Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Váženín přátelé, vyměnil jsem na svém autu na léto kola a za větší průměr na 17", originál jsou 16". Nechal jsem si udělat geometrii a v autorizovaném servisu mi ji sice provedli , ale bez záruky, protože tam vlastní průměr kol nepatří. Po půl roce ježdění jsem na zadní nápravě měl hladké pneu. Teď při přechodu na zimní, které mám 16" jsem nechal udělat geometrii znova, a podle jejich měření nebyla potřeba žádná korekce.

Můžete mi někdo poradit jak se má nastavit geometrie při změně velikostí kol ? Docela chápu že na 4x4 se 17" neměli asi tabulky, ale přece nebudu kupovat každého půl roku nové gumy , ne ? Dík za info !

To asi dost roštujěš, viď :p Holt čtyřkola ...

Teď mi taky nastavovali geometrii a říkali, že zadek je napevno. Naměřili lehkou sbíhavost, ale ještě v toleranci.

Bohužel... vlastnost 4x4 - nic tím nenaděláš

• Autor

Teď mi taky nastavovali geometrii a říkali, že zadek je napevno. Naměřili lehkou sbíhavost, ale ještě v toleranci.

Tak to ti asi kecali, protože geometrie se u 4x4 nastavuje, sice se to v servisu učili 14 dní, ale dá se to a dělá se to.

Jde mi jenom o změnu geometrie při změně kol na 17"

Tak to ti asi kecali, protože geometrie se u 4x4 nastavuje, sice se to v servisu učili 14 dní, ale dá se to a dělá se to.

Jde mi jenom o změnu geometrie při změně kol na 17"

Je to tak, zadek se dá štelovat, ale stejně ti to bude zadní sjíždět jako prase :)

• 1 rok později...

Sjíždí se mi obě zadní pneu na venkovních stranách. Žádný silenblok nevypadá na výměnu. Co s tím ?

Pokud si dobře vzpomínám, tak kola se sjíždějí. Řešením je vozit něco v kufru - já tam vozím 2x pes á 40kg a gumy se mi nesjíždějí. :)

toto je blbost podle mě, sbíhavost mám +1mm, odklon 1 stupen

Upraveno od olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE

me se kola sjizdi pekne a vsechny stejne,zadek se da na ctyrkole stelovat uplne v poho,spis bych videl problem u tebe spatne serizeno a blby chip

nikde jsem nenašel jakým způsobem se seřizuje zadní náprava a čip nemám

Upraveno od olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE

můžeš mi poradit jak se seřizuje zadní náprava

Upraveno od olisoft
necituj svoj vlastny prispevok...

Bohužel... vlastnost 4x4 - nic tím nenaděláš

souhlas, u čtyřkolky by se měli sjíždět víc zadní než přední

Upraveno od HONZA83

jak komu meli by se sjizdet stejne

nikde jsem nenašel jakým způsobem se seřizuje zadní náprava a čip nemám

a ten chip sem myslel na marira,stelovat jde ale sam to doma neudelas jedine servis

Napište mi jak se seřizuje zadní náprava (nějaké foto by také bylo dobré), je mi jasné že přesně to udělá jen servis, ale zajímámě co se na zadní nápravě povoluje nebo naopak přitahuje aby zadní náprava byla ok. To že se kola sjíždějí a nesjíždějí to je tady rozebíráno pořád.

Děkuji za odpověd´všem, dnes jsem byl na geometrii a zadní náprava se seřizuje povolením šroubů, které drží přední silenblok ramena. V držáku pro silenblok jsou větší díry a díky těmto dírám se provádí seříze geometrie. Někdy přidám foto.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.