Publikováno Listopad 13, 200717 r Protože mám od léta nové přední okno (bohužel jsem musel vyměnit) chtěl bych se zeptat jaký nejšetrnější způsob odstranění ledu z okna používáte. Pořád nevím jestli je lepší měkší plastová škraka, nebo si na okno něco dát pod stěrač a ráno neškrabat vůbec a nebo použít rozmrazovač? Ptám se jen z toho důvodu, že mrznout začalo teprve nedávno a když člověk začíná opět z čistým sklem :D
Listopad 13, 200717 r Řeším stejný problím. Nové čelní okno mám 1,5 měsíce (taky jsem musel měnit). Jako nej volba, která vůbec neškrábe okno se ukázala platební karta v kombinaci s nastartováním auta a větrákem na okno na maximální výkon. Škrabek se bojím, přes nový okno se kouká super, že
Listopad 13, 200717 r Lepší než škrábat je natáhnout a přivřít do dveří pruh igelitu.Ráno složíš a jedeš.
Listopad 13, 200717 r platební karta v kombinaci s nastartováním auta a větrákem na okno na maximální výkon. Někde jsem četl, že nechat auto v zimě nastartované nedělá motoru vůbec dobře. Nejšetrnější je nastartovat a hned jet. Pro nafťáky je to ještě horší než pro benziňáky.
Listopad 13, 200717 r No neber to až tak drasticky. Přijdu k autu, otevřu, dám dovnitř batoh, nastartuju, nastavím větrák na max, zapnu vyhřívání zadního okna a otočím ventilaci na okno a začnu škrábat nebo ometat sníh. Jestli to takhle běží povětšinou 3 minuty, tak je to moc. V zimních extrémech, kdyz ometáš haldu sněhu a pak ještě musíš oškrabovat, tak max 5 minutek a a pak hned jeděš.
Listopad 13, 200717 r No neber to až tak drasticky. Přijdu k autu, otevřu, dám dovnitř batoh, nastartuju, nastavím větrák na max, zapnu vyhřívání zadního okna a otočím ventilaci na okno a začnu škrábat nebo ometat sníh. Jestli to takhle běží povětšinou 3 minuty, tak je to moc. V zimních extrémech, kdyz ometáš haldu sněhu a pak ještě musíš oškrabovat, tak max 5 minutek a a pak hned jeděš. Tak to nemáš na mého souseda mají v rodině blbej zvyk a dělají to všichni každé ráno v zimě jde nastartovat auto co má před barákem pak jde snídat a za 30 minut odjíždí. Ale nenechá si to vysvětlit........ Jinak já se na okno snažím používat rozmrazovač a dobré zkušenosti mám se sonaxem je sice dražší ale docela učině zabranuje zpětnému zmrznutí při rozjetí auta.
Listopad 13, 200717 r se bojíte že vám plastová škrabka poškrábe sklo jo....????? Do snad všech škrabek co se prodávají se dá udělat rýha nehtem!!!!!!!!!!Uděláš ji i na skle...????
Listopad 13, 200717 r plastová škrabka je na hovno (teda alespoň to co jsem kdy vyzkoušel já) kovovou škrabku používá otec a podle toho ty okna vypadají. Já škrábu kartou do bankomatu (do ní rejhu nehtem neuděláš) a spokojenost
Listopad 13, 200717 r plastová škrabka ti snad nemůže poškrábat okno, néé!! to bys musel škrábat ten led z okna žiletkou btw. nastartovat a jet - to pro TDI taky není dobrý řešení já ho vždycky ráno nastartuju než očistím auto, aspoň se motor mezitím trochu ohřívá..
Listopad 13, 200717 r Bobik: a dá se ta karta pak ještě použít do bankomatu - co když chceš vybírat hned ráno :smich:
Listopad 13, 200717 r plastová škrabka je na hovno (teda alespoň to co jsem kdy vyzkoušel já) kovovou škrabku používá otec a podle toho ty okna vypadají. Já škrábu kartou do bankomatu (do ní rejhu nehtem neuděláš) a spokojenost Tak používat kovovou mě fakt nenapadlo a nikdy bych jí nepoužil....když ti ujede ruka třeba u sloupku,tak máš hned rýhu do laku...Plastový používám pořád a je klid...a ještě rozmrazovač ve spreji a je vše O.K. Čelní sklo mám nový od léta....
Listopad 13, 200717 r plastová škrabka ti snad nemůže poškrábat okno, néé!! to bys musel škrábat ten led z okna žiletkou btw. nastartovat a jet - to pro TDI taky není dobrý řešení já ho vždycky ráno nastartuju než očistím auto, aspoň se motor mezitím trochu ohřívá.. Byl by seupr nezávilslák....už je to dlouho co byl v bazoši komplet do OI za 5 000kč... Ve fábce by to byla docela raritka...málokdo si připlatí cca40-50 talířu za topení.... Já nastartuju,oškrabu(cca3min.) a jedu....
Listopad 13, 200717 r Právě, že plastový taky škrábnou. Nabereš bordýlek (kamínek, smítko) a jak je ta škrabka měkká, tak to zamáčkneš a drbeš s tím okno a rejhy jsou na světě Dakie: karta šlape jako schwiez hodinky
Listopad 13, 200717 r najmis: kámoš si ho dával teďka do Octy - ještě to bude mít řízený mobilem, takže jen prozvoní a za 15minutek má v autě teplíčko vyjde to asi na 12tisíc - repas Bobik: kde bys na čelním skle našel kamínek? nebo myslíš že to padá dolu se sněhem?
Listopad 13, 200717 r nezávislé topení má Hrášek (Luďa a Mischicka) a je to bomba Věřím že je to bomba...kámoš má v Omeze.... jen nevím jaký funkce to má u Fábky...vím že u Octy to fachá i s klimatronicem...
Listopad 13, 200717 r najmis: kámoš si ho dával teďka do Octy - ještě to bude mít řízený mobilem, takže jen prozvoní a za 15minutek má v autě teplíčko vyjde to asi na 12tisíc - repas Bobik: kde bys na čelním skle našel kamínek? nebo myslíš že to padá dolu se sněhem? Jak mobilem....?Většina topení třeba od Vebasta má časovač né...?
Listopad 13, 200717 r Dakie: v zimě velice jednoduše. Cožpak nejsou silnice plný bordelu v táhle době? A jak se dostanou na sklo si snad už domyslíš. Okolojedoucí auta při jízdě i když stojíš tě velice dobře zásobují. najmis: nebo dálkovej start
Listopad 13, 200717 r Dakie: v zimě velice jednoduše. Cožpak nejsou silnice plný bordelu v táhle době? A jak se dostanou na sklo si snad už domyslíš. Okolojedoucí auta při jízdě i když stojíš tě velice dobře zásobují.najmis: nebo dálkovej start S těma kamínkama je to jasný no...ale zatím sem neprolejzal okno s mikroskopem a hledal škrábanečky.... Jasný dálkáče mají taky a fungujou na hodně velký vzdálenosti.... Takovou vymoženost bych ve svojí F uvítal....když v zimě přijdu po noční šichtě k autu a je venku -20C tak se mi chce brečet....
Listopad 13, 200717 r najmis: mobil je lepší, nastavíš časovač, a co když pak potřebuješ jet dřív, nebo naopak dýl prostě když víš že jedeš, tak procinkneš a pohoda Bobik:
Listopad 13, 200717 r najmis: mobil je lepší, nastavíš časovač, a co když pak potřebuješ jet dřív, nebo naopak dýl prostě když víš že jedeš, tak procinkneš a pohoda Bobik: Hmmm...asi máš rech no....využil bych obojí...třeba odjezdy z práce mám pravidelný a v jiných případech bych použil ten fon. Jinak...kua sme to zase zakecali uplně jinam a ted se tu bude probírat nezávislé topení....
Listopad 13, 200717 r tak tak zpět ke škrabkám Škrabky jsou na pikaču...používejte platební karty...kdo nemá,fofrem do banky,založit učet. Táááááák a je téma vyřešený..... Upraveno Listopad 13, 200717 r od najmis
Listopad 13, 200717 r tak tak zpět ke škrabkám Škrabky jsou na pikaču...používejte platební karty...kdo nemá,fofrem do banky,založit učet. Táááááák a je téma vyřešený..... to vyznělo, jako bys neměl platební kartu?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.