Listopad 17, 201113 r Já teda "jedu" zhruba od roku 2007 téměř výhradně "na Opeře". IE jsem zavrhnul a nemůžu si až na jednu čestnou výjimku stěžovat, že bych někde něco neotevřel - tou výjimkou byly dřív stránky www.zirafoviny.cz, který se daly díky pochybnýmu zdrojáku korektně otevírat jedině Applovic Safárkem... Ale po úpravě i tam zabírá naprosto v pohodě Opera.
Listopad 18, 201113 r Honzo, v práci mám to samé, musíme používat IE, ale přes IE mi to přijde hrozně pomalé. Řeším to tak, že buď z flashky, nebo už jsem si ho uložil i na lokál, pouštím FireFox portable. Má to jedinou nevýhodu, díky portable verzi nejde zapisovat do registrů, tedy musím se pokaždé přihlásit, heslo nejde zapsat do registrů. Ale zase je to podstatně ryhlejší než IE. Spíš mě medí , že mi nechodí ty maily. Předtím také chodily sporadicky (ne ze všech témat), ale chodily, teď ani čárka Upraveno Listopad 18, 201113 r od Malta
Listopad 23, 201113 r no nic, dlúho sa tu nic neděje, tak tu mám čerstvou dnešní příhodu, při cestě z práce vyjíždím takhle z Lažan (směr Svitavy), přede mnou dodávka, tak jsem jel do kopce trpělivě za ní, doprotivky jeli auta, ale přehoupl jsem horizont, vidím čisto, ona se táhla sotva 70, tak jsem dal za tři, šlápnu tomu a předjel jsem ji. Jakmile jsem tam dal čtveráka, cítím najednou úbytek výkonu a bliká check. Dal jsem za tři a přišlápl plyn ale nic se nedělo, prostě víc jak šedesát to nejelo. Naštěstí byla zrovna obec (Závist), takže zpomalení bylo na místě, ale ani po vyjetí z obce a přepnutí na beneli se žádné zvýšení výkonu nekonalo, tak už jsem začal tušit, že Anděla frčí jen na dva. Říkal jsem si dotáhnu to na parkál v Čerohorském lese, ovšem vidina táhlého kopce mě od toho odradila a odstavil jsem to na autobusové zastávce v Milonicích. Jakmile jsem zastavil tak už volnoběžné otáčky mi napověděli že diagóza je téměř 100%ní. Pro jistotu jsem udělal restart, jak u windousů , ale žádná změna. Vzhledem k tomu že vím jak vypadala má první vadná cívka a při nedávném pohledu na ně jsem hned tipoval, že to bude druhý válec ... holt diagnostiku sebou nevozím, tak budu muset udělat metodou pokus omyl. První válec jsem vyloučil, přece jenom cívka na něm má jen 20t km. No řeknu vám vytahovat modul bez vercajku je fakt pakárna ... aspoň že jsem měl malou sadičku s torxama, že jsem nasadil prodloužení a bit se šroubovákem a nakonec se mi podařilo modul povytáhnout. A hlavně díky tomu, že vozím tu Honzovu rezervní cívku sebou, bylo za co měnit . Nešel mi vytáhnout konektor, ale nakonec za použití hrubší síly se zadařilo, ještě že mi kolega svítil LED svítilnou, kterou vozím stále sebou, páč nevím jak bych to sám po tmě měnil, svítit si a ještě manipulovat no nevím nevím. Takže jsem prohodil modul na druhém válci, nakopnu to a efekt nula. Šlo to stále na dva. Takže moje sázka na vzhled, že na druhé cívce byla navrchu taková ta pecka, že tedy bude vadná, byla mylná. Takže jsem dal zpět původní a vrhl se na třetí válec, tam už šel modul vytáhnout v poho a i konektor šel rozpojit pěkně. Dal tam Honzovu cívku, nakopl a už to zese předlo . Honem nasadil kryt, posbíral vercajk a hodil se svítilnou do kufru a už jsem zase frčel. Takže Honzo, druhý modul mi vydržel 225 350 km a tímto ti musím opět poděkovat a blahořečit za tvůj záchranný, co vozím neustále sebou
Listopad 23, 201113 r vidim ze nie som sam maniak na LED svetielka. vozim so sebou jednu 9 ledkovu, ale na tej mi zacina strajkovat spinac. na mobile mam 2 kurnasilne ledky na prisvietenie sceny k fotaku a s nimi sa da tiez v nudzi krasne prisvietit. v kufri mam na prisvietenie 5 lediek, pretoze moja fabka je povodne vybavou socka. no po poslednej skusenosti ked mi chybal par pomocnych ruk ktore by svetielko drzali, som si kupil este jednu 24 ledkovu, to uz svieti ako lokomotiva. nema to tradicny tvar baterky-valca, toto je ploche siroke ako hokejovy puk, ma to hacik, magnet a v pohode sa to da s pomocou kuska drotu zavesit napr. na vonkajsie zrkadlo a prisvietit na koleso pri defekte, alebo magnetom nacapit odspodu na otvorenu kapotu a svietit do motoroveho priestoru, pripadne na reflektor pri vymene ziarovky. ziarovky su u mna najvacsia slabina, poslednu stretavacku som menil asi pred tyzdnom-samozrejme potme, dnes mi odisla parkovacka. kedy som na to prisiel? jasne ze teraz vecer potme. no a pri predstave ze vychadzam rano za tmy, do prace pridem este potme, z prace uz za sera, domov pridem potme. medzi niektorymi dedinami je mozno aj 5-7km neobyvaneho a neosvetleneho priestoru... neviem si predstavit jazdu bez baterky. v mojom pripade by to bolo rovnake sialenstvo ako bez rezervy a opravnej sady na pneu. tymto by som rad doplnil mojho deda, ktory hovoril ze chlap ma mat pri sebe noz, kus spagata a snuptichel. ja hovorim ze tie prve dve veci su OK,ale snuptichel moze zahodit, a urcite si do vacku namiesto neho treba supnut LED svetielko
Listopad 23, 201113 r Malto ty si zabiják Tos mě připoměls tento týden k nám dojelo Subaru, že prej to nějak nechce jét:D Ze 4 válců samozřejmě boxer jeli jenom 2,,,,,sem se divil že to vůbec dokáže udežet volnoběh. Tady by řadový motor neměl šanci.
Listopad 23, 201113 r Já nosím TRVALE už několik let v kapse 5LEDkový blikátko na jednu tužkovku (čínský kovový s měničem) a v autě v kapse ve dveřích nevozím LEDky, ale zářivkovou 8W svítilnu s háčkem a kabelem jak do zapalovačový zásuvky, tak s krokodýlkama přímo na baterku...
Listopad 23, 201113 r Martine, Ty seš ďábel :-) Tobě nestačí, že jsi Mr. Servisman a rekordman v km najetých s HTP, ale Ty musíš trhat i rekordy s km najetými na jednu cívku a ještě to bravurně spravovat i bez diagnostiky :-) Gratuluji k takovým výkonům a jsem rád, že Ti náhradní cívka ode mě byla k užitku a že jsem tak mohl přispět svou nepatrnou troškou do mlýna k úspěchu Tvého servisního zásahu... :-) Upraveno Listopad 23, 201113 r od Wassermann
Listopad 23, 201113 r jojo díky klucííí, taky jsem rád že jsem závadu dokázal za 15 min opravit . Už jsem si u SEBO objednal new. Teď jsem byl ještě v garáži vyčistit vstřiky, už se zase mršky lepily, smáznout chyby a byl to projet a zase jako zamlada . Jinak tu svítilnu mám také jak na vnitřní AKU, tak přes adptér do zásuvky, tak i do zásuvky zapalovače, tak i přes krokosvorky na baterii a LEDek tam bude hodně (tipuji tak šestatřicet) a též s háčkem na konci a magnetem ... je fajn dobře svítí a dá se kamkoli uchytit Upraveno Listopad 23, 201113 r od Malta
Listopad 25, 201113 r taky vozim s sebou nahradni civku. Na opravy nejlepsi celovka clovek ma ruce stale volne... jinak by me zajimalo to lepeni vstrikovacu (vim ten vas med) malto mohl bys prosim nekdy ty tve jadyrka pri cisteni vyfotit. Nemuzu se zbavit pocitu ze ma vymena jadyrek po 50 000km byla zbytecne uspechana...
Listopad 25, 201113 r Tak máme na trhu nový přírůstek v nabídce aut vybavených LPGéčkem přímo z továrny: http://www.novinky.cz/auto/250789-seat-nove-nabizi-pro-ibizu-a-leon-pohon-na-lpg.html Zdá se, že to začíná být docela zajímavý trend. Jen než těch aut s továrním lpg ale bude jezdit rochu víc, tak by mě prozatím děsila "znalost" mechaniků značkových servisů co se lpg týká....
Listopad 28, 201113 r je vedecky dokazane, ze uz nemusite v aute vozit komplet vercajch, mrknite co vam odteraz staci
Listopad 28, 201113 r no to je super, tak už jsem se dlouho nezasmál.....hned si to vytisknu a pár známým(inženýrům) to pošlu, na některé to opravdu sedí....
Listopad 28, 201113 r BOMBÁÁÁÁÁÁÁ, ještě že mám už kafe vypitý, jinak bych musel provádět durchpucunk monitoru und klábosnice od lógru...!!!
Listopad 30, 201113 r Tak zrovna "McGyverovska" paska me vcera zachranila ... ale hezky poporadku. Vcera jsem mel male Déjà vu... Jak jsem tady uz loni psal, presne 23/12 me praskla hadice chlazeni co jde k reduktoru, vymenena pouze jedna. Po teto zkusenosti sebou vozim onu povestnou vsespravujici stribrnou pasku. A co se nestalo vcera? No praskla ta druha... Jedu si takhle do prace, a vse OK... Vecer uz to tak v pohode nebylo. Odjedu z prace, a jak na potvoru akorat u priglu, kde neni ani jedno svetlo, na me zarvala kontrolka chlazeni, rikam si, to bude OK, doleju vodu a pojedu dal. Odstavil jsem to na nejblizsim parkovisti (jeste ze jich tam par je) otevru kapotu, a slysim syceni... to uz jsem tusil nejhorsi. Tady v tom okamziku jsem zacal nadavat, protoze jsem nemel "Maltovu baterku" - uz vim, o co si napisu jeziskovi - 1x celovku... No ale mobil take poslouzil... aspon na to, abych videl ten hezky gejzirek z hadice. Takze jsem vletel do kufru, vzal Mcgyverovskou pasku, a motal a a motal, venku -1st, voda cca 60st, tma jak v pr...i, malo mista, no proste sprosty jsem byl jak dlazdic. NAstesti se zadarilo, Nalil jsem vodu, kterou vozim preventivne sebou, a tech 15 km uz jsem dojel. Dnes jsem to vezl do servisu a tam se me jen "drze" zeptal co jsem jako cekal, kdyz tam mam stare hadice z Favorita.... a tak jsem si dneska celou cestu do prace kladl otazku.. 2 roky stara instalace LPG, ale pocitam 10 let stare hadice z Favorita, ridke jak ...
Listopad 30, 201113 r tak teď se musím ohradit, když jsme ti auto montovali, všechny díly včetně originál se vybalovaly z krabice,pak jsi ale popisoval co si pamatuji, že jsi byl několikrát tam a tam(nebudu popisovat, kdy ti ve značkovém servise vyměnili jen ta krají svíčky, atd,že ti prasklo téčko na vodě, takže kdo kdy na tom kde co navíc povyměňoval nevíš ani sám, takže že bychom my tam dali staré hadice je blbost, na všech našich hadicích je italský nápis......
Listopad 30, 201113 r No vidim že mam taky štěsti na praskani hadic jako ty.Taky jsem včera jel a najednou dymec a voda fuč,naštěsti bylo vidno a bylo kde sjet z dalnice.Nevim co s tim plynař dělal ale prasklo to plastove nastaveni od hadice co jde od reduktoru a pokračuje dal.Zbytky plastu co jsem vytahoval z hadice byly celkem dost křehke.Plyn montovan asi před 3 roky,takže nevim jestli to bylo stařim nebo čim.Každopadně nove věci už nevydrži tolik co kdysi,tod muj poznatek.Asi si taky budu muset koupit tu McGyvrovskou pasku
Listopad 30, 201113 r Karle, hadice od vody nejsou italske ale fakt stare vroubkovane hadice... Nerikam, ze se v servisech nekrade, a nevymenuji dily, ale nerikej me ze by nekdo vymenoval hadice od topeni? Nechci se tady s tebou prit o to jestli byly nove nebo nebyly, konec koncu cert to vem, me akorat stve, ze s tim je tolik problemu a to by se nastval asi kazdy kdyby co 2 mesice ukazoval v servisu... a ruku na srdce, byla ta instalace uplne bez problemu a OK? Ale neresme to tady
Listopad 30, 201113 r za montáž dám ruku do ohně, podle záznamů co mám, tak auto chodilo dobře do té doby, kdy jsi s ním byl poprvé v servisu na pravidelné kontrole, kde ti vyměnili filtr v sání a údajně i svíčky(bohužel jen ty vnější),pak jsi volal, že auto blbne, byl jsi s ním v Greenfuel, tam to trochu poladil, pak když jsi byl u nás, zjistil jsem po pár dnech, že ti při té výměně ulomili tu odvětrávací hadici na motoru(ta co stojí přes 1000 korun), pak se auto zlepšilo, ale ne docela, pak jsi psal něco o tom, že ti auto někdo ladil softverově, pak jsi začal řešit reduktor(na záruku) poté ty téčka na vodu, pak jsi nšco popisoval, že auto jezdí, jo někde mezitím se u nás zjistily ty svíce, prostřední staré, krajní nové, nemysli si, že jsem to auto pustil z hlavy, až poté co jsi psal že jezdí.....takže si myslím, že mám čisté svědomí, včetně těch hadic, BRC má jednu výhodu...když otevřeš krabici, má tam všechny díly přesně na sadu( do 80 ,100,120,165,120 kW) včetně hadic vodních, plynových, všech sponek, šroubů a všeho příslušenství(to nejsou polské skládačky kde je půlka věcí)....ať ti to potvrdí Paul nebo Ivan....nejsi první, komu se tímto rozladilo auto a začalo blbnout, ale ruku na srdce, každému to při předávání vozidla říkám, ale navíc je to napsané v servisní knížce, ale zjišťuji, že ze sta lidí si ji přečte asi tak 5....prostě jsme češi-až vyzkouším veškeré varianty a pořád to nejde tak se kouknu na návod....ale to je tak se vším, nic ve zlém...
Prosinec 1, 201113 r Máš pravdu - stačí zapomenout, že nějaký takový vůbec existujou a nebude na co nadávat. A není to jenom o LPG sadách - platí to i o jídle, nábytku a třeba oblečení...
Prosinec 5, 201113 r Já se vrátím k těm hadicícm. Mám taky jak říká karel.lpg polskou skládačku, ale hadice na vodu jsem měl italské, ale všechny 4 konce tekly. U olejového filtru po čase fakt dost. Přes dva roky sem doléval kapalinu, dvakrát reklamoval a až před pár týdny jsem se do toho dal a koupil jsem u nás v mototechně obyč hadici na vodu, tu vystuženou výpletem asi 25,- Kč za metr, podle toho co píšete to bude ta vroubkovaná. Myslíte, že je špatná? Zatím nic neteče, takže pro mě zatím lepší než italská.
Prosinec 7, 201113 r Žena prinesie domov kocúra, muž sa s ňou poháda, že to zviera pôjde z domu, že nepatrí do bytu, a tak ho vezme pod pazuchy, zanesie o tri bloky ďalej a pustí do parku. Vráti sa domov a kocúr už sedí pred dverami. Nasraný ho naloží do auta, zavezie za mesto, vypustí v lese. Vráti sa domov a kocúrisko už zas sedí pred dverami. Chlap je z toho na prášky, opäť ho naloží do auta, odvezie nejakých 200 kilákov do druhého okresu, vypustí v nejakých bažinách. Asi za pol hodiny volá žene: "Kocúr je doma ?" Žena: "Hej, pred chvíľou prišiel". Muž: "Daj mi ho k telefónu. Kurva, ja som zablúdil !"
Prosinec 7, 201113 r ... Muž odvezie (kocúra) nejakých 200 kilákov do druhého okresu,... Asi za pol hodiny volá žene: "Kocúr je doma ?" Žena: "Hej, pred chvíľou prišiel". ... Nadzvukovej kocour - 200 km od vypuštění a po půlhodině "před chvilkou přišel"... :kol-46: :kol-46: To takhle chlap rybaří a co čert nechtěl, vytáhne zlatou rybku. Ta samozřejmě promluví, slíbí 3 přání atd... Chlap říká, že teda ano, ale že se poradí s rodinou - sbalí si cajky a jede domů. Tam vyjeví rodince, co ho potkalo a malej synáček hned ječí "Jé, já chci JEŽKA!" BUM, v náručí má bodlinatou kouli zvíci kopačáku. Fotr se rozohní: "Ale do piči s ježkem!!!" Ježek zmizí jak kouzlem, ale matka se okamžitě začne vrtět, načež vyjekne "Ježek z piči ven!!!" No - a zas měli hovno....
Prosinec 7, 201113 r Nadzvukovej kocour - 200 km od vypuštění a po půlhodině "před chvilkou přišel"... :kol-46: :kol-46: ja som to v tom svungu nepocital a je tam este jedna haluz, 200 kilakov nie je do druheho okresu, ale pomeroch slovakistanu skor do druheho statu . do druheho okresu - to vidim maximalne tak 20 kilakov Upraveno Prosinec 7, 201113 r od slant
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.