Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Hele treo, máš samozřejmě pravdu v palivu.  Ale, oni taky mohli udělat nějaký krok k tomu, aby člověk neměl tak svázaný ruce.

Od Škodovky žádny vstřicny krok v tomto problému nečekej.At si ty jejich vehikly strči někam.A kupovat novou Octavii cng od nich taky nema smysl,to muže jedině dobrodruch,nemaji žadne zkušenosti z alternativnimi palivy,jakmile se tam vyskytne problem jsou v koncich.

• 1 měsíc později...

čau:-)dlouho jsem tu nebyl...jelikož plánuji koupi fabie kombi..nové...nakonfiguroval jsem si plnohodnotnou  rezervu....jen lepící sadu...budu chtít určitě přestavbu na lpg...není tím místo pro rezervu jiné??dám tam nádrž??

Upraveno od mira

Ahoj, prolis na rezervu je pořád stejný, takže nádrž tam dáš v pohodě a rezervu pak necháš v kufru, měla by být přišroubovaná skrz podlážku k držáku LPG nádrže, pěkně vypadá, když rezervu schováš do obalu ;)

Předpokládám, že jdeš u Fábinky do 1,4 16V, asi nejideálnějšího motoru k přestavbě ze současné nabídky motorizací.... Nebo jdeš zkoušet TSi?

Napsal jsem to spatne,nenakonfiguroval jsem si rezervu..;-)jo jo jdu do 1.4 63kw..skoda ze neni k sehnani 1.6 77kw..posledni rocniky,jedna cervena byĺa tady v bazaru ale chtel za ni peknou palku..jeste uvidim jestli se dostanu s cenou u roomstra stejne jak s fabii combi,a kdyz bude plus minus stejna jdu do rooma..a pak nejaky ten system LPG vybrat.sice to bude v zaruce ale coz.

Ahoj.Na konci dubna plánujem jet na pár dní do Holandka.Je tam na  tankování Lpg nějaká redukce.Nevíte jestli jí mají na benzínkách k zapůjčení,jako třeba v německu,nebo jak to tam funguje?Tankuji si sám,nebo obsluha?A ještě poslední otázka,nemáte nějaký tip na ubytování,za normální peníz,nejlépe Amsterdam,nebo do 50km kolem?Jedeme 3 dospělí a 2 děti.Díval jsem se na booking.com a je to celkem drahá záležitost.

Ahoj Dušane, prosím tě v Holandsku jsme byly na jaře 2012. Jeli jsme na 4 denní dovču. Okolo Amsterdamu jsme nebyli, byli jsme v Haagu, Gouda, pak květinový park Keukenhof, kolem Amsterdamu na mlýny do Zanscheschans, pak po nejdelší silnici na hrázi, kterou znám do Lelystadtu a nakonec do Venlo, kde probíhala Floriáda, největší výstava květin, která probíhá jednou za 10 let. Žena to vystudovala, tak jsem jí chtěl udělat radost a jelikož rád řídím, tak jsme měli vlastně radost oba. 

Co tě zajímá k tomu tankování. Jelikož v Holandsku maj svou vlastní koncovku tankování a já neměl představu, kde přesně po cestách budu tankovat a kde a jak to půjde, tak jsem si sehnal za 400,-Kč redukci na koncovku vlastní. Mám jí někde doma, tak kdybys jí chtěl půjčit, tak není problém. Jinak LPG maj téměř na každé benzince. Nedoporučuju tankovat na dálnici, cena proti čerpačkám u sjezdů byl cca. 2,-Kč na litru dražší a asi o 5-7,-Kč dražší než na benzinkách ve městech. Cena u dálničních čerpaček byla všude stejná, takže je jedno na které bereš. Dalo se platit kartou všude, pozor na samoobslužné čerpačky, neberou všechny karty a já moc nepochopil styl placení a tankování. O tankování se musíš postarat sám. Jelikož jsem jejich styl vůbec nechápal a měl jsem LPG teprve 2 měsíce, došel jsem dovnitř aby mi natankovali a co myslíš. Jasně, chvíli vydržte. Po 10 minutách pokusů jsem to nakonec zvládl sám a stejně nikdo nepřišel. Je to o cviku a pak jsem to už neřešil a vždycky jsem si tankoval sám. Jediné co mi přišlo divné byly fronty u čerpaček na LPG, na to nejsem z ČR zvyklý. 

Nevím kolik máš dojezd, ale já zvládl natankovat u Ona za Plzní, pak jednou v Německu, tuším po asi 450 km a pak až v Holandsku.

Ubytování jsme řešili taky přes booking, chce si to dát nějaký limit a vždycky jsem vybral do 10 km odkud jsem původně chtěl za cenu cca. 40 - 50 Eur za dvoulůžkový pokoj. Využil jsem také nabídky booking - když blokuješ peníze předem, případně platba v hotovosti, nemožnost storna atd. 

Strava - Připrav se na trochu jinou ligu v cenových relacích. My jsme tam byli v několika restauracích, kdy většinou jídlo velmi dobré, ale např. jednotná cena 15 E za hlavní jídlo včetně přílohy. Taky nejsou moc zvyklý na půllitr piva. Nosí automaticky všechno v třetinkách, jen na vyžádání nám byly schopni dát půllitr. Cenu si přesně nepamatuju. Jinak téměř v každém městě je několik supermarketů, kde se dá nakupovat. Pozor ale ne jako u nás třeba v sobotu a v neděli. V sobotu po obědě téměř všichni zavíraj a otevírají až v pondělí. Také pozor na jaře je státní svátek - den královny, kdy jsou schopni nepracovat třeba 3 dny v kuse a to pak zkus něco sehnat.

Jen pro upřesnění moje info je jaro 2012, tak nevím jak se to změnilo. Kdybys chtěl nějaké podrobnosti, tak se ozvy.

Napsal jsem to spatne,nenakonfiguroval jsem si rezervu..;-)jo jo jdu do 1.4 63kw..skoda ze neni k sehnani 1.6 77kw..posledni rocniky,jedna cervena byĺa tady v bazaru ale chtel za ni peknou palku..jeste uvidim jestli se dostanu s cenou u roomstra stejne jak s fabii combi,a kdyz bude plus minus stejna jdu do rooma..a pak nejaky ten system LPG vybrat.sice to bude v zaruce ale coz.

V pohodě. I když si nenakonfiguruješ rezervu, tak prolis na ni bude v karoserii tak jako tak, to se nijak nemění v závislosti na tom, zda jsi nakonfiguroval rezervu či ne, kastle je pořád stejná.

Máš pravdu, z klasiky je na přestavbu nejlepší 1,4 63kW nebo 1,6 77kW, ale 1,6 se opravdu nenabízí, navíc vždy docela papkala palivo, ale jinak to byl držák. Ale i ta 1,4 je dobrá volba a plyn Ti dnes nabídne i s plnou zárukou celá řada autosalonů Škody, jen bych se hodně vyptával a dával si bacha, co ti tam chtějí narvat za LPG systém, aby nešli cestou maximálního zisku do sebe při současné montáži toho nejlevnějšího šmejdu, co je na trhu, to je pak lepší si nechat dát do auta dobrý LPG systém od prověřené specializované dílny a domluvit se s rozumným Škoda servisem v okolí, že z LPG nebudou dělat vědu a při každé prkotině hned hrozit ztrátou záruky.

Tak přeji hodně štěstí a ať slouží :scooter:  -_-  :)

Teď mám v autě Stag 300...a "docela" spokojenost...prvně mě tam dal nerepasovatelný vstřikovače....takže jak se podělaly tak šup výměna za repasovatelné a to mě teď po 60tisících stálo pár korun....ale uměl bych si představit jiný systém..BRC?a nebo zde hojně užívaný ten co máš ty....se zárukou nevím jak to bude.Určitě nehodlám jezdit do autorizovaného servisu....nedělal jsme to ani s FI..tenhle motor by snad neměl blbnout vubec...nevím jak to udělat zatím...

Takže v autosalonu škoda mě nabídli LPG přímo do nového auta..jedna cena 22000 říkal něco o jedné lamda sondě druhá cena 26 000 když budou 2 lamda sondy,ale nepamatuju se jaký systém...

Mirku díky za info.Jestli si naplánuji dobře tankování,tak naberu někde před Holandskem v Německu a pak zase až v Německu.

Malta : Gratulace a neutuchající obdiv na 3-hrnek.

Dusan.k : Podívám se do tankovacího deníčku, ale v Holandsku bylo myslím LPG levnější než v Německu, akorát na těch dálnicích to byl děs a drahota. Jinak co si vzpomínám, tak na větších stanicích nějakou krabičku s redukcemi měli, ale moc jsem to neřešil, protože jsem měl svou.

jééé malta gratuluju..já mám přesně dnes ráno o deset tisíc víc....fotku nemám:-)))a podotýkám BEZ PROBLEMU... :kol-47:

Takže v autosalonu škoda mě nabídli LPG přímo do nového auta..jedna cena 22000 říkal něco o jedné lamda sondě druhá cena 26 000 když budou 2 lamda sondy,ale nepamatuju se jaký systém...

No zajímal bych se i o to, co je to za systém. Bohužel ve svém okolí vidím, že autosalony (a ne jen škodovácké), co se vrhli do montáží LPG, tak pokud to dělají vlastními silami, tak tápou a začínají a nemají praxi v odstraňování závad LPG systémů a podle toho to taky vypadá. A co se systému týká, no ono bude záležet i na tom, co máš třeba za profi firmu na LPG ve svém okolí, s kterou je spokojenost a co montuje.

V každém případě přeji, ať to dobře dopadne a dej vědět :-)

Martine, velká gratulace :-)

Ty jsi asi s tříhrnkem přírodní úkaz, co popírá fyzikální zákony a zákony přírody, protože já zrovna aktuálně tříhrnku nemůžu přijít na jméno.

Nedá se prostě přejít, že výrobce při konstrukci tohoto motoru evidentně po***, co mohl (viz. příloha, která to shrnuje) a co mě vrcholně irituje je fakt, že ještě ani dnes není výrobce schopen přiznat vinu a adekvátně se k tomu postavit. Já jsem se se svojí dřívější milovanou Fábií HTP sice s těžkým srdcem loučil, ale dnes jsem rád, že je to za mnou a HTP už nikdy.

Moje konkrétní a současná zkušenost s HTP je bohužel velice negativní, protože doma ještě jednoho haťafátora 40kW z roku 2003 máme a musím se o něj starat a je to na posr***. Je to zachovalý opečovávaný kousek, co krouží "kolem komína" a má najeto 90t km, ale aktuálně nás potkaly podpálené ventily a velice drahá oprava hlavy, a přesto, že auto poctivě navštěvuje do dnešních dní značkový servis, tak s ohledem na stáří auta škodovka dělá, že nás nezná a na kulanci při opravě jít nechtěli :-( Na jednu stranu to chápu, ale na druhou jsem hluboce přesvědčený, že za notoricky se opakující a už profláknuté problémy toho motoru můžou právě konstruktéři, že to nedotáhli do konce, tak bych od výrobce očekával trochu sebereflexe a spoluúčast na opravě závady, která je pro tyto motory typická a evidentně způsobená konstrukčními nedostatky, ale to bych asi chtěl moc :-(

Takže smekám před Tebou klobouk, ale kdybych to měl vyjádřit citací El Presidenta, velkého Collinse, tak bych se musel připojit k jeho slovům vyřčeným na adresu HTP už někde v minulosti na tomto fóru: "Možno že Malta na tom motore obehol zemegulu, ale ja by som ho nechcel...".

Ale jinak koukám jako puk, že tu zemegulu si obehol už několikrát :-)))

auto-moto_htp.pdf

http://www.eplyn.cz/montaze-lpg.html

tahle firma má smlouvu na to montování do škodovek:-)systém Elpigas dávají...co vy na to?na co bych si měl dát u tohoto systému pozor?určitě se zeptám zda jsou repasovatelný vstřikovače:-)

říkal chlap že dávali tartariny ale nějak to blblo s motorem 1.4 16v 63kw(museli dát snad jinou řídící jednotku) tak dávají ELPIGAS...Plyn budu řešit tak koncem června takže na autě bude najeto max 2000km počítám...nebo to odvezu ke KarloviLPG a budu mít jistototu :kol-47: .

ještě k tomu nájezdu....já mám taky najeto bez nějakých problému 282 000km....projezdil jsem taky jako Martin evropu....jediný co je za problém je spotřeba oleje...a to na 5000km 1litr....jezdím hodně po dálnicích a tomu to přisuzuju..jinak s motorem se nic nedělalo....asi máme nějaké dobré kusy vyrobené né v pátek a pondělí :kol-47:

Upraveno od mira

ja mam ve sve 1.4 63kW tartariny, najeto za rok a pul 40 000km a vše funguje jak má.. a nechej si udelat plyn u toho, kam budeš jezdit na seřízení.. at nemusíš jezdit každou chvíli xx km kvuli servisu, nebo kvuli doštelování.. podívej, vše vstává a padá s tím, jak ti to ta firma namontuje a hlavně jak to nastaví a seřídí.. hledej podle referencí, ale určitě bych si to nechal udělat někde poblíž tvého bydliště, nebo někde, kudy pravidelně jezdíš.. je nesmysl to nechat montovat někde 100km, pak tam budeš jezdit na servis a projezdíš..

Upraveno od JirkaBrno

Jé na tebe jsem uplně zapoměl ..tušil jsem že máš 1.4....:-).tak já bydlím od servisu 10km.....Takže tartariny....hmm...zjistím jak to v té firmě chodí a tak....teď co mám servisáka na LPG tak jeden večer zavolám a není problém ráno přijet...nikdy nebyl problém..hned jak jsem řekl že mám něco s plynem a oni hned řešili...

Jelikož auto potřebuji každý den tak si nemužu dovolit servisovat u někoho kdo řekne nechej tu auto a za dva dny zavolej,..na všechno se zeptám.Kolik máš lamdasond?

Ja som tiez riesil dilemu pred rokom ale nakoniec som sa rozhodol  pre BRC a vycestoval som tam kde boli dobre preferencie .Podla mna je najdolezitejsie dobre urobena montaz a nastavenie servis by som neriesil . Ked tak mas uz namontovany plyn,  dialka ta uz nebude  stat vela financii . Ja mam za rok nabehane 40000KM a tuky tuky bez problemov sice je to 1,6 octavia . Predtym som si daval robit do fabia  a to podla bydliska a dopadlo to katastrofou .

jenže tady v tom servisu měpujde dál záruka na auto celkově:-)nebo jak se to řeší?auto v záruce a nechám do něj namontovat LPG?

Tak mnohe firmy ktere montuji lpg už nabizeji i pojištěni fungl novych aut a tyka se to časti dotčenych provozem lpg a to od 24 až po 36 měsicu,samozřejmně je tam nějaky poplatek okolo 2-3 tis a je to omezeno i nějak kilometrově zhruba do 150 tis km,takže to chce zvažit,možna je lepši vybrat dobrou firmu nejlepe podle referenci od někoho kdo si tam nechal přestavbu dělat a pak se rozhodnout.Pak ti bude k ničemu že maš firmu za rohem ale třeba odflaknou montaž,nebudou to umět dobře naladit a budeš se s tim pak jen trapit.

Rok jsem jezdil na benzin a po roce to nechal predelat na LPG... tak ono netrapi.. je to korunka ke korunce  ave vysledku to par stovek da... reference ano, ale vse je o lidech.. i ten proklinanej Cadek dela mraky aut, vetsina se povede, nektery holt ne..

Upraveno od JirkaBrno

Speedluk tady z fora ma Rapida s dodelanym LPG a ma to se zarukou. Zkus se ho zeptat.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.