johny77 Vloženo 21. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2007 Momentalne mam spotrebu 1,1l na 1000 km a zvysuje sa... som v koncoch ... po vymene tesneni pod ventilmi to bolo ok ale po cca 5000km zacalo znova ...motor ma 190 000 km(dufam kupene ako jazdene) ...olej je tam Castrol TXT 5W-40 Vopred dakujem za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 21. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2007 Pokuď ti to po výměně toho těsnění 5 tisíc km nedělalo a zase to začíná, asi bych hledal problém tam. Myslíš tím těsněním gufera na dříkách ventilů? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub - škodík Vloženo 21. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2007 1,8 t AGU - spotřeba oleje - ani kapku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johny77 Vloženo 23. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2007 Pokuď ti to po výměně toho těsnění 5 tisíc km nedělalo a zase to začíná, asi bych hledal problém tam. Myslíš tím těsněním gufera na dříkách ventilů? ano tie gufera som myslel ...skusim to pozret ...dufam ze to je to ale hned po 5000 km znova ??no uvidim ...nemate niekto schemu rozvodu oleja ako cirkuluje ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 23. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2007 Mám AUM a žere mi to od samýho začátku (Okm)... Lil jsem tam 0w30, (do 90 000km) pak jsem přešel na 5w40 a za posledních 33000 pozoruji zlepšení... odhadl bych to na o 50% menší spotřebu oleje V zimě je to podstatně horší, v létě lepší. Krátký trasy špatný, - za 2500km na dovolenou v létě žádná spotřeba! Pod autem sucho, emise OK, svíce nezakarbonovaný... nevím asi 20V - je to o 4 těsnění dříků víc než u ostatních motorů a taky ložisko turba něco pustí... Moje bývalé 1,6 a 1,8 (obě 8V) mi nežraly ani ve 200 000 vůbec.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
evzene Vloženo 24. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2007 ja mam taky agu a bez problému mam najeto 20 tis. .takže pohoda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danone Vloženo 24. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2007 ja mam AGU 205tkm a ani kvapku nebere Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MKTU Vloženo 27. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2007 Momentalne mam spotrebu 1,1l na 1000 km a zvysuje sa... som v koncoch ... po vymene tesneni pod ventilmi to bolo ok ale po cca 5000km zacalo znova ...motor ma 190 000 km(dufam kupene ako jazdene) ...olej je tam Castrol TXT 5W-40 Vopred dakujem za rady Mám taky 1,8 T AGU najeto 178 000 (doufám :-))))) a nežere ani kapku a jezdím většinou kraťounké trasy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenik3 Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 Mam 1.8T AGU, stejny olej a zere to tak 1L na 5000km. Kontroluju to co mesic. Litr na 1000km je preci jen dost! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johny77 Vloženo 31. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2007 Mám AUM a žere mi to od samýho začátku (Okm)... Lil jsem tam 0w30, (do 90 000km) pak jsem přešel na 5w40 a za posledních 33000 pozoruji zlepšení... odhadl bych to na o 50% menší spotřebu oleje V zimě je to podstatně horší, v létě lepší. Krátký trasy špatný, - za 2500km na dovolenou v létě žádná spotřeba! Pod autem sucho, emise OK, svíce nezakarbonovaný... nevím asi 20V - je to o 4 těsnění dříků víc než u ostatních motorů a taky ložisko turba něco pustí... Moje bývalé 1,6 a 1,8 (obě 8V) mi nežraly ani ve 200 000 vůbec.... no to turbo som tiez myslel ...skusim po sviatkoch akosi nie je cas to teraz riesit ...no este vyskusam emisie , tlaky a ked uz nic tak fakt len asi turbo ...dakujem za rady ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1phantom Vloženo 31. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2007 ja mam AGU 530000 Km a zere olej :-) ani sa necudujem nemenil som nikdy simeringy na ventiloch (v stredu sa tak stane, uz som sa objednal) mi odislo kurenie (asi vodna pumpa) simeringy 40 Sk kus rozvody plus pumpa 3600 Sk ak vie niekto lepsie ceny, kupim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 31. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2007 no to turbo som tiez myslel ...skusim po sviatkoch akosi nie je cas to teraz riesit ...no este vyskusam emisie , tlaky a ked uz nic tak fakt len asi turbo ...dakujem za rady ... Zkus přejít na 10w40 zase se to zlepší... akční nabídka origo za 12000 +dph a vůbec zajímavé info o turbech: http://www.aktualitky.com/turbocar/aktuality.php www.turbocar.cz kdyby kleko úplně tak je to asi dobrá nabídka (díly z vrakáčů neberu, potřebuji nejvyšší spolehlivost.... živí mne to) ale spočítej kolik bys musel do toho najejt oleje aby se to vyvážilo a kolik najedeš a jak dlouho si to necháš... ty těsní dříků určitě origo škoda!!!! s noname gumovejma dílama jsem udělal tu nejhorší zkušenost ( gumy na stabíku.... 3 měsíce a vrzalo to. Koupil jsem origo a rok klid....) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miki RS Vloženo 1. leden 2008 Sdílet Vloženo 1. leden 2008 Co naleju to po 10000 km vypustím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johny77 Vloženo 10. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 10. leden 2008 mam novinku teraz som dlieval po 1900 km liter ...nechapem ...v piatok by som uz mal ist emisie ak stihnem ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 10. leden 2008 Sdílet Vloženo 10. leden 2008 mam novinku teraz som dlieval po 1900 km liter ...nechapem ...v piatok by som uz mal ist emisie ak stihnem ... Třeba to časem přestane žrát úplně, už jsi se dostal skoro na půlku Asi bych to moc neřešil, koukal bych, jestli ti nikde neteče olej z motoru, nejde do oleje voda atd., a pokud by vše bylo dobrý, tak bych se na to vykašlal. Emisema by to mělo projít v pohodě, mě to žere cca 1 litr na 2000 km a prošel jsem naprosto v pohodě. Třeba mě to oleje bere trochu víc v létě a v zimě rochu míň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalF Vloženo 12. leden 2008 Sdílet Vloženo 12. leden 2008 AUQ na servisni interval 1rok u me asi 10tis km ani kapka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.