Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak jsem prezul na zimu. Dal jsem si 195/55 R15 jako letni (povetsinou jezdim po hlavnich trasach a na snih zrejmne nenarazim) a zatim sem nepoznal rozdil v jizdnich vlastnostech. Znacka Lassa - doporuceno kamarady z Krkonos.

Vloženo
tak tak, jeste je moc teplo na prezouvani. myslim ,ze to tak mesic jeste vydrzi.
No ako kde. Ja sa rano prebudzam do .... zimy -3C a som stastny ak to cez den vyskoci nad 10C. A to sa na nedelu vyhrazaju snezenim....
Vloženo
tak tak, jeste je moc teplo na prezouvani. myslim ,ze to tak mesic jeste vydrzi.
No ako kde. Ja sa rano prebudzam do .... zimy -3C a som stastny ak to cez den vyskoci nad 10C. A to sa na nedelu vyhrazaju snezenim....

hm jasny v UL je rano kolem 4-7° prez den 10-15 na slunicku., :feve:

Vloženo
Dostal jsem na auto (1,6-16V-77kW,automat. převodovka) z výroby DUNLOP 195/55, R15. Ráfky LINE. Viz:

Krasny kolecka ti dali. Ale copak to mas na zadnich dverich za stribrnou paradu?

• o 2 týdny později...
Vloženo

V sobotu som prezuval pneumatiky na zimne daval som uz kupene pneu MATADOR MP59 NORDICA.Najazdil som s nimi zo par km cca 200km.Ale spotreba na tychto pneu mi isla o 0.5 l menej ako na letnych co by malo byt opacne.Tie zimne su 185/55R15 pre mna s toho vypliva ze pneu DUNLOP 195/55R15 sa na to auto vobec nehodia a aj ich predam na jar si kupim nove s tymto rozmerom 185/55R15.Ked na zimnych isla spotreba dole o 0,5 l co na letnych. :palec2:

Vloženo
V sobotu som prezuval pneumatiky na zimne daval som uz kupene pneu MATADOR MP59 NORDICA.Najazdil som s nimi zo par km cca 200km.Ale spotreba na tychto pneu mi isla o 0.5 l menej ako na letnych co by malo byt opacne.Tie zimne su 185/55R15 pre mna s toho vypliva ze pneu DUNLOP 195/55R15 sa na to auto vobec nehodia a aj ich predam na jar si kupim nove s tymto rozmerom 185/55R15.Ked na zimnych isla spotreba dole o 0,5 l co na letnych. :palec2:

mnoo , ale ot je preci jasny. 185 maj mensi stykoovu plochu, takze i mensi valivy odpor. Na druhou stranu to auto zase lehcejs v zatacce utrhnes. Zalezi jak jezdis.

No a taky ta mensi spotreba muze byt tim ,ze jsi jel jinak, nez pretim. :)

Vloženo

mnoo , ale ot je preci jasny. 185 maj mensi stykoovu plochu, takze i mensi valivy odpor. Na druhou stranu to auto zase lehcejs v zatacce utrhnes. Zalezi jak jezdis.

No a taky ta mensi spotreba muze byt tim ,ze jsi jel jinak, nez pretim. :)

Prave ze nesiel islei som pravidelnu trat ako jazdievam.Stara Tura Trencin a Myjava a to chodim do tyzdna aj 3 x preto to poznam aj vykon auta siel nahor.

Vloženo

Mozem potvrdit. Tiez som v nedelu obul pneu MATADOR MP59 ten isty rozmer a dovtedy som mal spotrebu 7.7, teraz mam 7.1. :) Takze nieco na tej sirke bude. ;)

Len ma hneva ze je vonku 13 stupnov. :)

Vloženo
Mozem potvrdit. Tiez som v nedelu obul pneu MATADOR MP59 ten isty rozmer a dovtedy som mal spotrebu 7.7, teraz mam 7.1. :) Takze nieco na tej sirke bude. ;)

Len ma hneva ze je vonku 13 stupnov. :)

takze si fakt cakal len na BA zraz aby si sa este ukazal v peknom, co? :D

no s tou stycnou plochou je presne tak, mne po 225-kach na 195-ky isla spotreba o vyse litra dole :p ...ale zase nevymenil by som tie 225 za nic! sedia neporovnatelne lepsie na ceste, auto je krajsie, ... UZ ABY TU BOLA JAR! :)

Vloženo

jj...cakal az do stretka. :) Image je na nic. :) Hehe. Vcera som myslel ze som urobil zle, ale dnes sa uz zacina ochladievat. :) Celodenna teplota nestupla nad 7 stupnov. Aj ked nesnezilo, zima sa blizi. :)

• o 5 měsíců později...
Vloženo
Zdravím všechny, nevím jakou zkušenost máte Vy, ale já mám obuty od novoty výše uvedené pneu a mám najeto 8000 km a přední gumy jsou sjeté z 75%. Nikde zbytečně nehrabu, jezdím rychle, ale toto se mi ještě nestalo. A to pracuji ve firmě, která je hlavní service provider v oblasti dopravy právě pro koncern Conti....

P.S. při první kontrole stavu huštění jsem z hrůzou zjistil, že všechny kola byly nafoukány na 3,5 atmosfér...

problem s vasimi sjetymi koly bude asi trosku v necem jinem, schvalne se podivejte na oznaceni na pneumatice...pokud tam mate trebas 85W ? nebo V tak je to mekci smes na vyssi rychlosti tudis se hodne rychle opotrebi ale zase sedi :) pneumatiky s oznacenim H vydrzi nejdele..

Vloženo

Já mám na svém Rumíku 1.6 taky Conti PremiumContakt 2, mám najeto 28 000 a zatím vypadají velice dobře, jejich ojetí se zdá být minimální-nemohu k nim říc jediný křivý slovo.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Já je mám na své FII taky. Na začátku dost hlučely. Po 3000 s eto malinko zlepšilo. Každopádně Bridgestony TR300 to nejsou, natož Pirelli. Ty jsou hodně tiché.

Vloženo

V rozmeru 195/55 R15 se aktualne (a uz delsi dobu) davaji 3 varianty:

Bridgestone Turanza ER300

Continental PremiumContact 2

Dunlop SP Sport 01

V rozmeru 205/45 R16 pak nasledujici:

Bridgestone Turanza ER300

Continental SportContact 2

Michelin Pilot Exalto

• o 4 týdny později...
  • o 4 týdny později...
Vloženo
Zdravím všechny, nevím jakou zkušenost máte Vy, ale já mám obuty od novoty výše uvedené pneu a mám najeto 8000 km a přední gumy jsou sjeté z 75%. Nikde zbytečně nehrabu, jezdím rychle, ale toto se mi ještě nestalo. A to pracuji ve firmě, která je hlavní service provider v oblasti dopravy právě pro koncern Conti....

P.S. při první kontrole stavu huštění jsem z hrůzou zjistil, že všechny kola byly nafoukány na 3,5 atmosfér...

Minulý týnden jsem koupil FII combi a to samé Conti nafoukané na 3,5 atmosféry.Zprvu jsem myslel, že se mi nejak záhadně pokazil manometr.Po přečtení tohoto příspěvku je to jasné.Otázkou zůstává proč je hustí na 3,5 atmosfér.

• o 4 týdny později...
Vloženo
:palec2: Mám též FII a nezdá se mi, že by se nějak drasticky sjížděli. Mám najeto 9500Km. Zjistil jsem, že tam původně asi byly jiný podle tečky na boku pneumatiky. Auto mám červené a tečky modré. Kamoš má taky FII a barva auta mu souhlasí s barvou teček na pneumatikách. Tak se mrkněte. :):specool::skoda:

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...