Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

:palec2::)

Také přemýšlím o přestavbě. Jak to máš se zárukou ,asi počkám ty 2 roky nechci nic pokoušet.A co rezerva kam ji dáváš?

Plyn jsem měl ve Škodě 120 a spokojenost .Přeji mnoho šťastných kilometrů.

vaau to je prostejov, tak se budu muset podivat po blizsim asik teda PRaha. O zaruku bych se nebal, pokud to skodovka schvalila pro tento typ vozidla. Coz musela, jinak by to tam neslo montovat.

Záruku neřeším, podle mne i firmy je namontované zařízení již tak dokonalé a propracované, že plyn, který je podobně jako benzín / sekvenční vstřikování/ vstřikován do spalovacího prostoru, vše je řízeno další řídící jednotkou. Nemám žádné pochybnosti o tom, že spalování je čistější a dokonalejší. To dokazuje skutečnost, že výfukové zplodiny jsou čistější /mám změřeno/. Takže kdo váháte, žádné strachy, chce to jen firmu, která je seriozní a do vozidla Vám zabuduje zařízení, které je schválené, použije komponenty ty nejlepší a pak se není čeho obávat. Jinak pokud si někdo myslí, že je motor líný, nepozná nic, provoz je plně automatický, start probíhá na benzín a přepnutí při jízdě se provede automaticky v závislosti na provozní teplotě chladící kapaliny. Jinak samotné přepnutí ani nezpozorujete, pouze blikající LED dioda začne trvale svítit. Provoz na benzín nebo plyn bych řekl je naprosto srovnatelný, nepozoruji žádný rozdíl. Velký rozdíl ale poznám při čerpání u benzínové pumpy - plná nádrž 1500,- Kč, u stanice LPG platím necelou polovinu. Pokud mi můj palubní počítač ukazuje přesně, jezdím nyní v zimním období kolem 7,5 l plynu na 100 km. Z toho všeho tedy na 1 km úsora oproti benzínu min. 1 Kč. Takže neřešil jsem, zda namontovat před nebo po záruce. Po záruce budu mít najeto 20.000 Km a tedy úsoru min. 20.000 Kč. A to nemluvím o dalších výhodách, které provoz na plyn přináší.

U Škody Felicia, kterou jsem měl před Roomsterm, jsem zařízení namontoval taky ihned u nového vozu, akdyž jsem jej letost prodal, mělo najeto 65 tis. km bez jakéhokoliv problému, montáž mne stála asi 20.000 Kč, dobré zhodnocení, ne?

Závěrem: Kdo je zastáncem benzínu, ať jezdí na benzín, kdo uväžuje o přestavbě na plyn, ať neváhá, čím dříve, tím lépe, mně vychází ze všech pohonů nejlépe LPG. Mějte se fajn.

super názor ,váhal jsem a jdu hned na plyn.akorát mám najeto 500 km.

• 4 týdny později...

Nevím jak škodovka vede své pobočky v jiných státech ale na polských stránkách nabízejí LPG přestavby přímo v autoryzovaných servísech.

Záruka je psaná na dva roky jak na auto tak na LPG. http://www.skoda-auto.pl/technologie/lpg/

Skoušel jsem se dotázat na info-škoda.cz ale tam mi k tomu nic neodepsali, jen že po montáži LPG se strácí záruky. :wacko:

Nevím jak škodovka vede své pobočky v jiných státech ale na polských stránkách nabízejí LPG přestavby přímo v autoryzovaných servísech.

Záruka je psaná na dva roky jak na auto tak na LPG. http://www.skoda-auto.pl/technologie/lpg/

Skoušel jsem se dotázat na info-škoda.cz ale tam mi k tomu nic neodepsali, jen že po montáži LPG se strácí záruky. :wacko:

ja teda neviem. mnohe autorizovane servisy sa do dnes nenaucili diagnostikovat a opravovat Fabie, nie aby vedeli spravne namontovat dalsiu specialitu, ako je plyn. mozno je to v PL so servismi inak, ako u nas.

Nevím jak jsou na tom servisy v PL , problém je spíše jak má škoda-auto nastavené záruky. V jednom státě to jde se zárukou a u nás ne.

Nevím jak jsou na tom servisy v PL , problém je spíše jak má škoda-auto nastavené záruky. V jednom státě to jde se zárukou a u nás ne.

já bych se toho vůbec nebál. Subaru to montuje jako výbavu přímo fabricky. Jinak nechcete se zaregistrovat u Colinse u Fábii ať je nějaký ucelený seznam plynařů se Škodovkami?Přemýšlíme nad nálepkou a možná i nad srazem :palec2::palec2::palec2:

nechapu, jak v teto dobe si muze automobilka dovolit nemontovat LPG/CNG? :feve:

• 3 týdny později...

i tady jsou autorizovaní prodejci škodovek a montujou plyn.záruku pak berou na sebe.v praze je machr na plyn autogas coubal.ted to montují do nových subaru.

Upraveno od tlumenak

• 2 týdny později...

Vítězslav Matyáš: a jaky jsi prosim te zvolil system brc tartarini landi renzo a presny typ a proc? na doporuceni nekoho vlastni zkusenost?

kazda info od nekoho komu to pracuje bezproblemu je super ale je treba vedet presne co ma za system

dik za odpoved

• 1 měsíc později...
Vítězslav Matyáš: a jaky jsi prosim te zvolil system brc tartarini landi renzo a presny typ a proc? na doporuceni nekoho vlastni zkusenost?

kazda info od nekoho komu to pracuje bezproblemu je super ale je treba vedet presne co ma za system

dik za odpoved

:palec2: Tak dnes mám na plyn najeto cca 5000 km, spotřeba se pomalu ale jistě ustáluje kolem 8 litrů, výběr zařízení jsem plně nechal na specializované firmě /BOSCH CAR SERVICE/ a mohu říci, že doposud žádný problém. Jinak zařtízení STAG - 300. Kdo váhá přejít na plyn, nebát se, jak jsem již dříve psal, čím dříve, tím lépe. Stačí srovnat ceny benzínu a plynu.U nás v Prostějově nyní 14.90,- x 8 a počítejte, kolik vychází na 1 km. Ahojte....

• 1 měsíc později...

Pro zájemce informací o LPG se nakoukněte do sekce Fabia 1, výběr lpg systému, tam jsem to trošku podrobněji popsal....

• 2 měsíce později...

Vcera som namontoval do Rooma 1,2 51kW LPG v AGF Šulekovo.Skusim to ja nafotit ako to vyzera je to ine ako na fotke ktora je uz na stranke.Otvor na natankovanie je v zadu na narazniku ale nie z boku ale od spodu.Trvalo im to 6 hodin.Auto je sviznejsie co sa cudujem je tam sekvencne strekovanie spotrebu neviem musim ist tankovat na rovnaku pumpu tankoval som pri hlohovci co teraz budem doma presiel som zatial cca 50 km.Postrehy z montaze nie su dobre.Po nastartovani mi 2 kusy suciastok co su v motori hrkotali tak mi to stiahol do peny aby to nebuchalo pri sebe.Oskreli mi blatnik a hadali sa ze to oni nespravili ale nie moc len trocha 5mm.Potom som bol tankovat zas mi nefungoval merac co ukazuje palivo.Za ten oderok mi zadara namontuju drziak na koleso do zadu do kufra.Tak aspon nieco pozitivne.Problem zrejme bude zohnat dojazdove koleso.Skusal som volat kde som auto kupil vraj sa da ale cenu nevedia a zistia mi to tak uvidim.Cena za montaž 35000 Sk

Upraveno od Mikoho

hmm., fotky budou urcite dobry. sam o tom uvazuju, ted na podzim mi konci zaruka, tak do toho jdu. teeda az nasetrim penizky. kol5

Ja som ako som isiel na montaz najprv volal do skodovky aby mi nepadla zaruka povedali mi ak udeli ministrerstvo doklad o schvaleni na tento typ zaruka nepada.Preto som nevahal.Osvedčenia o schválení hromadnej prestavby automobilu Škoda Roomster 5J 1,2 s motorom BZG - 51/5400 kW/min-1. bola dna 25.7.2008

Upraveno od Mikoho

aha sqele, plati to i pro ČR? resp. kde to zjistim? musim psat do skodofky?

Uprimne ti poviem neviem ale skoda sama nepotporuje prestavbu na LPg dovod neviem.Bol som v SKODE v Hlohovci tam mi zas povedali ze stracam zaruku a hrozi mi ze mi vybuchne lambda sonda a tiez vzduchovy filter.Tak si vyber kazdy hovori nieco.Mechanici co mi montovali LPg to vyvracali.

moje foto s LPG

post-2402-1219248152_thumb.jpg

post-2402-1219248191_thumb.jpg

post-2402-1219248240_thumb.jpg

post-2402-1219248372_thumb.jpg

post-2402-1219248481_thumb.jpg

post-2402-1219248557_thumb.jpg

Upraveno od Mikoho

Ta nadrz je pekne urobena...nevtieravo...sa mi to paci...ale tie kable v motore...:) snad to len tak na obrazku vyzera divne. :) Nech sluzi Mikoho!

Hned by som sa dal nahovorit, nebyt toho kolesa, rezerva v kufri je neprakticka...

jj presne. dojezdovy kolo uz je lepsi, ale nejradsi bych jen opravnej sprej. Mnoo uvidim. asi holt budu porusovat predpis, ale reservu vozit nebudu. Max na delsi trasy bych ji pridal. :p

sprej je na houby, kdyz zdevastujes pneu ...

Upraveno od foromen
NECITUJ předešlý příspěvek.

jj to je pravda, ale jak casto se tohle stane? Obvykle prijdu k autu na parkovisti a kolo je prazdny. Kolo rozmasakruju az pri vetsi rychlosti tj. Dalnice (nebo pokud sem blbec a nevsimlu si toho). Mno a pokud jedu na dalnici, tak predpokladam uz jizdu nekam dal a to bych si aspon tu dojezdovku do kufru hodil. Jelikoz obvykle jezdim po meste a max do 50km, tak by to bylo v poho. :palec2:

Hned by som sa dal nahovorit, nebyt toho kolesa, rezerva v kufri je neprakticka...

jak neprakticka ?

das ju na stojato k zadnemu operadlu a basta !

a v kufri Rooma to ani nepoznas.

v Tescu maju na rezervu obal, aby sa veci nespinili od kolesa.

;)

post-27-1219322248_thumb.jpg

Upraveno od colins

tyyjo to je prima. sice se mi tam vejde jen tak tak, ale asi maj i ruzny velikosti ne? co to stoji? :palec2:

je to za facku.

u nas to stalo asi 60 nasich korun.

je to velka kabela, vlezie do toho aj 20 palcove koleso.

velkost a farba je len jedna.

Upraveno od colins

mnoo velikost, myslim sirka. pisou 20cm. Do toho asi 215, nebo 225 nenacpu :o) Zatim mam 195, ale hodlam prejit na 205. Ty do toho snad dostanu. :p Kazdopadne dik za tip. Aspon si to nemusim sit sam. :palec2:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.