Duben 23, 200916 r To ano, asi to dost zalezi na "majitelovi" cerpacky a ako sa stara (resp. nestara) o cistenie nadrzi. BP v Cechach nemate?
Duben 23, 200916 r ZKUSTE SE NEKDY JEN ZE SRANDY PODIVAT JAK CERPAJI Z CISTERNY BENZIN A NAFTU DO ZASOBNIKU. HADICE VUBEC NECISTI jak s nema jedou na aute, tak napoji do tanku a v klidu cerpaji. Mam osobni skusenost s SHELL v Bohunicich. Jestli tam je bordel nebo ne, je jim jedno. Zakaznik prece zaplati. Uz delsi dobu premyslim ze to natocim a dam nekomu k posouzeni at maji ostudu...
Duben 23, 200916 r To bude asi ten problem Shellu na Brnensku, protoze ten benzin je fakt takovej divnej, nekdy dobry nekdy horsi, zasadne jezdim k OMV nebo k Benzine, ale Benzina je posledni dobou jedna z nejdrazsich
Duben 23, 200916 r Tak k benzinum 2,0 TFSi má předepsáno 98. 1,8 TSi je dělaný na 95 a zvládne nouzově i 91 ( ztráta výkonu částečná ) proto je tedle motor do Indie Číny a podobných zemí. Třeba do auto co jdou an Ukrajinu se lepí jiné štítky než třeba do Německa. 2,0 TSi má předepsaný minimálně 95. Co se týče kvality benzínů a benzinek. Ty české dost zaostávají. Ale taky preferuji OMV.
Duben 26, 200916 r Ludia, neviem či sa to riešilo, nedávno som si všimol u mojej jednaosmičky jemné vibrovanie motora pri cca 2000 otáčkach, zaujímavé je však to, že to robí len pri pomalšom zrýchlení (cca o 1-2km/h v priebehu 1 sek.) a len na 4. a 5. prevodovom stupni. Nerobí to vždy, najmä však pri nezohriatom motore. Nemáte tušenia, čím to je a či to vôbec riešiť ? Mimochodom, motor ešte nie je zabehnutý (950 km), ale neviem či to s tým má nejaký priamy súvis ...
Duben 28, 200916 r Tak toto chovani teda neznam, ja bych mozna pockal jeste nejaky ten kilometr, preci jen 900km neni vubec nic. Popr. s tim muzes zajet do servisu, ale mam takove tuseni ze by tam na tebe stejne cumeli jak telata na novy vrata
Duben 28, 200916 r Ja pozoruji vibrace jenom pri studenem motoru na volnobeh cca 20 s a nebo prvni rozjezd, ten je takovy divny... Potom vse OK... Resil jsem to v servisu a neschledali nic spatneho.... diagnostika OK a tim padem nic neresili. S tim pocukavanim je otravuj dokud to neopravi (jestli ti to dela soustavne mas vyhodu). Problem je v tom ze ten motor nikdo poradne nezna a tim padem nikdo ho neumi opravit. Viz prispevek Karlose ohledne skubani jeho 1,8 TSI. Musel prijet borec z Audi... No proste hruza...
Duben 28, 200916 r Ja pozoruji vibrace jenom pri studenem motoru na volnobeh cca 20 s a nebo prvni rozjezd, ten je takovy divny... Potom vse OK... Resil jsem to v servisu a neschledali nic spatneho.... diagnostika OK a tim padem nic neresili. S tim pocukavanim je otravuj dokud to neopravi (jestli ti to dela soustavne mas vyhodu). Problem je v tom ze ten motor nikdo poradne nezna a tim padem nikdo ho neumi opravit. Viz prispevek Karlose ohledne skubani jeho 1,8 TSI. Musel prijet borec z Audi... No proste hruza... Tak pevne dúfam, že ho to prejde, ešte počkám do 1500 km, keď to ani potom neprestane, tak to už budem musieť riešiť
Duben 28, 200916 r No myslim ze neprejde.... Dotlac je do diagnostiky a trvej na svem... Jinak se na to vyserou...
Duben 28, 200916 r S tim cukanim p2p, jsem jim to ted hodil na nejake reklamace (konecne me vymeni vsechna tesneni ... snad ) tak jsem jim tam rekl i to cukani, borec skoro vypadal jako by tomu motoru rozumel tak rikal ze zkontroluji napinak reteze, ze uz u jedne 1.8 menili napinak, takze uvidim, kazdopadne mi ale rikal ze to cukani benzinove motory s turbem delat muzou a dost to ovlivnuje kvalita benzinu, coz jsem posledni dobou sledoval, prave tim tankovanim v Pardubicich a pak v Brne ... na Brnensky benzin mi to cukalo na Pardubicky ne, uvidime co s tim hosi udelaji pak dam vedet.
Duben 29, 200916 r Aka je vasa skusenost so spotrebou oleja v 1.8 TSI? Kolko to asi "zerie" a po kolkych km ste prvykrat dolievali olej? Pytam sa najma preto, ci si mam kupit flasku oleja a vozit ju niekde v kufri, just in case....to sa uz snazim predist niecomu podobnemu ako sa mi stalo nedavno s chladiacou kvapalinou, ked som musel dolievat vodu po necelych 2000km a v servise mi povedali, ze to je normalne, ze pri novom motore to proste tak klesne (pod minimum, az sa kontrolka nedostatku kvapaliny rozsvietila).
Duben 29, 200916 r Trošku jsem tu spotřebu oleje studoval, prt. mě to zajímá, a uvádí se, že turbo motor musí kvůli své konstrukci při provozu v otáčkách 3400-4000/min vzít litr oleje na 10k km. Plus oleje s nízkou viskozitou pro prodloužené intervaly, tak mě celkem zaráží, že ani deci.
Duben 29, 200916 r Měl bych jeden hodně laický dotaz mimo vaše téma. Čím to je, že Octavia 1,8 TSI po FL má papírově nižší spotřebu než OII bez FL? Výkon i točivý moment a průběh motoru je stejný. Díky za odpověď, které porozumím :-) Zajímalo by mě totiž, jestli je to jen papírová úprava nebo bude opravdu mít reálně nižší spotřebu.
Duben 29, 200916 r S tim olejem, pokles po 27000 km byl na rysce cca 1,5 mm az 2 mm max. Tak olej neresim a budu asi resit to poskubavani za studena jk Bladik. Kde jsi to reklamoval to poskubavani za studena PLS....
Duben 29, 200916 r Měl bych jeden hodně laický dotaz mimo vaše téma. Čím to je, že Octavia 1,8 TSI po FL má papírově nižší spotřebu než OII bez FL? Výkon i točivý moment a průběh motoru je stejný. Díky za odpověď, které porozumím :-) Zajímalo by mě totiž, jestli je to jen papírová úprava nebo bude opravdu mít reálně nižší spotřebu. trovhu ten motor priskrtili kvuli EU5 takze ma jiny prubeh vykonu a tim padem je trosku snizena spotreba, ovsem co to znamena v realu, to se pozna.
Duben 29, 200916 r S tim olejem, pokles po 27000 km byl na rysce cca 1,5 mm az 2 mm max. Tak olej neresim a budu asi resit to poskubavani za studena jk Bladik. Kde jsi to reklamoval to poskubavani za studena PLS.... V Pardubicich kde jsem to auto kupoval, ale uvidim co s tim chlapci udelaji, zatim se mi neozvaly, uz jsem na ne vystartoval kvuli tomu vrzani tesneni, ze chci odstoupit od kupni smlouvy a vratit penize tak to zacali resit a podle vsech indicii, pujde auto zpet do Boleslavy na detailni testovani, tak jsem jim tam nahlasil i to skubani. Uvidim co s tim chlapci vyresi a jaky bude vystup hlavne od Bolky, ale uz jsem byl opravdu hodne ostrej, protoze pristupy at uz servisu tak i Boleslavy byl strasnej, a jakmile jsem jim hodil na krk odstoupeni od smlouvy tak se o me najednou zajimalo pet lidi jak muj problem okamzite vyresit abych byl spokojeny apod. Jakmile se neco dozvim dam vedet. Chce to byt opravdu drsny normalnim pristupem, zadnou reklamaci k predstave sve nedovedes, tot moje zjisteni.
Duben 30, 200916 r nechci aby to vyznělo nějak zle, ale zdá se mi to, nebo začínají s TSI problémy???
Duben 30, 200916 r Řekl bych, že asi ve stejném rozsahu jako s každým jiným autem a motorem - ve škodovce nikdy nevyrobí sérii aut ve 100% kvalitě, viz. ostatní motorizace tady, někdo chválí, někdo haní. Nevím jestli to Tvoje auto Bladiku půjde přímo do Bolky, spíš bych tipoval, že do servisu dojede regionální technik škodovky a pořeší to tam, vlastní zkušenost.
Duben 30, 200916 r Tak mam odpoved na to cukani, v Boleslavy o tom vedi a je na to novy flash ridici jednotky, auto mam v tuto chvili preflashovane a je to v poradku ... Boleslav na to vydala snad nejake upozorneni(tyka se to snad MR08-ek, FL by mely byt v poradku), ale je to asi o tom technikovi v tom danem servise zda k necemu je a zda o necem vi a nebo na to proste s..e! Uvidim, pristi ctvrtek si pro auto jedu, tak se pozna. Jinak co se tyka te cesty auta do Boleslavy tak prijedou primo technici z Boleslavy a budou sami menit vsechna tesneni a ustavovat dvere, s tim ze mi borec rekl, ze tato tesneni se nesmeji nicim mazat pokud to zacne vrzatk tak zasadne jen umyt a otrit vodou! Tak myslim ze jeden vetsi problem je v tuto chvili vyresen :palec2:
Duben 30, 200916 r Fl mají jiná data protože mají jinej motor. Jestli má ještě někdo problémy s cukáním napište sem jaký máte data v jednotce a můžu vám napsat jestli máte starý či aktualni stav.
Duben 30, 200916 r Ty bladiku nemuzes sehnat cislo flashovaci verze new na 1,8 TSI. Zeptej se pls... Pujdu to taky reklamovat a jestli nebudou nic delat tak na ne pekne vlitnu. Uz se tesim....
Duben 30, 200916 r Ty, vubec nevim nic o tech verzich ani jaka cisla to jsou, jen mi rekl ze preflashovali ridici jednotku motoru a to prave na popud Bolky, ktera k tomu pred casem vydala nejake upozorneni ci co. Upraveno Květen 1, 200916 r od Bladik
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.