Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ja mam pouze protahlej kabel zezadu prazdnou pozici a nasledne zastrcenej k pojistce zepredu. Pouzivam to pro sepnuti zesilovace, tak snad to takhle jde i pro park asistent....

post-5841-1259541779_thumb.jpg

Vloženo

No presne takto som to zapojil aj ja, len sa mi to moc nepáči...neda sa to napojiť niekam na druhy koniec tých kablov?nie do poistkovej skrine ale tam kam vedu.(len neviem kam vedu) vie niekto poradiť??

Vloženo

Ja vas vsetkych zdravim dnes som namontoval Park asistenta a funguje to vsetko bez problemov :palec2:.

Chcem sa podakovat Vašovi za perfektu ukazku k montazi a taktiez JasteRovi za dobierku ;) .

• o 3 týdny později...
Vloženo

Dnes,týden po výměně zadního nárazníku v servisu mi přestaly fungovat zadní senzory. Při zpátečce nepřerušovaný tón a na radiu se zobrazí jen autíčko bez těch čárek na vzdálenost.

Kde může být problém ?

Díky :-)

Vloženo

Čidla mi příjdou čistá,neukazovalo by to spíš překážku (čárky) ? Až povolý mrazy,tak to projdu,jen jsem chtěl radu kde začít :-) Autíčko se zobrazí bez čárek vzdálenosti,nepřerušovaný tón a když to nechám dlouho,tak se tón zvýší a pak vypne....

Díky

Vloženo

Dosud to fungovalo naprosto spolehlivě - ted je to druhá zima. Třeba mráz "zatáhl" za nějaký kabel. Je zima,garáž nemám,tak si o tom můžu jenom pokecat :-) Příští týden se oteplí,tak tam sáhnu ...

• o 6 měsíců později...
Vloženo

Ahoj,

mám kompletní parkovací asistent 5J0919283A.

Zapojení kabelů jsem tady už našel:

"PIN 1 červeno/ žlutá svorka 30 (stálé napětí) napojí se na pojistku č. 22 v pojistkovém boxu

PIN 2 a 4 repro

PIN 5 oranžovo zelená - CANH-Komfort napojil jsem na centrální jednotku do černé 18ti pinové svorkovnice na PIN č.12 (barva by měla souhlasit)

PIN 6 oranžovo/hnědá - CANL-Komfort - napojil jsem na centrální jednotku do černé 18ti pinové svorkovnice na PIN č. 9 (barva by měla souhlasit)

PIN 9 černo/fialová svorka 15 (spínané napětí) napojí se na pojistku č. 9

PIN 12 hnědá svorka 31 (kostra) napojí se na kostřící bod na nad lampou nebo na konektor zásuvky 12V v kufru"

Ale potřebuji radu, jestli můžu tuto jednotku nějak rozběhat, pokud nebude propojena s CANH a CANL. Tím myslím, zda tento parkovací systém mohu rozběhat např. doma na stole pomocí 12V zdroje a odzkoušet si ho, jestli bude pípat?

Předem díky.

• o 5 měsíců později...
Vloženo

Tak jsem si dnes nadělil konečně dáreček, origo parkovací senzory na FII facelift, koupil jsem je asi před měsícem od uživatele Jaster za bezkonkurenční cenu.... montáž s jedinou chybičkou, sice že originální venkovní kabeláž byla pro krátkou Fabii tak jsem je musel prodloužit cca o 30 cm :palec2: , pak připojil "všechny" 4 dráty do stávající instalace... následně proběhlo kódovaní gateway a samotné řj park. pomoci a voala... zařadím zpátečku...píp a autíčko na Swingu lol . Prostě krásná práce....

J.

• o 1 rok později...
Vloženo

Zdarec,chci se zeptat na FII fc jsou prý na narazníku naznaceny dvoje díry pročidla. Jedny čárkovaně a druhé označené FC. Mají se prý vrtat ty čárkované. Moje otázka zní co jsou tedy ty druhé s tím označení FC?

Jinak jsem zatím tahal elektriku a všechno je nějaké krátké, takže jsem musel nastavovat. K vrtání čedel jsem se zatím nedostal..

Ještě jeden dotaz krepráčku v Bčkovém sloupku, co tam používáte ze nýty? Ty co jsou v ETCE jsou malé.. Co se týče vlastního repráčku ani ten mi tam moc nesedí, musím z něho upilovat nějakou zarážku, nesedí do výlisu...

Díky za případné info...

M.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Cavte vsetci, mam zakupene neorigo parkovacie senzory, je ich potrebne natiahnut az do poistkovej skrine vpredu a tam napojit? alebo v pohode postacuje napojit to priamo na spiatockovy kabel? nerobi to ziadne problemy? vdaka za odpovede :)

• o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)

Ahoj hledám někoho kdo by namontoval origo parkovací asistent. Asistent mám zakoupen zde na foru takže hledám jen někoho na montáž. FII r.v. 2012. Místo montáže Plzeňský kraj nebo Praha by ještě šla. Děkuji za každé info na soukromou zprávu.

Editováno: , autor: Rumík
Vloženo

No v autorizaku ti to rozhodne nepripoji,nebudou chtit napojovat bcm! Alespon tam kam jezdim ja mi to neudelali a tak jsem si to jak na roomsteru, tak na fabii fc. zapojoval sam, protoze autorizak rekl, ze to neni voliltelne prislusenstvi (ten parkovak z origo prislusenstvi, je jen zvukovy, bez zobrazeni na radiu).

Vloženo

Tak špatně jsem to napsal , ale samozřejmě mě zajímá každá zkušenost s montáží tudíž klidně i autorizovaný servis. Otázka kdo namontuje tedy nebyla jen na lidičky co to dělají doma nebo živnost , ale na radu kontakt kdo provede montáž ( třeba i autorizák ). Takže se omlouvám za špatnou původní formulaci a děkuji za informace.

• o 2 týdny později...
Vloženo

jojo vyzkoušej rolbaře - ten pražskej kontakt, vím akorát že moc nekamarádí s FII :-), právě kvůli přístupům ke všemu. Jako v bance přístup k penězům :kol-31: . Jinak pochybuju, že by si jel přes celou republiku do prostějova za Vášou :kol-24: , ten už mi dokonce páchal parkovák na leonu.

• o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...