JardaCerv Vloženo 7. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2013 Ahoj vsem. Potreboval bych poradit s koupi tlumicu. Mam Fabii I kratkou a musim menit tlumice v predu. Chtel bych se zeptat, jestli je vhodne davat na predek sportovni tlumice a v zadu nechat serii? Nechtel bych, aby to auto prave bylo moc tvrde. Jake by jste me doporucili? Nebo existuje nejaka "sportovnejsi" serie? Ted maji akci na CC-Autodily na Bilstein tlumice, tak prave nevim. Budu rad za jakoukoliv radu. Nebo jakoukoliv úpravu. Ale nemůžu si dovolit nic drahého, musím živit rodinu Diky a mejte se :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinro Vloženo 22. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2013 (editace) Vhodně mixovat sériové a sportovní díly není. Vždy je to na úkor funkčnosti. Ideální je mít k sériovým pružinám i sériové tlumiče, ale když už mix tak už na všech kolech stejný tzn sportovní pružiny komplet a nebo sportovní tlumiče komplet. Pokud bys chtěl sportovní tak je lepší koupit sportovní podvozek nebo stavitelný podvozek jako komplet, protože jak pružina tak tlumič jsou optializovány k sobě. Editováno: 4. Prosinec 2018, autor: Martinro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka.l Vloženo 14. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2013 (editace) Díky Editováno: 14. Listopad 2013, autor: jirka.l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 14. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2013 http://forum.skodahome.cz/topic/97806-sroub-tlumice-s-12-tipaprskem-jaky-orech/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pran22 Vloženo 28. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2013 zdravim mam problem někdy me při jizde přes nerovnosti boucha na leve straně pero tlumice o podběh zjistil sem že pero neni original ale nejaky starline kde by ste hledali problem děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 28. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2013 Tak bouchání pružiny o podběh to slyším prvně. A ikdyž ta kvalita starline nic moc,nevěřím že to dělaj pružiny. Vyděl bych to spíše na horní uložení tlumiče a pružiny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pran22 Vloženo 28. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2013 to me udajně davali nove v servisu akdyz dam nove ulozeni musim znovu na zbihavost nebo ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 28. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2013 nezaškodí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pran22 Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 mel sem vice značek ale ta škoda je fakt kasička jen se doni cpou penize Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Tak jestli jsi myslíš,že jsi pořídíš auto 10-15let staré a nebude tě to nic stát,tak to jsi na omylu u jaké koliv značky. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pran22 Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 fiat bez problemu rok 2000 jen eletrika horsi ale jak řikaš do všeho se musi davat 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Ani fiat bohužel není bez problémů a kamarád je velice velice rád že jse ho zbavil a už 4 rok sedlá starou octávku. Myslím že už to nemusíme více rozebírat. Každý má možnost prodat a přejít k jiné značce!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 Čuuus, je možné aby se tlumič jaksi zlomil či nalomil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 (editace) Hm to jsem ještě neviděl ani neslyšel,ale vyděl jsem uhnitou spodní opěrku pružiny na předním tlumiči a pružina byla opřená o pneu. Editováno: 21. leden 2014, autor: Mirek 835 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosumberak Vloženo 6. Únor 2014 Sdílet Vloženo 6. Únor 2014 Ahoj, na mé fábce mi při přejezdu děr dost bouchaly zadní tlumiče, takové tvrdé nepříjemné rány... servis, který nám dělá v práci auta mi vyměnil zadní tlumiče (kayaby), ale dělá mi to pořád..sice míň, ale pořád..... služební fábka, se kterou kluci jezdí na servis jak prasata - retarder neretardér 90km/h to nedělá.... četl jsem zde, že se s tlumiči mají měnit i nějaká uložení apod... je možné, že když mi to nevyměnil, že to bouchá právě toto? Už to k němu nechci dávat, když mi vyměnil tlumiče a nepřijde mu divné mi to dát jako "hotovou" práci, když to bouchá stejně.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zooh Vloženo 13. Březen 2014 Sdílet Vloženo 13. Březen 2014 Dobré odpoledne, chystám se koupit starší Škodu Fabii i 1.9 SDI a zaujal mne inzerát, kde dotyčný píše, že je nutné vyměnit PŘEDNÍ TLUMIČE. A že při rychlém jednání dá kvůli tomu slevu 5 000 Kč. Zajímalo by mě jestli je to adekvátní sleva, resp. - kolik tak v Praze stojí výměna předních tlumičů /včetně těch tlumičů/.Děkuji mockrát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 14. Březen 2014 Sdílet Vloženo 14. Březen 2014 (editace) Ahoj, tak mě už taky výměna čeká a přemýšlím o těch Bilstein B4. Nicméně aktuálně mám na autě zkrácené pružiny (Weitec -30mm), který tam jsou klasicky se sériovými tlumiči. No někde jsem se už dočetl, že údajně ty B4ky nejsou se zkrácenými pružinami úplně to pravé a údajně se to více houpe než by bylo ideální. Našel by se tu někdo, kdo na něčem podobném jezdí a podělil se o praktické zkušenosti? Kdybych měl kupovat tlumiče se zkrácenou pístnicí, tak bych musel sáhnout po Bilstein B8. Nicméně ty už jsou podle všeho až moc sportovní a tvrdé a přeci jenom jezdím převážně po městě (Brno), takže nerad bych měl z auta kostitřas. Jinak auto je fabia combik, 1,2htp Díky. Editováno: 14. Březen 2014, autor: mytrix Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 14. Březen 2014 Sdílet Vloženo 14. Březen 2014 Já zase myslím že to budeš mít v pohodě,protože Bilstein B4 jsou o maličko maličko tvrdší než origo. Mám je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 No asi to budu muset zkusit. Ostatně stejně asi moc na výběr nemám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 No vždy je na výběr-ale za jakou cenu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Elkim Vloženo 28. Duben 2014 Sdílet Vloženo 28. Duben 2014 Může pasovat podvozek - tlumiče a pružiny z A3 na Fabku v kombajnu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
transporti686 Vloženo 20. Květen 2014 Sdílet Vloženo 20. Květen 2014 Zdravím, potreboval by som od Vás radu. Chystám sa na výmenu predných tlmičov, Fabia 1,4 16V rv 2005 100koni, chcem vziať tlmiče KYB, len by som potreboval vedieť, čo všetko ešte mám vziať lebo to chcem spraviť celé komplet, čiže prachovky, nejaké dorazy tlmičov, horné uloženie tlmičov a je tam ešte niečo? Verím, že KYB budú fajn, mal som aj na inom aute a bol som spokojný. Ďakujem za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 20. Květen 2014 Sdílet Vloženo 20. Květen 2014 vem šroub pro uchycení tlumiče do těhlice i s maticí ( bejvá zrezlý) a ještě axiální ložisko tlumiče a měl bys to mít všechno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Květen 2014 Sdílet Vloženo 20. Květen 2014 hlavne to axiálne ložisko,s tým bývajú časom najväčšie problémy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Tak ja mam dnes taky vymeneno, vyrobce jsem neresil, auto je uz dedecek pomocny delnicek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.