Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím. Když nastartuju studený motor, tak chytne na poprvní, otáčky jsou stálé, ale po rozjezdu např. po 300 m když vymačknu spojku tak motor chcípne. Nevím kde mám hledat chybu. Mám najeto 173 000 km, svíčky nevím kolik mají najeto. Za rady předem děkuji.

• Autor

Nikdo fakt neví, kde bych měl hledat závadu?

Asi bych to napřed napíchnul na vag. Můžou to být třeba možná i ty svíčky, pokud nevíš kolik mají najeto, tak bych je určitě vyměnil, to je základ. Pak to můžou dělat třeba teplotní čidla, na teplotu vody a vzduchu, kabely, je toho hodně. Ale výměnou svíček bych v tvém případě začal.

• 2 týdny později...
Zdravím. Když nastartuju studený motor, tak chytne na poprvní, otáčky jsou stálé, ale po rozjezdu např. po 300 m když vymačknu spojku tak motor chcípne. Nevím kde mám hledat chybu. Mám najeto 173 000 km, svíčky nevím kolik mají najeto. Za rady předem děkuji.

ahoj,

zkus nechat zkontrolovat zapalovací cívky, ev. modul a také čidlo chladící kapaliny, to mohou být příčiny těchto problémů.

• Autor

Díky za rady. Až bude čas tak na to kouknu. Ale ještě mi vrtá hlavou a to, že jsem se ptal několika známých a ti mi říkali, že se s tím nemám zabívat, že je to tím, že ten motor není zahřátej. Tak teď fakt nevím :help:

Upraveno od Konny

Díky za rady. Až bude čas tak na to kouknu. Ale ještě mi vrtá hlavou a to, že jsem se ptal několika známých a ti mi říkali, že se s tím nemám zabívat, že je to tím, že ten motor není zahřátej. Tak teď fakt nevím :help:

Tak to je kravina, žádnej motor ať je studenej nebo ohřátej nesmí najednou chcípnout. Správně bys ani neměl poznat rozdíl mezi chodem ohřátýho a studenýho motoru.

• 2 týdny později...
  • Autor

Tak problém je vyřešen, byla zasviněná škrtící klapka a vzduchovej filtr :)

• 3 roky později...

mě teda motor úplně nechcípne, ale má tendenci se "zapíchnout". Udělá to jen ve chvíli, kdy je motor úplně studený - rozjedu se na jedničku a najednou pod plynem se zadusí, a pak zase jde do otáček. Pak už ok, u teplého motoru to neudělá.

Vidím to na škrtící klapku a vzduchový filtr taky. VAG nic neříkal.

Poslední odpověď je před více než třema rokama lol

plnohodnotná reakce, nebudu přece zakládat nové téma - když už tady jedno je, kde se to řešilo.

Přišlo mi to jako zbytečnej dotaz, když sis tam zároveň i odpověděl, tak proto ta reakce ode mě.

no já jen tuším, že to může být tímhle... ale závada se ztratila sama, takže možná jen špatný benál nebo ucpaná hadička pavoučkama lol

tak škrtící klapka vyčištěna a nastavena, vzduchový filtr vyměněn, ale závada se občas projeví... tak nevím, že by svíčky ?

ale dělá to jen, když je auto úplně studené, a hned při prvním rozjezdu, což je divné...

Upraveno od HanyZ

• 13 let později...

Zdar, je to stara tema, nechcem zakladat novu. Je teplejsie a spustil sa mi sekundarny vzduch,, pocas toho ako ide tak motor ma priserny volnobeh, dokonca chcipne. Predtym este riadne zakolisu otacky. Rozbehnut je nemozne, na jednotke to ide akoby na jeden alebo 2 valce. Hned ako sa sekundarny vzduch vypne, tak motor ide normalne.. Nejaky napad? 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.