Duben 17, 201510 r ... nene, známý co jsme s něma byli na pivě, dělá instruktora v autoškole a tak se ptal, kdy ta mladší dcera přijde dělat papíry ... tak říkáme, že kdyby mohla hned tak už je tam, ... ona říká, že škoda že se nezapočítává datum početí, že to už by jí 18 bylo a mohla by ty papíry dělat . No a na to se mamina ptá, že jí příští rok v lednu končí řidičák, že kdy si ho má jít vyřídit ... no a na to konto se dívám já na ten svůj a nestačím se divit
Duben 17, 201510 r ..., známý ...dělá instruktora v autoškole a tak se ptal, kdy ta mladší dcera přijde dělat papíry ... tak říkáme, že kdyby mohla hned tak už je tam, ... ona říká, že škoda že se nezapočítává datum početí, že to už by jí 18 bylo a mohla by ty papíry dělat ... A jestlipak už jsi ji nechal aspoň popojet po NEveřejný komunikaci? Dneska je to už promlčený, tak můžu napsat, že mne táta nechával jezdit někde po parkovišti nebo po hřišti už od 14 ... A úplně sám jsem jezdil už v 16, kdy jsem měl sotva uschlej inkoust na papírech na fichtla... Dneska je samozřejmě jinačí doba, provoz je 10x hustší a PaChové číhají za každým rohem, ale i tak - nechals Juniorku, aby si aspoň zkusila rozjezd a zastavení? Upraveno Duben 17, 201510 r od Ekkar_z_Bastlírny
Duben 17, 201510 r tak ja jsem jezdil traktorem a TKcem tak od 13cti i na normalni ceste,kdyz potreboval deda prevest TKca do vinohradu... jinak na pinckovi taky nejak od 13ti, pak v 16ti sem dostal MZtu a to bylo... no a od 18cti v aute a to uz me motorka prestala bavit, v aute se da provozovat mnohem vic veci na pres operadlo motorky...
Duben 17, 201510 r Ono na dědině se na to tolik nekouká ani dneska, ale my to tady máme docela hustě osídlený 20 tisícový městečko - s úplně největším nádražím ve střední Evropě...
Duben 17, 201510 r to víš že už několikrát jela, je to talent po mně jinak je to tu http://forum.skodahome.cz/topic/102584-vydrz-motoru-12htp/?p=2038647
Duben 18, 201510 r Tož to je pěkné. To všechno ty? Máš někde přehled, co se případně na motoru za tuto dobu událo (vyměnilo)?
Duben 18, 201510 r Já si tipnu - kromě vodítek rozvoďáku jen filtry, svíčky a volej (pomíjím vejfuk) Prostě někdo má kliku jak vod kolotoče. Martin by měl minimálně dvojnásobnou dobu mezi revizema i u ruskejch letadlovejch motorů, známejch to svou dlouhodobou NEživotností...
Duben 19, 201510 r přehled mám ... kromě EGR (asi 4) a všech třech modulů ... nic. Rozvoďák origo, vodítka origo, spojka origo. Měním jen olej, svíce a filtry . Když jsem u toho oleje, dned vyměněn, vyjetý nalitý zpět do kanystru a chybělo 1,5 deci do 3 litrů. Takže "ztráta" 1,5deci po 15 000km na motoru ketrý má poctivých 300 000km víc než slušné ne
Duben 19, 201510 r Asi slušný oddíl HTP. Když tady občas čtu ty hrůzy o HTP, ne nepodobné mému 1.2 TSI...
Květen 5, 201510 r Čau chlapci, tak si asi založím vlastní téma "Šmudla a její výborné brzdy". Je to tak, ani nestihl vyzrát lak po opravě nehody z konce března a máme další šrám. Opět na zadek. K osvětlení situace na rovném rychlém úseku silnice II. třídy co jezdím domů z práce si to takhle včera s kolegama z práce valíme za slunečným odpolednem domů. V dáli traktor s lejtou, no co se dá dělat. Byl před horizontem a za ním vyskládaná auta. Blížící se ke koloně jsem si všiml, že traktor zastavil a odbočuje na pole. Z nutnosti zastavili samozřejmě všichni a vzhledem k tomu, jak se v tomto provozu dodržuje "bezpečný rozestup" (sám se musím červenat) šlo do tuhého, téměř na krev. Auta předemnou cajk, šmudla zabořila čumák k asfaltu a myslím že jsme měli víc jak metr k dobru. Bohužel paní co se mi asi 5 km lepila na tažné minimálně ten metr chyběl . Takže pumelenice jak hovado a spočítané obratle v krční páteři. Tažné ohnuté a zaražené do nárazníku. Rozlámaný nárazník a další se uvidí po rozborce. Šmudla dneska odevzdána do správky, zajištěny administrativní věci a budeme čekat. Ani jsem to tažné za 3 týdny nestihl využít .
Květen 5, 201510 r Tažný je pevný, jiný jsem ani nechtěl. Bajonet má děda a z mého pohledu tragédie. Asi záleží na značce a přesném typu, ale jemu se to i přes zajištění za jízdy kvedlá (hýbe), bouchá to, což je dost nepříjemný, jak jsem si sám zažil.
Květen 6, 201510 r Bajonet se nemůže v úchytu hýbat, jedině když je špatně zacvaknutý, pak drží, ale "kvedlá se", je to spíš uděláno dost napřesno, je dobré to mít trochu namázlé vazelinou, aby to spávně zacvaklo.....prostě a jednoduše- nenamažeš,nezasuneš
Květen 6, 201510 r ale pravda je , ze tam vule je a mlati to, namazat muzes akorat tu bezpecnosti tycku, zavlacku, nebo co to je.., kterou tam pak strcis a zajistis to tazne..
Květen 6, 201510 r Někdo ze Slovače mi tady před pár lety nadával za to, že jezdím s pevným tažným - že u nich by mi to neprošlo. A někde jsem čet, že dokonce na osobáky by se vůbec nemělo instalovat neodnímatelný tažný zařízení - já teda mám N1, takže můžu bez problémů mít pevný...
Květen 6, 201510 r V ČR se vedla také dalekosáhlá mediální diskuze o nebezpečnosti tažného a kdy, jak se má instalovat, nebo vozit. Ve výsledku je to jednoduché, když to má atest, můžeš vozit cokoliv na čemkoliv - pevné, sundavací na osobáku - M1 nebo na N1. Jediný výsledek byl, že když máš sundavací, tak ho nesmíš vozit v době, kdy netáhneš přívěs. Takže bys ho měl vždy sundat.
Květen 7, 201510 r Zatím nic nevím a abych řekl pravdu, moc se nezajímám. Když jsem to dával do servisu, tak jsem se ptal rovnou na výměnu čelního skla(bez pojistky), kdy mi řekl, že není problém a udělá mi slušnou cenu. Tak teď musím po zkušenostech zařídit připojištění. Kdy bude auto hotové nevím, vzhledem k tomu svátku ale myslím že asi v průběhu příštího týdne, jestli se nevyskytli nějaké komplikace. Náhradní auto mám, tak což. Vzhledem ke krátké proluce mezi nehodam imě však překvapilo, že při hlášení chce každá pojišťovna trochu jiné informace, vyjma teda těch nutných co, kdy, kde, jak, proč. Paní na lince mě nyní vehementně tlačila do čerpání rozpočtem, údajně z důvodu peněz ihned, tak mi dalo docela práci jí vysvětlit, že chci opravu na fakturu. Upraveno Květen 7, 201510 r od mirek2007
Květen 7, 201510 r Už jsem přemýšlel o založení tématu, ale nějak jsem k tomu neměl ještě čas, takže vlastně jednoduše = jedeme.
Květen 7, 201510 r dival jsem se na ceny a... primorsko, letecky-sic z prahy, ale letecky, se snidanema vyjde levneji nez chorvatsko s polopenzi a bez dopravy... a to se vyplati... ale Mira jede stejne autem... a co ty malto, letos bude nejakej ,,cestodenik,,? uz byls na revizi lpg??
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.