...ale psychika je svina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 5. Květen 2015 Sdílet Vloženo 5. Květen 2015 No a ja jsem si auto nechal kompletne prestrikat na podvozku plastizolem. Vytlumis podbehy, dvere a ticho jak v hrobe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 5. Květen 2015 Sdílet Vloženo 5. Květen 2015 ale prd...co to stalo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbaud Vloženo 27. Červen 2015 Sdílet Vloženo 27. Červen 2015 (editace) Tak jsem si byl udelat geometrii v origo servisu,, a rikam jim, ze chci udelst na zadku jiny odklon,ze tam ma kola 17'. Prijimavi technik o tom,ze se a 17' dava jiny odklon nic nevedel,a neco rikal ze se tam s tim neda moc hybat. Vratili mi auto s temito hodnotami,tak nevim,jestli to mam nejak dal resit. Editováno: 27. Červen 2015, autor: mbaud Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 27. Červen 2015 Sdílet Vloženo 27. Červen 2015 Vytiskni si tento papír a zajdi za technikem a pouč ho: odkaz zde Až si sjedeš špatně kola a budou ti hučet, už bude pozdě.... Já jsem příkladem....když jsem byl v autorizáku, tak jsem se na to ptal a věděli o tom, akorát mi řekli, že při mém nájezdu mi negarantují, že to tak udělají, že to může být už pořádně zrezlé, apod... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbaud Vloženo 27. Červen 2015 Sdílet Vloženo 27. Červen 2015 Gumy tam mam puvodni bridgestone,a najeto na nich 30.000km a vzorek jeste tak na deset tisic, akorat ze hodne huci. V tom odkazu co jsou ty hodnoty,tak to jsou jen pro bridgestone a dunlopy,jak tam pisou,nebo se to nastavuje na vsechny 17? A kdyz na zimu davam 15, musim to nechat na zimu zas predelat na puvodni hodnoty? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 Řekl bych, že to bude platit na všechny gumy. Já mám Pirelli a stalo se to stejný. V zimě dávám 15" a geometrii neřeším. Tu řeším jenom při nasazení letním 17" kol..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 Tu změnu doporučuji udělat i když nemáš pneu Dunlop nebo Bridgestone. Měl jsem Pirelli a dopadli podobně jako avizované pneu. Od změny geometrie je klid. Na 15" kola změna nemá vliv - tudíž to v zimě neřeším a ani nikdo koho znám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 já sem ještě geometrii za 2,5 roku nedělal, z výroby byly 17" mám i zimní 17 a zatím ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 Toto se týká vozů co nemají z výroby 17" kola. Nicméně na našich silnicích dělám geometrii každé 2 roky a nestalo se mi že by po té době byla v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 dokud se to chová normálně, tak je to ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 Nu záleží jak jsi vnímavý. Někomu totálně rozhozená geometrie ani nepřijde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbaud Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 17 mam uz z vyroby,a mam tam stejne jinej odklon,jak jsem posilal v priloze. Za mesic jdu s olejem,takze mam jim to rict,ze to chci predelat podle te dokumentace z boleslavi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 ANO. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.