Červenec 19, 201213 r A aby byla dokumentace úplná, přidávám pár fotek.... Wasser (Publikováno 13. červenec 2012 - 10:01)....odkud to je?
Červenec 19, 201213 r na toho oplíka jsem taky koukal, koukám že u opla je torbomotory+lpg bez problémů. asi to nejsou přímovstřiky.
Červenec 19, 201213 r Taky mě to s tím Oplem vrtalo hlavou a porovnával jsem to s TSi... Ale asi na to opravdu jdou jinak....
Červenec 19, 201213 r Wasser (Publikováno 13. červenec 2012 - 10:01)....odkud to je? Slovinsko, Bohinjsko jezero...
Červenec 27, 201213 r musíš použít při odpovědi plný editor a pod okýnkem kde píšeš, máš kolonku přiložit soubory, dáš procházet, a pak ještě potvrdíš, přidat přílohu a tak budeš opakovat dokola pokud budeš chtít dát více fotek
Červenec 29, 201213 r takhle vypadá šedivka při cestě do HR ve dvou lidech na tři týdny Upraveno Červenec 29, 201213 r od V.Maxxx
Srpen 1, 201213 r Dnes jsem při brouzdání internetem narazil na jednu LPG zajímavost: http://www.brc.sk/ukazky.htm (předposlední foto). Netušil jsem, že jde vzduchem chlazený motor předělat na LPG...
Srpen 4, 201213 r předělávat vzduchem chlazený motor není nic nového, už v r.1997 jsem předělával Oltcity, Vartburgy.....
Srpen 4, 201213 r předělávat vzduchem chlazený motor není nic nového, už v r.1997 jsem předělával Oltcity, Vartburgy..... Karle, odkdy je Warťas air-cooled? Traboš i "rumunske traboš" (= Oltcit Club 11R) jo, to jsou oba vzducháče, ale Warťák byl a je "vodník"...! Možná Tě zmátlo to, že warťas s výjimkou těch úplně posledních (ty měly motor VW) byl stejně jako traboš dvoutakt mazaný směsí - a tím pádem patřičně smrdící spáleným olejem M2T...
Srpen 5, 201213 r Mazní bude oddělené - jako to mají nové 2T motorky. Přidělání by nebylo tak problematické. Ale Karle, co reduktor? Ten by měl být napojenej na vodní okruh... Jen tak pro zajímavost, jak je to u "vzducháčů" řešený?
Srpen 5, 201213 r Viděl jsem reduktor vyhřívaný elektrikou. Ale je to žrout, odběr se pohybuje v řádu 20-25A jako u ohřevu zadního skla. U vzduchem chlazenýho 4T motoru jde využít k ohřevu reduktoru olejový okruh - prostě místo chladicí kapaliny se používá olej z mazací soustavy, reduktor LPG funguje jako přídavný chladič oleje. U vzduchem chlazenýho dvoutaktu je jediným přístupným zdrojem tepla buď samotný blok válců s hlavou, nebo výfukový potrubí...
Srpen 5, 201213 r Nj, tak to je pak jediná cesta NELÉZT VLNÁM DO CESTY.... a dovolenou hezky prožít ve stínu u baru...
Srpen 5, 201213 r Zatímco my "odolní" si můžeme dovolit nafotit například takovýhle záběry: ta posledna fotka mi pripomina "hejno vran"
Srpen 5, 201213 r Nj, taky to na mne tak působilo - ale fakticky se tam tyhle rybky takhle shlukovaly kolem útesů... A absolutně jim nevadilo, že kolem nich se plácá oploutvená, omaskovaná, do šnorchlu funící a foťák v prackách třímající "jakásik potfora"... Jen se vždycky rozjely kousek do stran, když jsem se přiblížil nad jejich vkus a za mnou se zase sjely k sobě...
Srpen 6, 201213 r Na těch fotkách mě fascinují ty barvičky a hejna rybek.... V Chorvatsku je nádherně čistě moře, i na šnorchlování a potápění ideál, ale žádné barevné rybky tam nejsou, jen jakési šedivé, které v rámci maskování daného přírodou splývají s okolím a není jich zase tolik po hromadě... Do konce jsme jednou celí natěšení jeli v Biogradu na moru na výlet "ponorkou" s proskleným dnem a byla to spíš prohlídka prázdného, ikdyž členitého mořského dna než rybek... To se holt s takovými destinacemi, jako má fotky Ekkar, nedá srovnávat...
Srpen 6, 201213 r Nj, Rudý Moře versus Jadran - to musí dopadnout dost jednoznačně. Akorát kdo viděl ten přístup do moře a právě k těm lokalitám s rybama a korálama, potvrdí že to tam v drtivý většině stojí za hovno - pláže u hotelů ve velký většině tvoří písek navezenej z pouště, protože pobřeží je skalnatý. Je to proto, že Rudý Moře je vlastně úzká brázda mezi Arabským poloostrovem a Afrikou a vlivem kontinentálního driftu se pořád zužuje = pobřeží Afriky se zvedá a vytlačuje se ven z vody původně mořský dno tvořený korálovýma usazeninama. Těsně pod hladinou u břehu je proto několik metrů až stovek metrů široká korálová terasa, která je při přílivu cca metr pod vodou a při odlivu je na suchu, pokrytá jen malýma loužičkama vody plnýma hvězdic a krabů poustevníčků. Na konci terasy je korálovej útes = vlnolam, za kterým dno prudce (opravdu PRUDCE = skoro kolmo!!!) padá do 20 - 50m hloubky. Je to navíc různý hotel od hotelu, i v rámci jednoho rezortu se může lišit jedna strana pláže od druhý. V letošní lokalitě (asi 35km od letiště Marsha Allam směrem na sever) jsem na levý straně pláže neviděl skoro nic, přestože tam byl relativně snadnej přístup do moře a voda tam nikdy neklesala úplně. Naproti tomu na pravý straně hotelový pláže byla terasa dlouhá a při odlivu se vynořovala skoro úplně - takže většinu času na ní bylo do půl metru vody a nedalo se po ní pořádně ani jít, ani plavat, ale asi 150m od čáry přílivu začínaly malý korálový "ostrůvky" v laguně hluboký kolem 2-3m a kolem nich se právě rojily všecky tyhle rybky - s výjimkou perutýna, želvy a kapustňáka jsem většinu nafotil právě tam... Takže kdo zná písečný pláže z Itálie, Chorvy nebo Bulharska, ten je ZNAČNĚ zklamanej. Takovou pláž prostě Egypt skoro nezná a pokud někde taková je, je u ní většinou soukromá rezidence nebo rezidenční rezort pro bohatý nájemce. Za šnorchlováním/potápěním se musí jezdit několik km až desítek km - podle lokality, doprava je podle toho co má k dispozici "pořadatel" - většinou kus soukromým autobusem nebo mikrobusem a následně lodí. Hodina cesty nic zvláštního, často i mnohem víc. Nic pro evropský měkkejše, často je vítr a vlny, takže "krmení rybiček" přes bok lodi není žádná zvláštnost - ale dá se na to zvyknout, případně mají místní prášky několikrát silnější než Kinedryl - a s menším obluzením. Jen je potřeba si o ně říct předem - mají je na palubě. Samozřejmě kdo se u snídaně nacpe jak Prajz a o ten prášek si neřekne, má potom Smolíčka a bleje jak Alík. Ale když už se zakotví a "jde se na věc" někde u odlehlýho korálovýho útesu, stojí to za ty prachy i za to nepohodlí - prostě TO STOJÍ ZA TO... místní průvodci mají samozřejmě každou lokalitu "obeznanou", vědí kde jsou ryby, želvy, korály - ALE BACHA, CELÝ POBŘEŽÍ JE STÁTNÍ REZERVACE, TAKŽE SE NA NIC NESMÍ SAHAT, NIC SE NESMÍ LOVIT, ULAMOVAT ANI SBÍRAT - A UŽ VŮBEC NE VYVÁŽET Z EGYPTA... Pokuta při zjištění "kontrabandu" na letišti je mastná - $800 na místě a samozřejmě zabavení i miniaturní mušle nebo kousku korálu...
Srpen 6, 201213 r ahoj, poznate niekto prosim system TELEFLEX? znie mi to dost polsky. obcas nieco najdem na nete, vraj holandsky, vcelku spolahlivy system, ale nic blizsie o nom som nenasiel. zaujima ma ci sa lahko nastavuje, ci sa to zvyke "rozladit"... typek ktory by tomontoval hovoril ze nie je potrebne chodit na akekolvek pravidelne prehliadky, co mi pride ako blbost. myslim ze je to potrebne uz len koli zaruke a elementarnej udrzbe. dik za akukolvek info
Srpen 6, 201213 r Ujo Google vyhodil Fedora z Prostějova - prodává k tomu ND. Jinak že nemusíš chodit na revize je naprostej nesmysl - z každoroční POVINNÝ REVIZNÍ kontroly LPG zařízení to nikoho neosvobozuje.
Srpen 6, 201213 r ... z každoroční POVINNÝ REVIZNÍ kontroly LPG zařízení to nikoho neosvobozuje. už nejsou povinné, alespoň na STK je nevyžadují
Srpen 6, 201213 r amigo sa pytal na "stefaneli", teraz som to cekol. ja som o tom teleflexe doteraz nikdy nepocul a vraj to je jediny schvaleny system na mondeo 1.8 92kw, kod motora CHBA . povedali mi to dvaja montaznici nezavisle na sebe, z nich jeden to robi a druhy mi odporucil najblizsiu firmu v novych zamkoch, co je odo mna tak 150 km.
Srpen 6, 201213 r už nejsou povinné, alespoň na STK je nevyžadují Pojišťovny jo - nedávno jsem se o tom bavil s pojišťovačkou, prej když nemáš revizi a máš havárku - I NEZAVINĚNOU!!! - tak je to porušení smluvních podmínek... Něco jako když pojedeš s neschváleným vybavením na autě a někdo se do Tebe trefí - budou krátit plnění... Svině, už nevědí čím by lidi oškubali!
Srpen 7, 201213 r taktak, jediné co mě utěšuje, že na 1,4/16V co jezdí na benzín, to odchází také a druhé, že room už to kurvítko nemá
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.