Publikováno Srpen 9, 200718 r Zdravim, jaky olej byste doporucili do 1.6 fsi? Nejaky normalni co tam dava skodovka, ale u nich ho kupovat nechci, pac je to nehorazne drahe. A kdyby jste vedeli jaky filtr(vyduchovy a olejovy) byl bych vam vdecen. Dekuji
Srpen 9, 200718 r Se podívej do návodu jakou má mít specifikaci a pak si vyber z nabízeného sortimentu, dneska si myslím nemůžeš koupit špatný olej. Olejový filtr si myslím taky jednoduše koupíš, jen nevím jak je to se vzduchovým, ale věřím, že se taky dá koupit i mimo škodovku.
Srpen 10, 200718 r Ja to nechal vse na servisu a celkova cena za garancku po 30 tis. km byla asi 4200 kc, coz rozhodne neni spatny.
Srpen 23, 200718 r Pred 2 tyzdnami som bol na servisnej po 30 000, menilimi samozrejme aj olej, ktory som si priniesol. Dnes idem skontrolovat hladinu oleja, a cuduj sa svete mal som tam asi 1cm nad maximom. Vypustil som cca 2.5deci oleja. Chcem sa spytat, co by sa stalo, keby som jazdil s takto preplnenym olejom az do dalsej vymeny ? Pocul som, ze to moze poskodit katalizator, a niejake tesnenia, kedze tam je viac oleja a teda aj vacsi tlak. Mam 1.6MPI ...ma tam ist 4.5L oleja pri vymene aj s olejovym filtrom. Mne tam naliali 4,75L .
Srpen 24, 200718 r Pred 2 tyzdnami som bol na servisnej po 30 000, menilimi samozrejme aj olej, ktory som si priniesol. Dnes idem skontrolovat hladinu oleja, a cuduj sa svete mal som tam asi 1cm nad maximom. Vypustil som cca 2.5deci oleja. Chcem sa spytat, co by sa stalo, keby som jazdil s takto preplnenym olejom az do dalsej vymeny ? Pocul som, ze to moze poskodit katalizator, a niejake tesnenia, kedze tam je viac oleja a teda aj vacsi tlak. Mam 1.6MPI ...ma tam ist 4.5L oleja pri vymene aj s olejovym filtrom. Mne tam naliali 4,75L . Jj, katalyzátor to nerad a dobře že jsi upustil, a šel bych si to s nimi vysvětlit do servisu, i když když je odpuštěný, těžko něco dokážeš, ale jen jim říct, že jsi nepsokojený. Já kdysi z Fabie vypustil asi litr než to slezlo na měrku na rysky a to to byl origo servis...
Srpen 24, 200718 r Já si taky koupil olej zvlášť, přeci jen cena ve Škodovce a v obchodě je značně rozdílná (cca. 450,- Kč na litru - Long-Life), ale prohlídku jsem nechal na Škodovce a byl jsem naprosto spokojený. Olej je přesně jak má být. A zbytek prohlídky taky OK. Je třeba mít dobrý servis a dobrého mechanika.
Únor 6, 201411 r Takže když tam teď mám 5W30 tak je dobré to asi zachovat a nemenit to za 5W40. Servisni interval mám od minulé výměny na 15000 nebo rok. (QG2?)
Únor 6, 201411 r Přes oleje jsou tady jinší experti (třeba kolega e1.). Pokud nemáš nějaký důvod pro změnu, tak bych nic neměnil a zůstal při tom, co tam máš.
Březen 16, 201510 r a jeste dotaz ohledne oleje v motoru mam ted shell helix HX6 10w40 ale ten uz se moc neprodava jestli muzu nahradit shell helix HX7 10w40
Březen 16, 201510 r Čau, mám taky 1.6 FSi a leju "Shell helix ultra extra 5w-30". Dřív podle servisky dávali "Shell helix ultra extra 5w-40". Takže si asi vyber mezi těmihle . Jo a vleze se tam 3,2L.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.