Publikováno Červen 18, 200718 r Ahoj, mam 1 dotaz - rozdiel medzi 74kW TDi a 96kW (oba PD) je len v tom, ze u sil. verzie ma turbo naklapacie lopatky? Ak ano, stacilo by vymenit turbo? Ovladanie lopatiek je aj u 74kW - mam na mysli , ci to umi RJ, alebo cim sa to vlastne riadi . Dik za rady
Červen 18, 200718 r Ahoj, mam 1 dotaz - rozdiel medzi 74kW TDi a 96kW (oba PD) je len v tom, ze u sil. verzie ma turbo naklapacie lopatky?Ak ano, stacilo by vymenit turbo? Ovladanie lopatiek je aj u 74kW - mam na mysli , ci to umi RJ, alebo cim sa to vlastne riadi . Dik za rady Nejsem si úplně jistý, ale turbo je větší, potom vstřiky jsou větší a pokud mě mysl neklame tak ještě sání je malinko jiné... ale jestli se pletu, tak mě nekamenujte mimochodem, naklápění je u obou...
Červen 20, 200718 r lukash: ano, sání je jiné, znatelně větší průměr a optimalizovanější tvar... Díky. Nebyl jsem si jistej...
Červen 22, 200718 r Cely motor je uplne jiny!!!!!!!!Ale 96kw turbo, tam narves. V cem jiny? Teda krome toho co spominali kluci? Co mam informace, tak prave ze motor je uplne ten samej ... Nebo vis neco jineho?
Červen 28, 200718 r Tak jsem napsal primo do skodovky, uvidime co na to reknou ... Jinak nevim cos myslel jinymi loziskami ... Loziska se totiz pre danej rozmer delaji pro stejne zatizeni - jinymi slovy, nedelaj se loziska pro ruzne zatiz ... Max tak s ruz. vulemi ... Ojnice a pisty teoret. jiny muzou byt ... Mel si ty mot. rozdelane? U mot. 66 a 81 kw to je taky tak?
Červen 29, 200718 r Tak jsem napsal primo do skodovky, uvidime co na to reknou ...Jinak nevim cos myslel jinymi loziskami ... Loziska se totiz pre danej rozmer delaji pro stejne zatizeni - jinymi slovy, nedelaj se loziska pro ruzne zatiz ... Max tak s ruz. vulemi ... Ojnice a pisty teoret. jiny muzou byt ... Mel si ty mot. rozdelane? U mot. 66 a 81 kw to je taky tak? Doufám, že ti odpoví někdo zkušenej, taky by mě to zajímalo. Zatím mi pokaždý řekl někdo něco jinýho. Že sou stejný, nebo že sou kromně komponentů i jinak vystužený.. No sem zvědavej.. Dokonce i v autor servise mi tvrdil, že jsou stejný, ale že by to věděl určitě to nevypadal...
Červen 29, 200718 r U mot. 66 a 81 kw to je taky tak? Co jsem se ptal ,tak co mám já motor ALH 66 Kw, je konstrukče stejnej s 81 Kw, má udajně i stejný turbo, taky naklápěcí ale menší tlaky, jiný vstřiky a výkon staženej na 66 Kw.
Červen 30, 200718 r U mot. 66 a 81 kw to je taky tak? Co jsem se ptal ,tak co mám já motor ALH 66 Kw, je konstrukče stejnej s 81 Kw, má udajně i stejný turbo, taky naklápěcí ale menší tlaky, jiný vstřiky a výkon staženej na 66 Kw. To ja sem se zas nekde docetl, ze motor je stejnej (66 a 81Kw), ale turbo je bez naklapeni lopatek ... Tak nevim
Červenec 1, 200718 r U mot. 66 a 81 kw to je taky tak? Co jsem se ptal ,tak co mám já motor ALH 66 Kw, je konstrukče stejnej s 81 Kw, má udajně i stejný turbo, taky naklápěcí ale menší tlaky, jiný vstřiky a výkon staženej na 66 Kw. To ja sem se zas nekde docetl, ze motor je stejnej (66 a 81Kw), ale turbo je bez naklapeni lopatek ... Tak nevim "Prvni" 66kw nemeli naklapeci lopatky ale od urcityho roku uz maj vsechny TDi naklapeci lopatky.
Červenec 2, 200718 r ASZ ma jine pisty, vlozky, kliku s tim i loziska, vacku, casovani atd.Stejne jsou jen obaly.Pokud si tady zase nekdo mysli, ze ASz je stejne jak 74kw a jen stahnute na softu, tak je fakt na omylu.Mezi ASZ a ARl uz takove rozdily nejsou.
Červenec 3, 200718 r ASZ ma jine pisty, vlozky, kliku s tim i loziska, vacku, casovani atd.Stejne jsou jen obaly.Pokud si tady zase nekdo mysli, ze ASz je stejne jak 74kw a jen stahnute na softu, tak je fakt na omylu.Mezi ASZ a ARl uz takove rozdily nejsou. Konečně znalec, tohle sem trochu nepatří - jaký je prosím rozdíl u Fabky mezi motory ATD 74kw a RSovým motorem 96kw ? Pořád si říkám zda čipovat a nebo ne abych ho nezkurvil. Nechci mu naložit víc než na kolik je zkonstruovaný. Mám už s mechanickýma úpravama motorů dost negativní zkušenosti.
Červenec 3, 200718 r hele, dam ti male srovnani me FRS a znameho 74kw Fabky co vse delal a kolik ho to stalo!!=))Takovy maly pribeh=)) Prekopani 74kw: -CHip+Intercoler+130ps turbo- 170ps odbrzdeno-30tis czk , po teto uprave mu bylo receno, neni problem me dostat=))nedostal=)) -Uprava chipu+ARL trysky 150ps -10tis czk,po teto uprave sotva vyjel z brany prepumpovali chipari turbo a doslo do kytek, takze na jejich naklady slo dalsi, ted uz ale turbo ARL 150ps, ponevadz 130ps nebylo k mani.Receno:Na FRS si smlsnes, hm opet nesmlsnul=)) -vetsi chladic oleje z ASZ -1500,-czk -6stupnova prevodovka HDS-20tis- po brzde vykon 180ps a kroutak 385Nm.Receno.FRS uz skoncilo=))Neskoncilo=)))))))))))))) Me FRS:najeto na chipu a drobnych blbostech 60tis/km za nejakych 10tis czk. Takze, pokud chces jit jen na soft, zustan na nejakych 130ps.Pokud chces jit vyse, tak ti doporucuji-kup komplet motor ASZ s prevodovkou, vyjde te to na nejakych 30tis hod tam chipa, IC mas vystarano a z auta raketu., toho meho znameho ty upravy vysly na dvojnasobek a porad je nespokojeny, navic mu to zacne vsechno za chvili padat do kytek.
Červenec 3, 200718 r hele, dam ti male srovnani me FRS a znameho 74kw Fabky co vse delal a kolik ho to stalo!!=))Takovy maly pribeh=))Prekopani 74kw: -CHip+Intercoler+130ps turbo- 170ps odbrzdeno-30tis czk , po teto uprave mu bylo receno, neni problem me dostat=))nedostal=)) -Uprava chipu+ARL trysky 150ps -10tis czk,po teto uprave sotva vyjel z brany prepumpovali chipari turbo a doslo do kytek, takze na jejich naklady slo dalsi, ted uz ale turbo ARL 150ps, ponevadz 130ps nebylo k mani.Receno:Na FRS si smlsnes, hm opet nesmlsnul=)) -vetsi chladic oleje z ASZ -1500,-czk -6stupnova prevodovka HDS-20tis- po brzde vykon 180ps a kroutak 385Nm.Receno.FRS uz skoncilo=))Neskoncilo=)))))))))))))) Me FRS:najeto na chipu a drobnych blbostech 60tis/km za nejakych 10tis czk. Takze, pokud chces jit jen na soft, zustan na nejakych 130ps.Pokud chces jit vyse, tak ti doporucuji-kup komplet motor ASZ s prevodovkou, vyjde te to na nejakych 30tis hod tam chipa, IC mas vystarano a z auta raketu., toho meho znameho ty upravy vysly na dvojnasobek a porad je nespokojeny, navic mu to zacne vsechno za chvili padat do kytek. RE: To se me nechce verit ze se 150tkovy turbem, 130/150tryskama, IC, a chipem neda seriovou FRS ...bud je spatne udelana uprava, soft, nebo je problem v ridici, normalne by FRS nemela sanci...
Červenec 3, 200718 r U mot. 66 a 81 kw to je taky tak? Co jsem se ptal ,tak co mám já motor ALH 66 Kw, je konstrukče stejnej s 81 Kw, má udajně i stejný turbo, taky naklápěcí ale menší tlaky, jiný vstřiky a výkon staženej na 66 Kw. To ja sem se zas nekde docetl, ze motor je stejnej (66 a 81Kw), ale turbo je bez naklapeni lopatek ... Tak nevim "Prvni" 66kw nemeli naklapeci lopatky ale od urcityho roku uz maj vsechny TDi naklapeci lopatky. RE: Od MR02 dostala shodne co mela 81cka...hlavni rozdil mezi 66/81 je ve vstrikovacich tryskach... Upraveno Červenec 3, 200718 r od JasteR
Červenec 3, 200718 r hele, dam ti male srovnani me FRS a znameho 74kw Fabky co vse delal a kolik ho to stalo!!=))Takovy maly pribeh=))Prekopani 74kw: -CHip+Intercoler+130ps turbo- 170ps odbrzdeno-30tis czk , po teto uprave mu bylo receno, neni problem me dostat=))nedostal=)) -Uprava chipu+ARL trysky 150ps -10tis czk,po teto uprave sotva vyjel z brany prepumpovali chipari turbo a doslo do kytek, takze na jejich naklady slo dalsi, ted uz ale turbo ARL 150ps, ponevadz 130ps nebylo k mani.Receno:Na FRS si smlsnes, hm opet nesmlsnul=)) -vetsi chladic oleje z ASZ -1500,-czk -6stupnova prevodovka HDS-20tis- po brzde vykon 180ps a kroutak 385Nm.Receno.FRS uz skoncilo=))Neskoncilo=)))))))))))))) Me FRS:najeto na chipu a drobnych blbostech 60tis/km za nejakych 10tis czk. Takze, pokud chces jit jen na soft, zustan na nejakych 130ps.Pokud chces jit vyse, tak ti doporucuji-kup komplet motor ASZ s prevodovkou, vyjde te to na nejakych 30tis hod tam chipa, IC mas vystarano a z auta raketu., toho meho znameho ty upravy vysly na dvojnasobek a porad je nespokojeny, navic mu to zacne vsechno za chvili padat do kytek. RE: To se me nechce verit ze se 150tkovy turbem, 130/150tryskama, IC, a chipem neda seriovou FRS ...bud je spatne udelana uprava, soft, nebo je problem v ridici, normalne by FRS nemela sanci... Tak tomu bych taky neveril, ale pisu ze ji mam po chipu=))
Červenec 4, 200718 r hele, dam ti male srovnani me FRS a znameho 74kw Fabky co vse delal a kolik ho to stalo!!=))Takovy maly pribeh=))Prekopani 74kw: -CHip+Intercoler+130ps turbo- 170ps odbrzdeno-30tis czk , po teto uprave mu bylo receno, neni problem me dostat=))nedostal=)) -Uprava chipu+ARL trysky 150ps -10tis czk,po teto uprave sotva vyjel z brany prepumpovali chipari turbo a doslo do kytek, takze na jejich naklady slo dalsi, ted uz ale turbo ARL 150ps, ponevadz 130ps nebylo k mani.Receno:Na FRS si smlsnes, hm opet nesmlsnul=)) -vetsi chladic oleje z ASZ -1500,-czk -6stupnova prevodovka HDS-20tis- po brzde vykon 180ps a kroutak 385Nm.Receno.FRS uz skoncilo=))Neskoncilo=)))))))))))))) Me FRS:najeto na chipu a drobnych blbostech 60tis/km za nejakych 10tis czk. Takze, pokud chces jit jen na soft, zustan na nejakych 130ps.Pokud chces jit vyse, tak ti doporucuji-kup komplet motor ASZ s prevodovkou, vyjde te to na nejakych 30tis hod tam chipa, IC mas vystarano a z auta raketu., toho meho znameho ty upravy vysly na dvojnasobek a porad je nespokojeny, navic mu to zacne vsechno za chvili padat do kytek. RE: To se me nechce verit ze se 150tkovy turbem, 130/150tryskama, IC, a chipem neda seriovou FRS ...bud je spatne udelana uprava, soft, nebo je problem v ridici, normalne by FRS nemela sanci... Tak tomu bych taky neveril, ale pisu ze ji mam po chipu=)) Jj, potrvzuju...ten chip sice je dost drsný.......ale na VAGu naměřeno 135kW!!!!!! Jede jak pila! Upraveno Červenec 4, 200718 r od tdipower
Červenec 4, 200718 r Tak pokud to polaci nejsou schopni odladit tyto komponenty tak se neni cemu divit.
Červenec 11, 200718 r Tak z te skodovky konecne odepsali, i kdyz .... Dobrý den pane ....., dne 30.06.2007 jsme obdrželi Váš email, ve kterém se dotazujete na rozdíl mezi motorizací 1.9 TDI 74 kW a 1.9 TDI 96 kW. V tomto případě Vám sdělujeme, že výrobním závodem Škoda není schválena žádná úprava, která by umožňovala zvyšování výkonu motoru, jako je čipování apod. Vámi zmíněné motorizace jsou od sebe odlišné v mnoha aspektech - klikovým hřídelem, pístními kroužky, řídící jednotkou atd. Případná přestavba, která není námi schválena, by byla tudíž velmi nákladná. Tímto Vám podáváme zprávu a jsme s pozdravem ŠkodaAuto a. s. A jeste jedna odpoved ... Vazeny pane .... , dekujeme za Vas email. K Vasemu dotazu Vam sdelujeme, ze mezi motory je rozdil v mechanicke i elektronicke casti. Detailni rozdily verejnosti nesdelujeme, nebot Skoda Auto nedoporucuje jakekoli upravy motoru, ktere by vedly ke zvyseni vykonu, avsak vetsinou take ke snizeni jeho zivotnosti.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.