Říjen 15, 201212 r kdyz tady mluvite o tech cenach tak si taky myslim ze spis obchodnik bude mit neco min. kolem koruny na litru... jak by jinak mohl na auta jim namontovane davat slevu 0,5-1Kc... Muj plynar zadnou cerpacku nema, ale auta od nej namontovana dostanou na jedne cerpecce slevu 0,5Kc. A to je uplne jinej provozovatel. Kdyz vemu rozdil v cenach tak na rozvadovu nebo D1 je plyn ca. o 4Kc drazsi nez u nas v podhuri orlickych hor. Na nikoho se nezlobim nikoho nenapadam a tankuju jen tam kde za adekvatni cenu dostanu adekvatni mnozstvi kvalitniho plynu. Kazdy si prece muze prodavat co chce za kolik chce... to Jirkabrno: Proc taky nezacnes prodavat LPG, kdyz si myslis ze je to takovej vejvar? Jelikoz z meho okoli zadneho pumpare milionare neznam, tak bych rekl ze kdyz se plyn nebude nejak pancovat, nebo se nebude tahat celni sprava za nos tak to asi nebude zadna vata... to Karel: malinka poznamka o BRC... asi uz italove ze strachu z recese zacali delat plynove systemy tak aby vylepsili ucinost spalovacich motoru. X5 s manualem pri klidne jizde ma problem jet za 12l BENZINU na100km...
Říjen 15, 201212 r ja miluju lidi z nazorama-proc taky nezacnes.. jako z toho fakt tecu... proc bych to mel jako delat..? Bavim se tu o cene plynu, nemam v umyslu prodata plyn a nebavim se tu o zadnym vejvaru.. jen nechapu, jak nekto tvrdi ze je takovej chudak, ze ma z plynu halire rabat. proc to teda prodavate, kdyz jste na tom tak spatne.? Karel lpg-pri stavu aut v cr sem si koupil fabku, novou, nehodlam resit opravy a sypani penez do stocenych kramu dotazenych do cr...mam spotrebu 7.4 l plynu, coz s porovnani s ostatnima je dost dobra spotreba.. Jedna vec je plyn, kterej si udelas sam, kterej si sam zadara servisujes, ktery si sam vyladis na to nejlepsi a druha vec je zakaznik, ktery jezdi treba 100km k tobe na servis, stoji ho to cas a penize,chce mit auto hned atd.. takze tak.. muj otec jezdi na plyn pro to, aby svym zakum mohl poskytnout konkurencni cenu s okolim, nevim jestli to vis, ale v Breclavi je benzin za 39 korun, plyn za 18.. coz kdyz srovnam s cenama LPG od Brna po Boskovice jde tezko, kdyz vsichni drzej basu a maj plyn za 18.50, chytraku. Kdyby se vsichni domluvili a meli autoskolu za 10 000 tak by se na plyn vykaslal... Muzes mit system kterej cches, zalezi na tom, kdo ti to udela a jak ti to udela.. nerikej mi, ze ty ses takovej machr, kterej nemel v zivote reklamaci, pokud to tady ctu a troufam si rict, ze sem zde o LPG nacetl dost a dost, tak tu lobujes za svoje BRC. ja ti to neberu, ale ono je taky dobry si to poslechnout z jine stranky, treba cena vstrikovacu na BRC,, aha pardon, ony jsou vlastne nesmrtelne a nikdy se nerozbily, za to ostatni maj vstriky z blata.. nema to cenu, vracime se k tematu cen, protoze si stejen kazdy razi to svoje.. Jinak ceny- Rajhrad 17.80, Velke nemcice 17.50, Brno 16.90-18.50... dneska sem jel kolem cerpacek.. haleluja. Upraveno Říjen 15, 201212 r od JirkaBrno
Říjen 15, 201212 r miluji teoretiky....ty jsi vyjel jednu nádrž plynu a už děláš závěry jak ti auto supr jezdí....to víš, že mám reklamace, loni jsem reklamoval asi 5 vstřikovačů, hned po namontování, co vybalím z krabice to neovlivním...ale nikdy se neřešily(kromě jednoho pána zde z fora, ten si do toho nechal sahnout a dali mu filty co tam nepatří), nějakou jednotku(mají s nimi problémy Renaulty) jinak se jezdí a jezdí....žádné repase a další nesmysly....ale ukončíme tuto trapnou debatu, máš co máš, já dělám co dělám,po 18 letech jsem prošel ledacost, odešel jsem i od BRC ale rychle se zas vrátil, takže vím o čem mluvím, nebudu zasahovat do obchodních politik firem, prošč je lepší montovat polské systémy než montovat italské...já to vím a nechám si to pro sebe..takže spokojeně jezdi, kontroluj ceny a nadávej na ty, co jsou drazí, třeba ti bude líp....
Říjen 15, 201212 r to chce hlavne klid a nohy v teple to JirkaBrno: sem Ti chtel jen rict ze se do nikoho nemusis navazet... nastaveni cen si muze udelat nastesti kazdej jak chce. Sam jezdis k cerpacce kde maji nizkou cenu... Pokud tady nekdo prijde s tim aby se ceny srovnali na vsech cerpackach, tak to dopadne tak ze plyn bude stat vsude 20Kc... jinak na vstriky ma taky kazdy svuj nazor, treba vetsina zastaveb BRC v nemecku je se vstrikama keihin, nad vstrikama BRC se ohrnuje nos jako druhoradym zbozim... proste meritka ma kazdy jiny Upraveno Říjen 15, 201212 r od silarm
Říjen 15, 201212 r vstřikovače Keihen by v tomto státě nikdo nezaplatil, já odobně je měl v BRC systému, jajel na nich přes 200 tisíc bez šáhnutí,pokud víš o nových vstřikovačích BRC, dělají se cca 2 roky, jsou kontrukčně absolutně jiné, žádný pístek, ale ocelová membrána ovládaná magnetickým polem,takže bezúdržbové, garance 2.5 milionů sepnutí, dnes ze všech systémů nejrychlejší vstřikovače...zajímavé je, že i ty starší fungují i po najetí 300-400 tisících, minimálně 2x za měsíc tu mám dovoz z Itálie či Francie(podle jednotky plynu najeto moře km) a stále fungují...nové vstřiky si BRC ještě než to šlo do prodeje patentovalo, aby se to nekopírovalo, tak jako Keiheny.....samozřejmě kdo jezdí celou dobu bez servisu, měnění filtrů tak taky na to může dojet, ale nikdy ne tak, že se musí měnit pístky apod....
Říjen 15, 201212 r ja s tim nemam problem. Jen jsem se podivil nad cenama LPG a z toho vznikla tato debata, nic vic, nic min... Ja se do nikoho nenavazim, pokud ale nekdo nevidi, ze cely severobrnensky kraj je na jednech cenach LPG a to uz bylo prosim koncem zari, zatimco na jihobrne jsou ceny o 2koruny nizsi, tak by mel zajit k lekari... Rika se tomu kartelova dohoda. To je vse co k tomu mam. Jinak vsem preju nekonecne stastnych km s minimem zavad.
Říjen 15, 201212 r Tak já bral dnes u své oblíbené čerpačky v Těšovicích za 18,30,- Kč. Taky šel plyn nahoru, ale je to má osvědčená pumpa, kde tankuji převážně a mám tam i slevičky v současné době 30 halířů, což taky potěší. Doufám, že cenu plynu nevytáhne zima přes 20,- Kč. To je taková moje magická hranice.
Říjen 15, 201212 r jj to potesi.. třeba v Rakvicich je flaga, aktualne 18.30. Pokud vemeš 40 litrů PHM- stahuje se i na LPG , plus to mužeš i kombinovat a platíš hotově, dá ti pán 1kč slevu na litr.. to de.. Upraveno Říjen 15, 201212 r od JirkaBrno
Říjen 16, 201212 r to Karel: malinka poznamka o BRC... asi uz italove ze strachu z recese zacali delat plynove systemy tak aby vylepsili ucinost spalovacich motoru. X5 s manualem pri klidne jizde ma problem jet za 12l BENZINU na100km... Já šéfovi překopal X5 3,0 170kw (automat asi 5 stupňový).....když jezdí tady tak jezdí cirka za 15-16litrů LPG. Když se jelo do Strakonic na školení (ale šéf nemá sportovní nohu) tak sme se dostali na cca 13l LPG.
Říjen 16, 201212 r Paule, vše je o ladění, však to znáš, tam je nejhorší to přidávání a řazení plný plyn na podlahu, u /PD když zapojíš vše, tzn. lambdy včetně emulací, drátů na diagnostiku a otáčky, tak se ti rozšíří asi o 50% dalších možností na ladění systému, většina aut to vůbec nepotřebuje, ale v mém případě mám možnost si ve volných chviklách si jak se říká hrát a vylepšovat, někdy je to h horšímu, někdy nopak k lepšímu...nejlepší zdokonalení bylo, když jsem pneumatiky z 2.2-2.4 na doporučení nafoukal na 3(můžou se foukat až na 3.5) a to bys nevěřil ten výsledek, spotřeba hned skoro o 2 litry dolů, takže možností hafo...
Říjen 16, 201212 r ...dnes jsem zjístil, že byla před 3 měsíci otevřena nová čerpačka LPG na výjezdu /před celním úřadem/ z Nymburka. Směr Mladá Boleslav. Je umístěna v nějakém bývalem závodu, hned za vrátnici. Cena 15.90. Bral jsem do plna ...........
Říjen 16, 201212 r ...dnes jsem zjístil, že byla před 3 měsíci otevřena nová čerpačka LPG na výjezdu /před celním úřadem/ z Nymburka. Směr Mladá Boleslav. Je umístěna v nějakém bývalem závodu, hned za vrátnici. Cena 15.90. Bral jsem do plna ........... tak na tohle bych rád měl od jistých lidí odpověd jak je to možný, když 95% jižní moravy líže 18kč nebo je přes ni..
Říjen 16, 201212 r tak na tohle bych rád měl od jistých lidí odpověd jak je to možný, když 95% jižní moravy líže 18kč nebo je přes ni.. .....na to Ti neodpovim. Myslim si sve.....ale koncem minulyho tydne jsem na LUKOILU v Praze bral plyn za 16.50.
Říjen 17, 201212 r ja si o tom taky myslim sve, brno sever -VSICHNI za 18.50... Brno 16.90, Praha 15.90.. a pak ti tu bude nekdo tvrdit, jak jsou prodejci chudaci s marzi par haliru...
Říjen 17, 201212 r Dneska LukOil Ostrava s jejich středeční slevou 0,50 CZK jsem bral plnou za 16,10 czk/l
Říjen 17, 201212 r a to mi taky nejde do hlavy, jakto, že ostravský LukOil sleví na happy středě padesátník a v Lipůvce též na LukOil jen dvacetník
Říjen 17, 201212 r takže pokud chceš dále trvat na této"plodné" debatě, tak se ostatním předtav co jsi zač, kde děláš a hlavně co, anonym v tvém profilu o něčem svědčí....jsi obyčejný chudáček, který neustále nad něčím pláče, pokud chceš fakt ušetřit tak sis měl koupit koloběžku, ale to bys tady brečer, že se ti ojíždí tenisky a že musíš šlapat...s tebou se rozumně nedá bavit, mě včera došel dopis, že mě dodavatel zvedá cenu, když se to suma sumárum sečte jsem na ceně 17.40, ,kde je elektrika, obsluha, odvody....takže jsi mě hned po ránu vytočil, běž dělat něco pořádného a neser se do věcí kterým absolutně nerozumíš...
Říjen 17, 201212 r Jirko, Karle, uklidněte svoje vášně, chápu vás oba, každý máte svojí pravdu ... přestaňte se pořád napadat
Říjen 17, 201212 r Řeknu Ti to takhle, jsem přístupný debatám s lidmi co mají různé názory, s kterými stojí za to ztratit čas, vyslechnout je, vše probrat, dovědět se víc....ale takový typ, který akorát vrtá, nic o ničem neví, troufnu si říct, že zatím v životě nic nedokázal, mě opravdu dojímá....je to absolutně trapná debata o jedné nebo dvou korunách, přičemž ten dotyčný absolutně nic neví o zákulisí...kupte mu notýsek,ať si vše zapisuje a na vánoce si může spočítat, kolik ušetřil, kdyby jezdil pro plyn do Prahy ...omlouvám se, ale už se zrovna této trapné debaty nebudu zůčastňovat...
Říjen 17, 201212 r já tomu rozumím, ty s tím nic nenaděláš, když máš jednu svojí čerpačku. Ti co mají síť po republice, tak chápu, že někde to dají levněji a doženou to cenou na jiné v jiné části republiky. Mě to také ser., štve, že kudy jezdím, tam je jednotná cena a to už v podstatě rok, nezávisle jestli je léto nebo zima ... už jsem se s tím naučil žít. Občas si zpravím, alespoň pocitově, chuť tím, že natankuji třeba v Mýtě u Tank Ono při nějaké cestě okolo, druhá stránka věci je však ta, jestli bych na jiný plyn byť o něco dražší, nenajel více, viz poměr propanu a butanu (ostatně jak jsi tu už někde zmiňoval, jak se dá hýbat s cenou, vzájemným poměrem). Takže Jirko ty se smiř s tím, že na sever od Brna to tak prostě je a nic s tím nenaděláme a Karle, klííííd
Říjen 17, 201212 r no to by nebyl Karel aby se neozval.. co slovo to perla. mne to je borci jedno, ja na tech cerpackach neberu, ja jsem se na tim jen pozastavil a je videt, ze nekteri to spatne nesou.. a ted se budeme bavit o tom kdo co dokazal a kdo je vetsi chudak... kdo je svetobeznik, kdo najel s autem 3 miliony na LPG a kdo je vlastne ten, co vsechno vi tudiz muze vsechny poucovat.. Upraveno Říjen 17, 201212 r od JirkaBrno
Říjen 17, 201212 r doufám, že toto už bylo poslední, nebo už vážně budu rozdávat varování , ještě jsem tu na fóru žádné nedával, tak mě k tomu fakt nenuťte ... jak malí kluci
Říjen 17, 201212 r jj slibuju, že už ani slovo.. jinak dneska jsem jel kolem svých oblibených čerpaček a- zerogas 16.90, Rajhrad 17.80 a Holasice 16.90.. v sobotu budu brat plyn tak snad to vydrží.
Říjen 17, 201212 r Tak abych zklidnil atmosféru.....včera jsem poprvé v životě diagnostikoval závadu na Š Octavia 1,8T se zařízením Prins VSI. Závada zněla...netahne na LPG, vrací do benzínu...a ve finále už na lpg nejede vůbec....přepne na LPG a zdechne.... Machrovsky sem vytáhl diag.kabílek, napichnul a koukal....a koukal na parametry....říkám (známej-tykačka) "hej máš tam plyn?" V:"jo mám"..... "Opravdu tam máš plyn?" V:"Ano mám ještě na 200km". Říkám: "no paráda....otevři mě kufr --- čoveče šak ti ukazuje prázdnou" V:" jo to ukazuje normálně ale najedu na to ještě 200km" Říkám: "máš 200kč? zkusíme nabrat plyn" V:"jo jdem".... Po 3 minutách >>> přepínám na LPG.....jede.... :D V: "prosímtě nikomu to nikde neříkej....bude mě mít za kokota" My first diagnostic of LPG "Prins VSI"
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.