Tomas M01 Vloženo 16. Únor 2009 Sdílet Vloženo 16. Únor 2009 Samozrejme ze ohnisko je dulezity udaj. Zjednodusene receno cim mensi ohniskova vzdalenost, tim je sirsi uhel zaberu( tim vic se ti na snimek vejde). Takze pokud treba fotis skupinku lidi v mistnosti, tak pokud se ti tam vesli vsichni s ohniskem 35, pri ohnisku 38 uz budes mit krajni postavy oriznute. Ohnisko, a hlavne na tom kratsim konci, je jednim z nejdulezitejsich udaju u objektivu. Osobne bych si nekoupil nic nad 30mm (přepočteno na kinofilm), ale to se vetsinou cenove pohybuje trochu vis, nez tvoje zadani. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frantbr Vloženo 16. Únor 2009 Sdílet Vloženo 16. Únor 2009 Ja mam fotoslužbu a robim fotky z rôznych foľakov fotky, najlepšie su Canony.Ak chceš maly, kup si IXUS podľa ohniska či chceš 28mm,35mm,38mm. Ak chceš na baterie AA momentalne si nepametam ktory s Canonov ale su 720 IS, možna su už aj novšie. S kompaktov najlepši je G10. Zrkadlovky sú večšie,maju lepšiu optiku večši čip takže majú minimálny šum pri ISO 400-1600 gde sa to oproti kompaktom neda ani porovnať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vinca Vloženo 17. Únor 2009 Sdílet Vloženo 17. Únor 2009 takze baterky 2XAA jsem vzdal a jdu do batereri, jelikoz je spusty vybornych fotaku a ohlizet se ba baterky by bylo skoda, si kupim dve baterier a hotovo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 17. Únor 2009 Sdílet Vloženo 17. Únor 2009 Hlavně ty akumulátory většinou vydrží více než dvě tužkové nabíjecí. Tužkové ve fotáku jsou přežitek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SKAJA Vloženo 17. Únor 2009 Sdílet Vloženo 17. Únor 2009 No ale zase tužkovejch si koupím za pár kaček několik sad a můžu během pár vteřin přehodit a fotí se dál. Navíc není problém nabíječku do auta a když není možnost nabíjet, tak si koupím "obyč" a je to, zatímco když dojde akumulátor, tak jsem víte kde. Proto mě trošku mrzí, že dneska sehnat pořádnej foťák na tužkovky je prakticky nemožný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marchell Vloženo 17. Únor 2009 Sdílet Vloženo 17. Únor 2009 (editace) Čtyři tužkové (nabíjecí) mi vydrží +/- 230 fotek,plus běžná manipulace s foťákem (mazání,prohlížení atd.). Fujifilm S8000 fd není se čtyřma tužkovkama ani bůhvíjak těžký. Editováno: 17. Únor 2009, autor: Marchell Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 17. Únor 2009 Sdílet Vloženo 17. Únor 2009 Scajo: máš pravdu ale když máš pořádný foták tak máš i náhradní baterii,ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 17. Únor 2009 Sdílet Vloženo 17. Únor 2009 Tak stačí mít dvě baterky a jsi za vodou. Jak mám toho Canona tak tam je malinkatá baterka menší než 4tužkovky a vydrží to neskutečně moc. Měl jsem to na horách a celý týden to vydrželo bez nabití a to byl foťák v extrémních podmínkách v mrazu na svahu a fotil jsem a fotil. Ještě se mi nestalo, že by mě nechala baterka ve štychu. Dřív jsem chtěl taky tužkovky, ale od té doby co ho mám tužkovky nikdy více. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SKAJA Vloženo 17. Únor 2009 Sdílet Vloženo 17. Únor 2009 Tak asi jo, já nemám zkušenosti, beru to čistě z teoretickýho pohledu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 17. Únor 2009 Sdílet Vloženo 17. Únor 2009 Až budeš mít ve fotáku akumulátor na tužkovky si už nevzpomeneš. Mám zkušenost s tím mým a taky z rodičema ty mají takový ten malinký foťák a akumulátor jim vydrží taky hafo moc. Ale taky jsem měl názor jako ty. Možná že ho tu ještě někde vyšťouráš, co jsem psal dokud jsem neměl zkušenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frantbr Vloženo 17. Únor 2009 Sdílet Vloženo 17. Únor 2009 Foťaky na tužkové baterky, myslím akumulátory vydržia 100-150 záberov.Najviac energie spotrebuje displej.Pozor špecialky baterky sa predávajú za 50-80 evra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vinca Vloženo 17. Únor 2009 Sdílet Vloženo 17. Únor 2009 nabijeci baterky nejsou prezitek! u me baterky slouzi na turistickou GPSku, svitici baterku, blikacky na kolo ci radio, kdyz campim.... jinak jsem se asi rozhodl pro tento fotak - co vy na to? http://www.megapixel.cz/panasonic-dmc-fx35-modry#parameters Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 Vinca: to jo. Já, ale myslel jen u foťáků. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 Ohledně těch tužkových aku. Spolehlivost, kapacita, zatižitelnost, životnost... rapidně vzroste použitím kvalitní nabíječky. Nabíječky musí umět nabíjet každý článek zvlášť a řídit nabíjení samostatně. Po dosažení správného napětí se nabíjení ukončí nebo přepne do udržovacího módu. Ideální nabíječka je Voltcraft IPC-1L. Nabíječkám v sadách s AKU za 200,- apod se vyhněte . Při výběru akumulátorů AA/AAA vybírejte mezi těmi co netrpí samovybíjením. Jsou to Sanyo Eneloop, Ansmann MAXe, Panasonic Infinium,... Tyto baterie vydrží daleko víc jak klasické NiMH s kapacitou 2700mAh a přitom mají kapacitu okolo 2100mAh. Mám to vyzkoušené na kompaktu a hlavně na externím blesku, rozdíl je obrovský. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SKAJA Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 Co byste řekli na nějakou zrcadlovku za dobrej peníz, já mám zatím v očku Canon EOS 450D za cca 15-17k Kč. Připadá mi, že přecijenom Canon má největší potenciál co se týče objektivů a všeho možnýho přísluška a snad i kvalita fotek by mohla být dobrá. Co sem se díval na vyšší ligu jako je 40D, tak to už je přes 20tis a nemyslím si, že by mi to jakožto začátečníkovi přineslo něco zásadního, co vy na to?? Pakliže bych šel do té 450ky, tak sem se díval, že rozdíl mezi samotným tělem a setem s objektivem je třeba na megapixelu zhruba tisícovka, to mi připadá jako nejefektivnější vzít ten seť, protože za litr stejně lepší objektiv nebude, mám pravdu?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 (editace) Zkus vysledovat jaké ohnisko nejčastěji používáš. Canon nemá nic cenově přijatelné a kvalitní na širším ohnisku. Co má perfektní je 70-200/4, tady je poměr cena kvalita super. Na kvalitu fotky má největší vliv objektiv, těla a jejich snímače jsou hodně vyrovnané. Než tělo, tak to už má větší vliv na fotku fotograf. Na každou značku DSLR koupíš dostatek příslušenství pokud nemíříš do profi použití a specifických situací. Pokud by jsi šel do 450D, tak určitě se seťákem 18-55IS. Pak jen fotit a fotit a uvidíš kterým směrem půjdeš a co budeš potřebovat. Jak říkáš vyšší liga aparátů (40D), Ti většinou nepřinese vyšší kvalitu fotek. Tam jde spíš o ovládání, ergonomii, odolnost... Editováno: 18. Únor 2009, autor: Peterer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SKAJA Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 OK, díky za reakci, tak asi půjdu do té 450ky s tou 18-55kou, to je přesně v mojí cenové relaci. A postupně se vrhnu do objektivů, když bude nějaká koruna navíc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 Canon 450D mám jestli chceš něco vědět zeptej se . Fotí krásně Já ho koupil v drážďanech vyšel mě levněji asi o dva litry než u nás, ale teď už to asi nebude tak horký. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 Zabiak: zkoušel jsi to porovnat třeba s Canonem G10? G10 versus Canon 450D ??? Zajimalo by mě kdo má lepší optiku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SKAJA Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 Tak já bych se zeptal na šum, protože to mě vždycky vadilo nejvíc, že když jsem fotil třeba v interiéru kde bylo míň světla, tak s rostoucím ISO se fotky stávaly pomalu ale jistě nepoužitelnými, nebo aji venku za horšího počasí byl na obloze vidět šum a špatná kresba. Asi to taky bylo objektivem, protože Fujifilm měl na tom EVFku jistě nějakej plastovej nic-moc. Jak je na tom teda s šumem ta 450ka?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 Já mám dobré zkušennosti s fo´táky Sony Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 no jestli ještě můžu,tak občas používám kolegův Olympus-označení přesně nevím,je to nějaké to mju-to kovové podvodní a tedy-nic moc.Podle mě špatná ostrost a barevné podání. prý jsou dobré Canony. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Farnell Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 Tak o obrazove kvalite zrcadlovky a kompaktu nena moc cenu diskutovat, to je nebe a dudy, samozrejme zalezi na objektivu, ale troufnu si rict , ze z DSLR to bude vzdy lepsi, no a sumeni snimace je to same, na zrcadlovce je ISO 800 uplne v pohode, kdezto na kompaktu uz je to skoro na zvraceni Zrovna ten Canon ma pomerne kvalitni telo, ale ty setovy objektivy nic moc, ale kazdopadne z prechodu z kompaktu to bude i tak ohromny skok k lepsimu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 (editace) SKAJA: Nějaké porovnání najdeš na dprewiew.com Dnešní DSLR jsou se šumem v pohodě i do ISO1600. Ale pozor, někdy ty co na první pohled míň šumí, tak zase hodně ztrácejí detaily - žehlí. Porovnání šumu máš zde, ale projdi si to celé od začátku. http://www.dpreview.com/reviews/canoneos450d/page19.asp Když jsem vybíral zrcadlo, tak jsem taky zkoumal šum apod. Pak jsem zjistil, že šum se zvýrazní hlavně špatnou expozicí. Důležitější je jak Ti bude foťák sedět v ruce, ovládání, no a hlavně trochu dopředu odhadni co za objektivy budeš dokupovat. Oproti EVF Fuji S9600 bude každé dnešní zrcadlo velký krok dopředu. Editováno: 18. Únor 2009, autor: Peterer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SKAJA Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 Co se týče objektivů, tak asi nejvíc bych používal něco "normálního" na obyč fotky, to je tuším kolem těch 30-50mm, pokud se nepletu. Pak rozhodně nějaký makro na takový ty letní kytičky, broučky, mravenečky atd. Možná někdy v budoucnu rybí oko na efekty, ale to zatím není aktuální. Co se týče delších ohnisek, tak na tom S9600 to nedělalo už moc dobrý fotky, takže sem se snažil tomu vyhnout, rozhodně to zatím není nutnost. Ono ten setovej 18-55 by teoreticky mohl sloužit na obyč fotky aji ty "makra", pokud se nepletu...ikdyž asi to nebude úplně ideální, ale pro začátek... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.