Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Díky za ochotu ,za mě se mi líbí právě ta nejlevnější pěkně by byla schovaná pod zrcátkem.Nic by skoro nebylo vidět.

Taková malá a šikovné provedení.

nicméně mám k tomu dnes čerstvou informaci, s kterou se Woody tady nepochlubil, že mu ta kamera ruší příjem rádia ... dozvěděl jsem se to náhodou, když jsem mluvil s Ekkarem, že Woody se přihlásil na fórum bastlírna a žádal radu, jak rušení odstranit. Musím říci, že jsem měl v roomovi obdobnou zkušenost, ale jen díky tomu, že mi číňan poslal ten pojistkový kabel namísto se zapalovačovou koncovkou, tak s 2xUSB. Takže jsem musel origo kabel od kamery nahradit kabelem microUSB/USB, ovšem ten převodník na 5V na kabelu byl blbě udělaný, takže jakmile se zapla kamera, signál pro rádio prakticky vymizel. Takže jsem musel koupit obyč.zapalovačovou zásuvku a konec pojistkového kabelu předělat a pak jsem mohl zapojit origo kabel od kamery a byl klid. Zajímavé je, že při objednávání to vůbec volbu zda zapal.zásuvka nebo koncovka 2xUSB vůbec nenabízelo. Proto už dávám link na levnější verzi kabelu (bez krytky) kde snad tato záměna nehrozí. Gól byl, že jsem tuto záměnu zjistil, až při montáži. Protože kamera přišla asi o 14 dní dříve než kabel a na kabelu na koncovce bylo víčko a na něm nápis 12V, takže jsem to nekontroloval. A až bylo trochu počasí, tak jsem byl nepříjemně překvapen, když jsem víčko odklopil a tam bylo 2xUSB

Woody se nepochlubil, protože to nevěděl. Rušení není u všech stanic, tak jsem to zjistil později nahodou, jak jsem přepinal radio.

OK, tak to beru, já to taky vlastně zjistil následující jízdu

Tak jsem nechal vyměnit filtr plynné fáze po 20 000 km a starý jsem rozřízl. Docela mě překvapil ten černý bordel na vstupu filtru. Napadá Vás co to je a jestli je to normální?

IMG_20170209_121137.jpg

IMG_20170209_121150.jpg

IMG_20170209_121204.jpg

IMG_20170209_121236.jpg

jestli je to něco jako saze (prášek), tak to mi jednou v BG totálně přicpalo trubku k filtru (aneb moje story v cestopisu z roku 2010 tuším)

jinak čím je čék starší, tím je línější, teda aspoň já ... konečně jsem se dokopal udělat roční bilanci najetých km a spotřeby na obou autech ... a to to mám už třetí rok v appce v mobilu, takže minimum práce :doh

Fabia                                                        Roomster

589c54f9913ee_LPG-F1.thumb.png.d5217b7e6eac67e1f217c7728d567abb.png589c5502cad11_BA-F1.thumb.png.fb398b1938790f431f2a4218c31f89e9.png589c5522ce0f5_LPG-R1.thumb.png.b84028d6703611f5403b17bdb91a5bea.png589c552ce6b22_BA-R1.thumb.png.bbbf0fd4e5bfc45f7a92e34060a67fff.png

před 42 minutami, Malta napsal:

jestli je to něco jako saze (prášek), tak to mi jednou v BG totálně přicpalo trubku k filtru (aneb moje story v cestopisu z roku 2010 tuším)

jo je to takovej černej prášek, mě to připadá jako "nadrolená" pryž.

Jestli jsem dobře pochopil popis rozborky a sborky (z roku 2009) tak ty jsi to měl ucpaný před reduktorem ještě v kapalný fázi, ale já jsem tohle našel ve filtru na hadici mezi reduktorem a vstřikovačema.

Kolega co má taky LPG, tak řikal, že by mohl ten plyn rozežírat hadici zevnitř. Je to možný?

Pokud vám ještě nedošlo, tak jezdíte na LPG, což je v překladu uhlovodíkový plyn, tzn, že ten prach co se pohybuje v plynu je uhlík, ten se zachycuje ve filtrech, čím kvalitnější filtry a pravidelné výměny, tím menší problémy v budoucnu se vstřikovači- nehledejte v tom vědu... 

jsem už myslel Karle, že sem ani nechodíš ;) ... ve vlákně 1,2 TSI Elpigaz se vehementně dožadují tvé odpovědi a nic ;)

mám moc práce, pořídil jsem si "drobečka", JEEP Grand Cherokee 4.8 V8, má zadřený motor, tak rozdělávám, skládám, vše je rozděláno do posledního šroubu, nové věci, skládat,samozřejmě půjde do plynu... do toho školení na nové systémy přímého vstřiku od ZAVOLI, montáže, servis....tak nevím kam skočit....a tento týden dovolená-stylem ženská ve Frymburku, já zpět kvůli práci, dnes večer zase jedu tam  do soboty...tak se akorát vyspím, zabruslím si na Lipnu a zase  domů:)

Upraveno od karel.lpg
vložení letáku

navazu na Karla.. mame taky prace nad hlavu, obcasne soboty se stanou podle vseho pravidelnosti, neb se na nas riti naprosta pohroma s nazvem vyprodany Q2 a Q3..Kdybyste nekdo vedeli o sikovnym elektrikarovi,i vice kusu,  co by chtel-i- zmenit praci, dejte vedet, nejak dosli...

jj, dnes sehnat dobré lidi na práci ... prostě už nejsou :huh:

• 2 týdny později...
  • 2 týdny později...
V 19. 12. 2016 na 9:41, Malta napsal:

... takže moje svíce po 70t km ;)

... mimochodem, tak nějak jsem neměl ponětí, kdy jsem měnil u Fábule, tož jsem mrkl do svých záznamů v appce a zjistil, že už mají skoro 61t km, takže v pátek jsem ještě dokoupil druhou sadu a obě auta už mají zase nové :D

20161216_133353.jpg

Ahoj. Můžeš prozradit značku, přímo výrobní číslo a cenu??
Díky

Zkoušel jste už někdo tuhle kameru do auta??
Je ještě další druh, který má vzadu nad objektivem bílou LED diodu a vepředu nemá klasická tlačítka pod zrcátkem, ale dotyková na spodním okraji skla zrcátka. Ale nikde jsem to zatím neviděl na živo, tj. jak se to přichytí na původní originální zrcátko (a jestli to nějak vadí ve výhledu), jestli se to v pohodě ovládá a jak vadí ve výhledu ten displej přímo v zrcátku, jaká je kvalita audia a především videa. A jestli fakt stačí jen dokoupit MicroSD kartu (např. 16, 32 GB), nainstalovat na zrcátko a zapojit do zapalovače (já má v autě roztrojku) a už to jede??
https://postovnezdarma.cz/zpetne-zrcatko-se-zaznamovou-kamerou

před 21 hodinami, extreme4u napsal:

Ahoj. Můžeš prozradit značku, přímo výrobní číslo a cenu??
Díky

NGK ZFR5P-G; kus 230,-

• 2 týdny později...

jinak dnes je to přesně 12 let, co jsem vyzvedával Andělu v saloonu, takže stav k dnešnímu dni je 345 352 km což činí 28 779 km na rok :kol-31:

tak nějak jsem vypozoroval, že si mi objevil na ní další stařecký neduh, nesvítí mi kontrolka dobíjení ... musím přes VAG dát test přístrojů, jestli kontrolka vůbec svítí, nebo je pes zakopaný jinde ... nicméně dobíjet to dobíjí (to už bych dávno nejezdil, kdyby ne) a jezdit bez toho se taky dá ;)

..proto jsme si my, elektroamateri, porizovali ve sve dobe do skodovek ,,indikator dobijeni,,  :lol::lol:  

http://danyk.cz/ab_ind.html

vesela to byla doba...

dnes ráno jsem zapl klíček, jenže pak si uvědomil, že je zamčená zpátečka, tak zase klíček ven, odemknout zpátečku znovu zapnout klíček a než pozhasínali všechny kontrolky, došlo k dvojímu krátkému probliknutí kontrolky dobíjení, takže svítí :), jen bude asi na tišťáku studeňák ... třeba jak se oteplí, rozchodí to sama. Přístrojovku ale tahat ven nehodlám :kol-46:

nojo, po téměř 350 kkm a 12 letech intenzivního užívání už holt má nárok na nějaký svoje mouchy. lepší už to nebude. inženýři ze Škodovky by k tomu dodali, že vozidlo několikanásobně překročilo svou plánovanou životnost :-). doba pokročila a dnes už by se jim taková chyba nemohla přihodit ;-)

jj, začíná být těch stařeckých neduhů více, ale zatím se se všemi dá tak nějak "pracovat" ;)

mikrospínač ve dveřích řidiče -> nesvítí stropní světlo po otevření Ř dveří (to se dá skousnout), nejdou ale otevřít páté dveře po příjezdu (řešení: otevřít jakékoli jiné dveře)

central.zam. na pravých zadních dveří -> občas nefunguje zamykání (někdy postačí několikeré odemk/zamk., pokud ne udělám to mechanicky, nevýhoda: je na to potřeba myslet)

nesvítící kontrolka dobíjení -> ve výsledku ji nepotřebuji ;)

Jak říkal jeden můj známej: dokud tě to nemlátí přes nohy tak jezdi jezdi a hlavně do toho nevrážej peníze, protože se z toho stane pokladnička. No a až bude provoz natolik nepříjemný, že s tím nebudeš už chtít jezdit, tak poladit ty nejhorší věci co jsou nejvíc na očích a rychle vystřelit do světa. Na rozdělání na ND je to přece jen ještě dost mladý auto a když ho prodáš jako celek, určitě za něj dostaneš víc... kdybys ho postavil do áček, vymění na něm pár spínačů případně centrál, "omladí" ho o 200 kkm a jako "zajetý a prověřený vůz" s ním oblaží dalšího koupěchtivého zákazníka :-D

no nevím, to by ještě museli vyměnit EGR a kat (ty mimochodem také nepotřebuji abych jezdil :D ) a koroze prahů u př.blatníků, koroze na lemu na levém zadním bl., no prostě stáří, po každé zimě to opravuji, aby to nebilo tak do očí

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.