Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Tak to jsme na tom stejně... Já nechal v lednu udělat velký servis sjezdových lyží, že vyrazím na svah... A do teď se mi to nepodařilo. Ale to bude možná i tím, že se mi do lyžování moc nechce a není to úplně moje parketa, takže se do toho nehrnu  :kol-138:

Ale klidně to nechám zazimované...hlavně, ať už je teplo, léto to je moje  :w00t1:  :scooter:  kol11  :wub:

• 4 týdny později...

tak sníh nám konečně slezl, tři týdny tu už nikdo nenapsal ani řádek, tak se pochlubím, čím jsem se bavil v sobotu. Vzal jsem sebou mladší dceru coby mechoša :kol-28:  a v plánu jsem měl: poštelovat klínky na nových zadních bubnech, tedy aby mi ručka nešla tak vysoko, vyměnit spínač na spojkovém pedálu (důvod se řešil v sekci Motor->1,2 HTP). Takže mladá si hodila hever pod auto, povolovala kola a já zatím dělal demont spodní palubky pod volantem. Jakmile sundala i buben, klapl jsem na klínek, zkusil nasadit buben a protočit, zda moc nebrzdí, sundat, ještě přiklepnout a nechat to mladou zase zkompletovat. Jak jsem měl demontovanou palubku pod volantem, vyměnil jsem spínač, zapojil konektor a oči se mě snesly na kabeláž co jde k pípáku a přepínači na LPG a všiml jsem si jak je nasmyčkovaná a připevněná binder páskou ke kabeláži k spínači světel, což mi vnuklo okamžitě myšlenku, natáhnout si kabeláž k rádiu, na jednu ze záslepek, vedle spínače vyhřívání zadního skla. Tuto myšlenku brzdila dříve nevědomost jak dlouhý kabel ke spínači jet a vrtat jsem do toho servisákovi nadstavováním nechtěl, ale když byl tak dlouhý, říkám, mám to stejně rozdělané, tak to protáhnu a jen udělám otvor v záslepce. Mezitím "mechoš" sundal druhé kolo a buben, šel jsem tedy sklepnout klínek a nechal jí to na zkompletování a šel si zpět po svém. V Lídlu jsem si kdysi koupil takový kufřík s různými brusnými kotoučky a válečky, kotoučkové pilky na trnech, takže udělat obdélníkový otvor do záslepky pomocí aku vrtačky a těchto trnů byla otázka 10 min. No a výsledek je tu :kol-47: . Jen musím ještě sehnat nějakou samolepku (škodovácký znak třeba), abych přelepil tu starou díru vedle spínače světel.

post-3505-0-49216900-1367162375_thumb.jp

Tak nejdřív jsem přemejšlel, k jakýmu rádiu jsi chtěl tahat káblíky, než mi docvaklo že sis přemístil ten OVLÁDACÍ A INDIKAČNÍ PANÝLEK od LPG od levýho kolena na střední konzolu palubky = využil jsi nainstalovaný "nadměrný" dýlky kabeláže a "budíka" sis posunul někam, kde je na něj líp vidět...

tak tak, mrknu okem, natáhnu ruku a mám to to na dosah ... před tím jsem musel různě kroutit hlavou, abych zrovna trefil tu mezeru mezi dvěma rameny volantu a uviděl indikátor.

Tak v Brně mi to do mojí Fábijky namontovali přesně na toto místo už při montáži...

Ale gratuluji k samovýrobě, vypadá to pěkně a člověka to jistě zahřeje u srdce, že to zvládnul sám  :palec2:

• 2 týdny později...
  • Autor

eeeej sokolici moji ľúbezní,

poradte mi. clovek uz aj okuliare nosi, aj si uz tolko nepameta, co kedysi...

a tu u nas, hore na salasi je taky slaby signal internetu,

taky ze nedokazem ani uja gugla chytit.

kdeze, kde mate tu ucenu dišputu  o zraze, ci malom stretnuti 

plynarov - fabiatikov ?

aj by som sa do notesa pozrel,

ale vlci nas tu na salasi v zime obklucili,

tak som s nim musel ohnik zalozit.

nuz tak.

a ze dakujem vopred, sokolici moji.

:kol-48:

No někteří poprvé na živo...  :w00t1:

Vivat, hurá, sláva, možná přijede i El Presidento  :worthy  :scooter:  :)

• 2 týdny později...

Pánové, kdo máte jedničkovou Fábii...

Kámoš má 1,4MPi 8ventil 50kW rok cca 2001...

Stane se mu někdy, že mu při jízdě zabliká mazání a 3x zapíská. Po dobu pískání tato kontrolka červeně bliká, tzn. 3-4sekundy. Ovšem nerozsvítí se natrvalo. Včera sme byli v Trenčíně a udělalo mu to snad 6x. Olej v motoru má pod hranicí maxima....(nechápu proč tak moc, ale to je jedno...)

Nestalo se vám to někdy? A má Fabia kontrolu výšky hladiny motorového oleje?

Díky

nemá, v prvním kole bych vyměnil policajta mazání, popř prošel kabeláž k němu, zda nepropouští a faston konektor není volný a ještě zamaštěný a pak ještě jestli teď nezměnil specifikaci oleje, pak bych se vrátil zpět k předchozímu oleji.

A to trojnásobné zapískání ale taky značí něco konkrétního,ne? Ale to by věděli servismani...

Stane se mu někdy, že mu při jízdě zabliká mazání a 3x zapíská. Po dobu pískání tato kontrolka červeně bliká, tzn. 3-4sekundy. Ovšem nerozsvítí se natrvalo. Včera sme byli v Trenčíně a udělalo mu to snad 6x. Olej v motoru má pod hranicí maxima....

LINK: http://forum.skodahome.cz/topic/117940-sviti-cervena-kontrolka-oleje/?hl=%26quot%3Bkontrolka+maz%C3%A1n%C3%AD%26quot%3B#entry1598974 a v ňom máš ďalšie ;)

jj, dostal jsem to už mailem a moooc se těším, jen doufám, že mi do toho nic nevleze

tak a máme tu zase další malý mezník v životě fábie :kol-31:

post-3505-0-18663900-1369480098_thumb.jp

... což mi připomnělo, že když jsem byl před 14 dny u Ekkara a dodělávali zadní stropní svítilnu do Rooma, všiml si, že mám na tacháči rovněž pěkný údaj :kol-28:

post-3505-0-79213900-1369480195_thumb.jp

post-3505-0-00480300-1369480216_thumb.jp

Já dnes v Boskovicích zahlídl jeden unikát: Wartburg na LPG - bohužel bez foto :(

jj, ten jsem potkal také jednou v Letovicích na pumpě a podotýkám byl to dvoutakt, žádný poslední čtyřtakt s VW motorem, páč jsme s tím borcem mluvili, ukazoval nám i nádržku s olejem na přimazávání

Malto co ten check u fabie?

to malta.. já si to nechal dat dole vedle řadící páky, ten indikator LPG, jak jsou prazdna mista na ovladani vyhřívání sedaček.. otcovi to namontovali tak nějak jak to máš ty, ale to se mi moc nelíbí, ledky zbytečně svítí a nutí se tam pořád dívat.. dole mi to přijde daleko lepší.

Malta už je zvyklý jezdit se svítícím checkem...  ;)

Občas ho típne přes noťas, aby se neřeklo a za chvíli je to tam zase..., nemám pravdu Martine? Tuším Ti to už moc žíly nerve...  ;)  :D

Malto co ten check u fabie?

to jen zaslepený EGR :kol-46: , jinak by nesvítil :kol-28:, ale když to smáznu, tak to 50km vydrží než zas rožne

to malta.. já si to nechal dat dole vedle řadící páky, ten indikator LPG, jak jsou prazdna mista na ovladani vyhřívání sedaček.. otcovi to namontovali tak nějak jak to máš ty, ale to se mi moc nelíbí, ledky zbytečně svítí a nutí se tam pořád dívat.. dole mi to přijde daleko lepší.

tak to mám u rooma, u jedničkové fábule na to není dole místo

• 2 týdny později...

Stane se mu někdy, že mu při jízdě zabliká mazání a 3x zapíská. Po dobu pískání tato kontrolka červeně bliká, tzn. 3-4sekundy. Ovšem nerozsvítí se natrvalo. Včera sme byli v Trenčíně a udělalo mu to snad 6x. Olej v motoru má pod hranicí maxima....(nechápu proč tak moc, ale to je jedno...)

Tak nakonec jemně prorazené čidlo tlaku oleje (mazání), kdy jemně začínal uchcávat olej ven. A nejspíš olej působil jako vodič  na kontakty v tom čidle. TOhle mi bylo zatelefonováno.

..., v prvním kole bych vyměnil policajta mazání, popř prošel kabeláž k němu, zda nepropouští a faston konektor není volný a ještě zamaštěný a pak ještě jestli teď nezměnil specifikaci oleje, pak bych se vrátil zpět k předchozímu oleji.

dyk sem to říkal :kol-47:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.