honzik081 Vloženo 9. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2007 Zdravim, jaky olej byste doporucili do 1.6 fsi? Nejaky normalni co tam dava skodovka, ale u nich ho kupovat nechci, pac je to nehorazne drahe. A kdyby jste vedeli jaky filtr(vyduchovy a olejovy) byl bych vam vdecen. Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochaine Vloženo 9. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2007 Jakýkoliv lepší long-life.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 9. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2007 Se podívej do návodu jakou má mít specifikaci a pak si vyber z nabízeného sortimentu, dneska si myslím nemůžeš koupit špatný olej. Olejový filtr si myslím taky jednoduše koupíš, jen nevím jak je to se vzduchovým, ale věřím, že se taky dá koupit i mimo škodovku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 10. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2007 Ja to nechal vse na servisu a celkova cena za garancku po 30 tis. km byla asi 4200 kc, coz rozhodne neni spatny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlito Vloženo 23. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2007 Pred 2 tyzdnami som bol na servisnej po 30 000, menilimi samozrejme aj olej, ktory som si priniesol. Dnes idem skontrolovat hladinu oleja, a cuduj sa svete mal som tam asi 1cm nad maximom. Vypustil som cca 2.5deci oleja. Chcem sa spytat, co by sa stalo, keby som jazdil s takto preplnenym olejom az do dalsej vymeny ? Pocul som, ze to moze poskodit katalizator, a niejake tesnenia, kedze tam je viac oleja a teda aj vacsi tlak. Mam 1.6MPI ...ma tam ist 4.5L oleja pri vymene aj s olejovym filtrom. Mne tam naliali 4,75L . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 24. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2007 Pred 2 tyzdnami som bol na servisnej po 30 000, menilimi samozrejme aj olej, ktory som si priniesol. Dnes idem skontrolovat hladinu oleja, a cuduj sa svete mal som tam asi 1cm nad maximom. Vypustil som cca 2.5deci oleja. Chcem sa spytat, co by sa stalo, keby som jazdil s takto preplnenym olejom az do dalsej vymeny ? Pocul som, ze to moze poskodit katalizator, a niejake tesnenia, kedze tam je viac oleja a teda aj vacsi tlak. Mam 1.6MPI ...ma tam ist 4.5L oleja pri vymene aj s olejovym filtrom. Mne tam naliali 4,75L . Jj, katalyzátor to nerad a dobře že jsi upustil, a šel bych si to s nimi vysvětlit do servisu, i když když je odpuštěný, těžko něco dokážeš, ale jen jim říct, že jsi nepsokojený. Já kdysi z Fabie vypustil asi litr než to slezlo na měrku na rysky a to to byl origo servis... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 24. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2007 Já si taky koupil olej zvlášť, přeci jen cena ve Škodovce a v obchodě je značně rozdílná (cca. 450,- Kč na litru - Long-Life), ale prohlídku jsem nechal na Škodovce a byl jsem naprosto spokojený. Olej je přesně jak má být. A zbytek prohlídky taky OK. Je třeba mít dobrý servis a dobrého mechanika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 6. Únor 2014 Sdílet Vloženo 6. Únor 2014 Ahoj, oživým toto téma. Jaký olej do tohodle motoru? specifikace 502 nebo 504? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 6. Únor 2014 Sdílet Vloženo 6. Únor 2014 V manuálu je ještě i 501 01. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 6. Únor 2014 Sdílet Vloženo 6. Únor 2014 Takže když tam teď mám 5W30 tak je dobré to asi zachovat a nemenit to za 5W40. Servisni interval mám od minulé výměny na 15000 nebo rok. (QG2?) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 6. Únor 2014 Sdílet Vloženo 6. Únor 2014 Přes oleje jsou tady jinší experti (třeba kolega e1.). Pokud nemáš nějaký důvod pro změnu, tak bych nic neměnil a zůstal při tom, co tam máš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hunterkyjov Vloženo 16. Březen 2015 Sdílet Vloženo 16. Březen 2015 a jeste dotaz ohledne oleje v motoru mam ted shell helix HX6 10w40 ale ten uz se moc neprodava jestli muzu nahradit shell helix HX7 10w40 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gregy Vloženo 16. Březen 2015 Sdílet Vloženo 16. Březen 2015 Čau, mám taky 1.6 FSi a leju "Shell helix ultra extra 5w-30". Dřív podle servisky dávali "Shell helix ultra extra 5w-40". Takže si asi vyber mezi těmihle . Jo a vleze se tam 3,2L. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 16. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2017 Zkoušel jste už někdo 0W-30? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valekpeta Vloženo 30. Červen 2020 Sdílet Vloženo 30. Červen 2020 (editace) Já dávám OMV bixxol 5W30 special C3 Editováno: 18. Duben 2023, autor: Valekpeta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.