Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

To celá ta hromádka byla v autě zbytečná? :feve:

No máš dobrého servisáka, jestli mu všechno tohle zbylo a auto pořád ještě jede.... lol:p:smich:

A přeji v pohodě projití STK :palec2:

Jen nedopadni jak my s firemní Feldou 1,6. Byli jsme takhle na STK, vše ok, ale co čert nechtěl, zrovna když jsme s autem poškubávali při průjezdu STK linkou, odešla nám cívka :feve: No už jsme byli na konci linky, auto prošlo, jen jsme ho museli vytlačit páč už nešlo nastartovat ;) A pak rovnou z linky na lano a do servisu....:kuk: Ale STK máme lol:p

no Honzo, skoro na stejno lol ... STK sice mám, ale až vám sem budu psát tu mou dnešní story, tak si řeknete že už si ty svoje příběhy tady snad vymýšlím :smich:

tak ráno vyrazíme s maminou, vzal jsem jí sebou, aby také věděla co to obnáší protáhnout veterána STKáčkem lol, vyzvedli kamoša (dělá v autoškole při tom STKáčku - je to jedna firma). Dojedem tam, nikdo před námi, tak si říkám budeme rychle hotoví. Dal jsem do okénka papíry a už mě posílali na emise. Dojedu tam, narychtovali to a nejdřív benál, ten se zdál jakž takž, ale pak to přišlo, nalovit tam LPG byl kumšt ... furt byly vysoké uhlovodíky (HC) při zvýšených otáčkách, pořád byly 120 a více. Tak to tam dlouho honil a vyloženě s prstek na tlačítku dálkového ovladače číhal až tam na zlomek vteřiny padne hodnota pod 100. Už jsem si říkal že to nedáme, že holt pojedeme domů, tak to tam skočilo. Uf říkám si půlka za námi. Pak jsem si měl přejet k druhým vratům, tak jsem tam dojel, nechal motor klápat, ale vrata se neotvíraly, tak jsem se šel podívat okénkem a nikde nikdo, jen manželka s kamošem a technik nikde. Tak si říkám jdu to zhasnout, kdo ví kdy otevřou. Tak jsem to zhasl ... no vrata se otevřeli až za dalších 5 min. a technik pokynul ať najedu dovnitř. Tak jsem otočil klíčkem že natočím, ale zahrkalo to, nezaskočil dobře pastorek do věnce - občas mi to udělá, měnil jsem startér za jiný jetý repas a od té doby to z času na čas udělá, ale žádná tragedie, prostě sebou hodím v sedadle se sařazeným kvaltem, aby se věnec nepatrně pohnul a další start už je v poho. Jenže .... jak mi to takhle hrklo tak jsem hned pustil klíč z polohy II abych jím posléze otočil až k nule a znovu otočil vpravo až k nastartování. Jenže ouha, kámen úrazu, klíč se zasekl v poloze I, tedy svítily kontrolky, ale nešlo otočit vlevo a nešlo otočit ani vpravo ... stál jsem před vraty na STK a nic, jen v hlavě spousta myšlenek, že to snad není možné, proč já musím mít takový pech, něco o zákonu schválnosti jak pracuje na 100% a pak už jen spousty nepublikovatelných slov lol. Tak servisák na mě kývá hlavou, co se jako děje, tak přicházejí ke mně, nejdřív technik si s tím klíčem zkoušel hrát, pak kamoš, pak jsme to na zpátečku rozdrcli a že mám objet STK, jestli se to otřesama neumoudří, tak jsem to objel a nic, klíč prostě štrajkoval. Tak technik povídá no nic protáhnem to natočené, na válcích si to pak zhasnu (kontrolují totiž i brzdy bez posilovače) a přes válce si pak motor zase rozběhnu. No zkrátím to už, manželka už mi tady říká že to zas bude román jak od Šeherzády ... brzdy jsou na tom autě asi to nejlepší. Konsternován jsem byl na závěr, kdy zkoušel sklápění světel a představte si, je tam 14 dní nové a už nefunguje fuck. Takže kvůli jeho montování mi přestalo jet auto (viz immo výše) a už nefunguje. Holt je budu muste kamošovi v obchodě opráskat o hlavu. Nakonec mi známku vylepili, ale jen proto že tam byl kamoš, jinak by mi už u vrat řekli, přijeďte, až to budete mít v pořádku. Takže cestou jsem se stavil na vrakále, vzal celou spínačku z Fáva a teď je to v servisu a zkusí to přehodit, buď jen tu vložku (prý tam praská nějaká pružinka), nebo přehodí celou spínačku ... tak uvidíme ... zas nějaké prachy fuck

tak Dorota je zase doma :) ... naštěstí chtěli jen čtyřistapáďo i s geoškou :p ... měnili jen ten pajšl, klíček mi naštěstí zůstal původní ... spínačka jde teď tak krásně volně, že až teď si vybavuji, že jsem měl kolikrát při zhášení auta pocit, že se to jakoby chtělo zaseknout ... holt už to bylo načaté. Jen doufám že už bude nadlouho pokoj fuck

Ty voe to snad není možný :smich:

Ty nemít se v čem hrabat, tak máš hrozně nudný a monotónní život a my by jsme se ani nepobavili lol

Ale hlavně, že už je to v kupě. To víš, jestli Dorota cítila, že s ní máš nekalé úmysly á la shození do Macochy a vytušila, že je to její poslední STK v životě, tak asi chtěla, aby i pro Tebe to byl neopakovatelný zážitek... :plol

čéče Honzo, ty jsi na to kápl ;), lépe bych to nenapsal :smich:, opravdu na tuto technickou fakt nezapomenu lol

ale pak to přišlo, nalovit tam LPG byl kumšt ... furt byly vysoké uhlovodíky (HC) při zvýšených otáčkách, pořád byly 120 a více. Tak to tam dlouho honil a vyloženě s prstek na tlačítku dálkového ovladače číhal až tam na zlomek vteřiny padne hodnota pod 100. Už jsem si říkal že to nedáme, že holt pojedeme domů, tak to tam skočilo.

Já tady zase budu za toho nepříjemného...ale hold, musím vám říct pravdu...

Pakliže by tě vyhodil na emisích za vyšší uhlovodíky než 100HC, mohl by jsi ho napadnout za nesprávné měření emisí, a on by to bohužel prohrál.

U tvého motoru se totiž měří:

otáčky volnoběhu + bohatost směsi ve volnoběhu v požadovaných hodnotách, které stanovil výrobce motoru nebo palivového systému

vysoké otáčky + bohatost směsi ve zvýšených otáčkách + součinitel lambda, rovněž všechny hodnoty stanovuje výrobce

Nikde není zmínka o HC neboli nespálených uhlovodících.

Takže i kdyby jsi tam měl 200HC, tak já tě automaticky pouštím jako průchozí, protože hodnota HC se u tvého systému motoru neměří jako veličina pro posuzování výsledku měření emisí.

Jinak k výše uvedenému opičkování okolo STK ... jen se zasmát :smich: :smich:

Malto, bohužel nejsi jediný, komu se tak náramně daří :smich: , je nás víc :feve:

Malta - to naklápění světel hydraulikou u Fáva/Feli je známej problém, co já vím, tak to hodně lidí řeší servama z kokty nebo fábule a místo ovladače potenciometr - a nebo se na to prostě vykašlou, světla zablokujou v dolní poloze (jako naloženej zadek) a jezdí dál s tím, že jim to prostě tak daleko nedosvítí. A s tím měřením emisí mám taky svoje zkušenosti - ještě na šáde. Každej motor by se totiž měl měřit a posuzovat podle hodnot platných v době jeho výroby - takže když já jsem jel na STK se šádynkou 120L a řekli mi tam, že s 0,6 % CO nemám šanci projít a že mi to musejí na dílně seřídit abych měl maximálně 0,4%, tak jsem je poslal do prdele, aby mi netvrdili takovou pitomost a nesnažili se mi nastavit karburátorovou šáde podle předpisu pro motor se vstřikováním a katalyzátorem (ten měli přednastavenej na testeru - psalo to Škoda Felicia). Šáde totiž měla tuhle hodnotu povolenou až do 0,8% CO ... Takže zacvakali na klávesnici - a EJHLE, prošli jsme aniž by se muselo cokoliv nastavovat...

no to je sice hezké že HC nad 100 není takový problém, ale když v dnešní PC době je program nastaven tak, že dokud nejsou všechny hodnoty modré, tak program nepustí dále k vytisknutí protokolu fuck a dává hlášku na monitor, emisní kontrola není splněna

teď jsem vykládal tu story tady v práci a že prý jsme měli udělat emise stoličkovou metodou, to prý se dá sonda na stoličku metr od auta lol

jo Karle, to já vím že to sklápění odchází, koneckonců nefungovalo mi ani na předchozí STK (věděl jsem o tom), ale vůbec to tehdy nekontrolovali. Teď jsem to chtěl mít alespoň na tu technickou v pořadku. Smířil bych se s tím že mi nebude fungovat po půl roce a mávl bych nad tím rukou, ale dát za něco 750 Kč a ono funguje s bídou 14 dní, to je moc i na mě :aggressive:

Upraveno od Malta

Já jsem to spíš myslel tak, že se divím že sis tam cpal originální hydrauliku jako ND, když se to dá vyřešit elegantně elektrickou cestou - a když víš, že ta hydraulika stejně nemá dlouhé trvání. To že nevydrží ani 14 dní po namontování by ale rozběsnilo i mne :aggressive::aggressive::aggressive: - to by si prodávající té náhradní sady za rámeček nedal, co bych mu pověděl...

no kdyby to bylo novější auto, tak bych o tom byl ochoten uvažovat, ale takhle hodlám řešit jen provoz ohrožující věci. Hydrokorektory jsem tam dal, páč jsem věděl že to budou kontrolovat, že to ale nepojede po 14 dnech od montáže, tak to mě ani ve snu nenapadlo.

Paulo: a tos byl první, kdo chtěl chudáka Maltu z emisí preventivně a jen tak z pr*ele vyhodit... :plol:smich:

Jinak bych některý emisáky a mechaniky obecně, kteří dělají z lidí blbce a akorát si honí prašule do svých kapes, nejraději nakopal... :feve:

Je vidět, že když tomu člověk nerozumí a nevidí do toho, tak se najde vždycky nějakej "dobrák", co ho hned chce :prc:

Malta: kromě stoličkové metody se dá ještě obecně uspět svačinovou metodou a to i na STK... To takhle během prohlídky foukneš technikovi aspoň 2 kila do kapsičky na svačinku, aby rychlejc dělal a míň se koukal... lol A na STK pod kamerama je na tohle předání "na svačinku šéfe, kdybyste se neurazil" nejlepší místo v montážní jámě, když Ti kontroluje spodek, tak vlezt za ním, jako že seš zvědavej, jak ta tvoje kraksna vypadá zespod a co všechno že je vlastně v pr*eli (což už stejně dávno víš) lol

tož chlopi, co je s vama??? ... z Amiga už je asi rentiér na francouzské riviéře, že se tu už tři týdny neukázal ... a já zas tolik zábavných story ze života nemám :p , na technickou se jezdí jednou za dva roky, dovolená se zápisky z cest bude až za měsíc ;) , tak já nevím čím vás tu zase pobavit :)

trosku narusim tuto pred dovolenkovou idylku :) a podelim se o zazitek... V sobotu jsme s celou rodinou vyrazili do Prahy do Aquaparku (normalne bych odmitl tam jet, stejnou sluzbu poskytne i nase krasne Brno, ale kdyz uz jsem mel vstupenku zadarmo...) Cesta OK, nevim co vsichni proti D1 maji :D ... prijedeme na misto urceni, sleduju cedule parkovani, prede mnou najednou dva parkovaci domy primo u Aquaparku, do jednoho zajedu zaparkuju nekde v 6. patre - NADZEMNIM patre... Jdeme se vykoupat, vse OK... bazeny narvane, ale co, hlavne ze se decka bavi. Prvni sok jsem zazil, kdyz jsme vylezli z bazenu, procitam si jejich propagacni materialy, a vzal jsem do ruky cenik.... to jsem nemel delat - zvyhodneny vstup pro celou rodinu (2 dosp.+3 deti do 150 cm) vstup na 2 hodiny = 940 Kc. To si nedelam srandu. Zacal jsem dekovat memu chlebodarci, ze me dal volnou vstupenku pro celou rodinu :).

Vracim se nazpet k autu, stojim pred tim parkovacim domem, a cekame az prijede vytah.... cucim po cedulich (pekny zensky byly jen v bazenu :D:D ) a dostavil se sok cislo 2. Co nevidim nad vjezdem do NADZEMNICH garazi? Ve spolecnosti omezeni rychlosti, a pokynu pro rosviceni svetel si tam hezky trunila cedula "NO LPG". Jsem na to cucel jak tele na nova vrata... neresil jsem to, protoze za 1. jsem tam uz cca 3 hodiny parkoval a za 2. jsem tam byl rodinnym autem, protoze ta moje LPG OCTA by tu nasi smecku nepobrala :p:) .

A proc to pisu? :) Docela me totiz zarazilo, ze do nadzemnich garazi, ktere jsou pruvanem vetrane se nesmi s LPG. V dobe kdy se mluvi o zruseni zakazu LPG do podzemnich garazi me zakaz parkovani v nadzemnich docela prekvapil. Doted jsem vzdy se svou OCTOU najel do nadzemek vzdy suverene, ale jak je videt, tak budu muset sledovat znacky i do nadzemek :(

no co k tomu říci, na letišti v Ruzyni tě s LPG také pošlou až na střechu a také ty spodnější patra nejsou úplně uzavřená ... budem volat jak naši rómští spoluobčané "diskriminááááácija" lol

Podle popisu bych řekl, že si byl ekimcz v Čestlicích u Průhonic. Jestli jo, tak když si odjížděl pryč, tak si si mohl všimnout speciálního parkoviště pro vozidla s LPG. Fakt to tam je, nebo aspoň bylo před půl rokem, co jsem tam byl naposledy a před tím tam bylo snad co to postavili. Ale já taky parkuju vždycky v těch normálních, jen jsem chtěl poukázat na to, že si vozů LPG váží a postarali se o ně.

http://www.aquapalace.cz/forum

příspěvek s fóra -

veronika13.03.2011 23:12:17

dobry den v sobotu jsme s 1,5 letou dcerou a manzelem jeli navstivit vas aqvapark po dlouhe ceste kdyz jsme prijeli jsme tezko nasli kde zaparkovat mame velke auto a do garazi s max. v 1,9 se nevejdem proto jsme jeli na parkoviste pro veelke vozy kde parkovali same osobni auta jako fabie atd meli by jste si to trochu hlidat. do bazenu jsme se tedy vubec nedostali a zbytecne jsme jeli pres 150km kvam.

Moderátor:

Dobrý den,

zadní parkoviště je určeno pro velké vozy, vozy s zahrádkou a vozy s LPG. I fabie, může jezdit na LPG. Parkoviště je určeno, pro naše zákazníky, je neplacené a nehlídané.

jj, byl jsem v Pruhonicich... ale jak jsem psal, neresil jsem to, protoze jsem tam byl Sharanem (ktery LPG nepapa). Po parkovani pro LPG jsem proto nijak nepatral. Jen me udivilo, ze maji zakaz vjezdu pro LPG do nadzemnich garazi, kterou jsou sami o sobe odvetravane. Je tam pruvan jak svina, tak ceho se boji? I kdyby tam nekomu unikal plyn, tak se domnivam, ze se to vyfouka.

Pokud nadzemní garáže nemají i svoji podzemní část (tedy patrové garáže, které jsou jak pod úrovní okolního terénu, tak i nad ním), tak je to samozřejmě nesmysl a nějaký lojza byl zase papžštější než papež a nepoužíval hlavu nebo neznal fyzikální vlastnosti LPG ;)

tak nevím, Honzo, abychom se těch tunelů vůbec dočkali lol

Jóóó, furt se něco děje.... :feve: Se tím tunelem snad neprojedu :aggressive:

Nejlepší bude dostavět to rychleji než to stihnou projednat u soudu :p Ale v těchto případech jsou soudy s předběžnými opatřeními atd. kupodivu velice rychlé... ;)

Poláci a že by neměli hasičák sebou, nemají ho v Polsku tak náhodou povinný ;)?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.