Přejít na obsah

Technická kontrola a emise

Milos

Doporučené příspěvky

Tak zítra dávám auto už 4 rokem do servisu a zároven mi vyřídí i emise (u nich) a zajedou na technickou. Co myslíte proběhne to hladce a nebo bych se měl něčeho obávávat? auto má 4 roky a 60 tis. km. V létě jsem měnil komplet výfukové potrubí za nové od bosalu, doufám že to nebude mít negativní vliv na emise. Trošičku se i obávám o doplňky od Miloteku, hlavně decentní mračítka na světlech, ale snad to bude v pohodě stažený atesty si beru s sebou.

A navíc ten servis v 60 tis. je už trošičku náročnější ...teda soudím podle ceny kterou mám dohodlou.

Tak držte palce ať prolezu. lol:palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zítra dávám auto už 4 rokem do servisu a zároven mi vyřídí i emise (u nich) a zajedou na technickou. Co myslíte proběhne to hladce a nebo bych se měl něčeho obávávat? auto má 4 roky a 60 tis. km. V létě jsem měnil komplet výfukové potrubí za nové od bosalu, doufám že to nebude mít negativní vliv na emise. Trošičku se i obávám o doplňky od Miloteku, hlavně decentní mračítka na světlech, ale snad to bude v pohodě stažený atesty si beru s sebou.

A navíc ten servis v 60 tis. je už trošičku náročnější ...teda soudím podle ceny kterou mám dohodlou.

Tak držte palce ať prolezu. lol:palec2:

toho bych se nebál,já jsem taky prošel lol

Odkaz ke komentáři

Servis v 60 tis. neni vubec narocnej.

Dal jsem za nej cca 3100,- a navic se meni prakticky jen svicky a vzduchovy filtr.

(+ zrejme budes menit brzdovku po dvou letech, tj. za 500)

Odkaz ke komentáři

Servis v 60 tis. neni vubec narocnej.

Dal jsem za nej cca 3100,- a navic se meni prakticky jen svicky a vzduchovy filtr.

(+ zrejme budes menit brzdovku po dvou letech, tj. za 500)

ty si nechal menit vzduchovy filter po 60tkm ... :kol-128:

chudak motor, ja som ho vymenil po 20tkm (2 roky) a bol zasrany ako filter vo vysavaci.

Odkaz ke komentáři

Milos: držíme pěsti pro štěstí :palec2: Co mne napadá, tak když narazíš na STK na hnidopycha technika, tak může vysírat třeba s barvou žárovek od blinkrů neboť z oněch blinkrových žárovek postupem času slézá dolů ta jejich barva až jsou nakonec skoro bílé a to se technikům na STK samozřejmě nelíbí ;) a tak trvají na výměně všech žárovek od blinkrů za nové....

Ale u Tebe asi budou upoutání spoustou jiných věcí typu Milotec, mračítka.... :p Ale nedělal bych si z toho těžkou hlavu, emisemi by jsi projít měl v pohodě, vždyť ten výfuk co tam máš jistě homologovaný je a že není značkový vzal čert ;) A jinak je to stejně pudová záležitost - buď to to půjde nebo ne ;) Takže hlavu vzhůru a hodně štěstí :palec2:

Editováno: , autor: Wassermann
Odkaz ke komentáři

To mi taky hlava nebere, škodovka doporučuje výměnu vzduchového filtru v servisní knížce po 60tis., technici ve škodovce sami říkají že je to moc a doporučují 30tis, já osobně měním po 15tis (5-6 měsíců ) a je vždy jako briketa. Asi je to tím, že jezdím hodně po Praze a Barranďák a Jižní spojka za kamionama, ale stejně.

Odkaz ke komentáři

Jestli tomu dobře rozumím, tak tu technickou ti bude zajišťovat servis. Takže bych se toho nebál i kdyby tam chyběl motor - určitě vědí, jak to zařídit. Maximálně ti řeknou (a posléze naúčtují), že bylo potřeba odstaranit nějakou drobnost - také si přece musejí přijít na své :-)

Odkaz ke komentáři

Jestli tomu dobře rozumím, tak tu technickou ti bude zajišťovat servis. Takže bych se toho nebál i kdyby tam chyběl motor - určitě vědí, jak to zařídit. Maximálně ti řeknou (a posléze naúčtují), že bylo potřeba odstaranit nějakou drobnost - také si přece musejí přijít na své :-)

Asi tak :prc:

Odkaz ke komentáři

To mi taky hlava nebere, škodovka doporučuje výměnu vzduchového filtru v servisní knížce po 60tis., technici ve škodovce sami říkají že je to moc a doporučují 30tis, já osobně měním po 15tis (5-6 měsíců ) a je vždy jako briketa. Asi je to tím, že jezdím hodně po Praze a Barranďák a Jižní spojka za kamionama, ale stejně.

niektory vyrobcovia filtrov (bosch) ho doporucuju menit kazdych 15tkm. ja ho menim kazdy rok.

Odkaz ke komentáři

Tak auto prolezlo v pohodě, dokonce v podstatě bez závad, v servisu na něm ani nic nenašli, emise vyšli hodně pod povolené hodnoty, no auto vypadá, že je zdravý. Akorád do drobnejch závad (A) mi na technický napsali "úpravy a doplňková výbava" lol , pak jsem tam ještě v drobnejch závadách měl "motor, převodovka - netěsnost" což nechápu nikde nic z auta olej neteče a je to o.k. ale podle porovnání výsledků jsem zjistil že tohle tam píšou skoro každýmu. Jinak pozitivně hodnotím tu výměnu svíček, filtrů a vyštelování motoru v servisu, udělali to fakt dobře je to na tom autě poznat, radost v něm ted zase jezdit :palec2:

Jo a v servisu jsem včetně roční prohlídky, 60 tis. a emisí a vyřízení technický nechal asi 6050,- což si myslím, že za to všechno je to rozumná cena. ;)

Odkaz ke komentáři

Tak auto prolezlo v pohodě, dokonce v podstatě bez závad, v servisu na něm ani nic nenašli, emise vyšli hodně pod povolené hodnoty, no auto vypadá, že je zdravý. Akorád do drobnejch závad (A) mi na technický napsali "úpravy a doplňková výbava" lol , pak jsem tam ještě v drobnejch závadách měl "motor, převodovka - netěsnost" což nechápu nikde nic z auta olej neteče a je to o.k. ale podle porovnání výsledků jsem zjistil že tohle tam píšou skoro každýmu. Jinak pozitivně hodnotím tu výměnu svíček, filtrů a vyštelování motoru v servisu, udělali to fakt dobře je to na tom autě poznat, radost v něm ted zase jezdit :palec2:

Jo a v servisu jsem včetně roční prohlídky, 60 tis. a emisí a vyřízení technický nechal asi 6050,- což si myslím, že za to všechno je to rozumná cena. ;)

Jestli tě můžu utěšit, tak netěsnosti motoru a převodovky píšou skoro vždy. ;)

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...