Fíla Vloženo 25. Květen 2007 Sdílet Vloženo 25. Květen 2007 Předpokládám, že jsem v tomto optět první, komu se to stalo Z ničeho nic mi začalo poblikávat podsvícení ručiček budíků. Né budíků jako celku, ale čistě jen ručičky pro ukazatel rychlosti a pro otáčkoměr. Vše ostatní funguje jak má. Čidlem natočení kol to být nemůže protože je tam nedávno nový a před tím mi blikalo komplet podsvícení palubky. Tady poblikávají jen velký ručičky. Ještě navíc tak, že chvíli blikají úplně pravidelně a někdy zas nepravidelně, ale VŽDY obě společně. Děje se tak za jízdy a i když motor a auto stojí. Napadá někoho z odborníků přes podsvícení co by to mohlo být? Napadlo mě vyndat na chvíli budíky z auta aby se zresetovaly, otázka je jestli to pomůže nebo ne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 25. Květen 2007 Sdílet Vloženo 25. Květen 2007 No vybranie a reset ti nepomôže to by snad pomohlo keby ti blikali celé, ale...velké ručičky sú vlastne štyri diódy zapojené do série s odporom. Čo si pamätám, máš zmenené podsvietenie že? chyba bude v stuďáku na doske alebo diode alebo odpore... Rozobrať a prekontrolovať Předpokládám, že jsem v tomto optět první, komu se to stalo Z ničeho nic mi začalo poblikávat podsvícení ručiček budíků. Né budíků jako celku, ale čistě jen ručičky pro ukazatel rychlosti a pro otáčkoměr. Vše ostatní funguje jak má. Čidlem natočení kol to být nemůže protože je tam nedávno nový a před tím mi blikalo komplet podsvícení palubky. Tady poblikávají jen velký ručičky. Ještě navíc tak, že chvíli blikají úplně pravidelně a někdy zas nepravidelně, ale VŽDY obě společně. Děje se tak za jízdy a i když motor a auto stojí. Napadá někoho z odborníků přes podsvícení co by to mohlo být? Napadlo mě vyndat na chvíli budíky z auta aby se zresetovaly, otázka je jestli to pomůže nebo ne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 25. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 25. Květen 2007 jj, vše bíle, ručičky červeně já jsem se domníval, že jsou paralelně a né v sérii. vyzkouším to přeletovat, snad to pomůže No vybranie a reset ti nepomôže to by snad pomohlo keby ti blikali celé, ale...velké ručičky sú vlastne štyri diódy zapojené do série s odporom.Čo si pamätám, máš zmenené podsvietenie že? chyba bude v stuďáku na doske alebo diode alebo odpore... Rozobrať a prekontrolovať Předpokládám, že jsem v tomto optět první, komu se to stalo Z ničeho nic mi začalo poblikávat podsvícení ručiček budíků. Né budíků jako celku, ale čistě jen ručičky pro ukazatel rychlosti a pro otáčkoměr. Vše ostatní funguje jak má. Čidlem natočení kol to být nemůže protože je tam nedávno nový a před tím mi blikalo komplet podsvícení palubky. Tady poblikávají jen velký ručičky. Ještě navíc tak, že chvíli blikají úplně pravidelně a někdy zas nepravidelně, ale VŽDY obě společně. Děje se tak za jízdy a i když motor a auto stojí. Napadá někoho z odborníků přes podsvícení co by to mohlo být? Napadlo mě vyndat na chvíli budíky z auta aby se zresetovaly, otázka je jestli to pomůže nebo ne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 25. Květen 2007 Sdílet Vloženo 25. Květen 2007 možno to máš urobené 2 diody + odpor a 2 diody + odpor ale zrejme si nemenil odporové kombinácie a ostalo ti to na 4 diody + odpor... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 25. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 25. Květen 2007 možno to máš urobené 2 diody + odpor a 2 diody + odpor ale zrejme si nemenil odporové kombinácie a ostalo ti to na 4 diody + odpor... co si pamatuju, tak se měnily pouze diody, takže je zkusím přepájet a budu se modlit aby to bylo OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 25. Květen 2007 Sdílet Vloženo 25. Květen 2007 neboj to bude ok, to vedenie je vedené len na jednej strane dosky tak to nebude prechodka na druhú stranu a to bude ok, prípadne vymeň diody...mne sa teraz posledne stalo že na vypinači svetiel sa mi rozblikala jedna dioda biela...pripajkovana bola ok čiže stuďák nebol a blikala..nakoniec odišla a vymenil som ju a je pokoj možno to máš urobené 2 diody + odpor a 2 diody + odpor ale zrejme si nemenil odporové kombinácie a ostalo ti to na 4 diody + odpor... co si pamatuju, tak se měnily pouze diody, takže je zkusím přepájet a budu se modlit aby to bylo OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 26. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 26. Květen 2007 tak malá změna... ráno jsem si přivstal, vyoperoval budíky z auta, rozebral a přepájel spoje. bohužel to nepomohlo a než naši dojeli na chatu, tak ručičky přestaly svítit úplně. čili předpokládám, že už úplně odešla jedna z diod. otázka je - která (šance 25%, že to trefím na první pokus) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 26. Květen 2007 Sdílet Vloženo 26. Květen 2007 No tak to je smola, že to musíš znovu otvárať. Napadla ma však iná vec len som si neni istý. Máš maxi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 27. Květen 2007 Sdílet Vloženo 27. Květen 2007 maxik nemá, prostě to byl studeňák nebo vadná dioda, a když to blbne, tak všechny 4 vyměnit, myslím že jedna červená stojí 2 koruny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 27. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 27. Květen 2007 No tak to je smola, že to musíš znovu otvárať. Napadla ma však iná vec len som si neni istý. Máš maxi? Maxík tam není, ty 4 diody přepájím, to až takový problém není, jen je musím sehnat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 27. Květen 2007 Sdílet Vloženo 27. Květen 2007 Oka potom napíš... My na slovensku mame trochu vyhodu lebo u nas jeden chalanisko predáva originál tie diody čo tam sú od výroby, ale zdá sa mi že som ich videl v ponuke SOS u nás a vyrába ich Kingbright tuším. v SOS stojí jedna cca 13SK a chalanisko predáva za 10/kus okrem modrej tá stojí 11/kus (asi idú na odber hehe) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 30. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 30. Květen 2007 diody mám koupený, tak už jen stačí je přehodit. jinak za 10 diod jsem dal míň než za MHD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 30. Květen 2007 Sdílet Vloženo 30. Květen 2007 to je??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 31. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 31. Květen 2007 10 diod - 29,- 2 lístky MHD - 40,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 4. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Červen 2007 přepájeny 4 diody a je to OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 4. Červen 2007 Sdílet Vloženo 4. Červen 2007 No super přepájeny 4 diody a je to OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 4. Červen 2007 Sdílet Vloženo 4. Červen 2007 měl jsi si je nechat poslat poštou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 4. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Červen 2007 to by taky bylo řešení, ale přeci jen to MHD vycházelo levnějc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 4. Červen 2007 Sdílet Vloženo 4. Červen 2007 a podíval jsi se do světa, ale zase držet se mastný tyče? Tfuj tajbl, nebo jsi se pokusil si sednout a babka tě přetáhla holí, že jsi grázl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 5. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 5. Červen 2007 a podíval jsi se do světa, ale zase držet se mastný tyče? Tfuj tajbl, nebo jsi se pokusil si sednout a babka tě přetáhla holí, že jsi grázl? tfuj tfuj tfuj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 3. Říjen 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 tak po čtvrt roce mi opět začali poblikávat ručičky přišel jsem ale na jednu věc - když stáhnu intenzitu podsvícená na úplný minimum tak přestanou blikat a svítí normálně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Reso Vloženo 3. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 tam bude problem nejaky odpor alebo nejaky spoj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 3. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 Hm, máš to ty pech... videl by som to na kontrolu vedenia na doske k tým diodám, pretože to vyzerá na nejaký prechod alebo spoj ktorý sa zahriatím aj ked malým po prechode prúdu rozpojí. pri nižšom sa to nestane. Tie napájacie vetvy sú tam podelené čo som zistil, na ručičky je jedna, na lavý ciferník jedna atď...dakde som tu daval moje schema čo som odsledoval tak po čtvrt roce mi opět začali poblikávat ručičky přišel jsem ale na jednu věc - když stáhnu intenzitu podsvícená na úplný minimum tak přestanou blikat a svítí normálně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 3. Říjen 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 Hm, máš to ty pech...videl by som to na kontrolu vedenia na doske k tým diodám, pretože to vyzerá na nejaký prechod alebo spoj ktorý sa zahriatím aj ked malým po prechode prúdu rozpojí. pri nižšom sa to nestane. Tie napájacie vetvy sú tam podelené čo som zistil, na ručičky je jedna, na lavý ciferník jedna atď...dakde som tu daval moje schema čo som odsledoval tak po čtvrt roce mi opět začali poblikávat ručičky přišel jsem ale na jednu věc - když stáhnu intenzitu podsvícená na úplný minimum tak přestanou blikat a svítí normálně... už minule když mi to začalo dělat tak jsem to rozebral, spoje na ledkách opět přepájel abych měl jistotu že tam není studeňák. bohužel nebyl a blikalo to dál když jsem všechny 4 diody vyměnil tak to bylo OK, bylo... blikají jen ručičky (4 diody) ostatní ukazatele - bílé podsvícení budíků a červené ručičky na teplotu a palivo jsou taky OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mISHA Vloženo 4. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2007 Hm, máš to ty pech...videl by som to na kontrolu vedenia na doske k tým diodám, pretože to vyzerá na nejaký prechod alebo spoj ktorý sa zahriatím aj ked malým po prechode prúdu rozpojí. pri nižšom sa to nestane. Tie napájacie vetvy sú tam podelené čo som zistil, na ručičky je jedna, na lavý ciferník jedna atď...dakde som tu daval moje schema čo som odsledoval tak po čtvrt roce mi opět začali poblikávat ručičky přišel jsem ale na jednu věc - když stáhnu intenzitu podsvícená na úplný minimum tak přestanou blikat a svítí normálně... už minule když mi to začalo dělat tak jsem to rozebral, spoje na ledkách opět přepájel abych měl jistotu že tam není studeňák. bohužel nebyl a blikalo to dál když jsem všechny 4 diody vyměnil tak to bylo OK, bylo... blikají jen ručičky (4 diody) ostatní ukazatele - bílé podsvícení budíků a červené ručičky na teplotu a palivo jsou taky OK dle mne je to vcelku jednoduche. podsviceni diod je reseno pulzni modulaci. rekl bych, ze v te vetvi mas moc nizky odpor a jedna z tech diod proste nesnasi maximalni napeti, ktere tam muze byt. tzn bych zvysil odpor, ktery tam mas pro ty diody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.