Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte,

chcem sa opytat ci moze dlhodobo chudobna zmes (napr. pri pouziti LPG) poskodit lambda sondu.

nemam na mysli samotne LPG ale vyslovene chudobna zmes ma zaujima.

Zaroven kladiem druhu otazku pre tych co maju 2.0 APK motor a problem s udajnymi kruzkami na piestoch

(vraj opacne dane) a tym sposobena zvysena spotreba oleja. Ci sa aj takto nadmerne spotrebovany olej

nedostava do vyfukoveho systemu a tym poskodzuje lambdu skor ako je bezne. :feve:

• Autor

Hmm, nikto nevie ? Kolko sikovnych ludi tu zrazu nieje...

Skusim si sam odpovedat, pri spalovani chudobnej zmesy vraj vznika vyssia teplota v spalovacom priestore a teda aj vyfukovych plynov. (Pri LPG obzvlast) A to moze mat tiez za nasledok skorsie poskodenie lambdy. Bohatost zmeasy som si upravil aby problem nepretrvaval. Uz to tak neblbne, tak uvidime o kolko som jej pomohol.

Lambdu som si preistotu kupil uz vopred od BOSCH-u.

Ahojte,

chcem sa opytat ci moze dlhodobo chudobna zmes (napr. pri pouziti LPG) poskodit lambda sondu.

nemam na mysli samotne LPG ale vyslovene chudobna zmes ma zaujima.

Zaroven kladiem druhu otazku pre tych co maju 2.0 APK motor a problem s udajnymi kruzkami na piestoch

(vraj opacne dane) a tym sposobena zvysena spotreba oleja. Ci sa aj takto nadmerne spotrebovany olej

nedostava do vyfukoveho systemu a tym poskodzuje lambdu skor ako je bezne. :feve:

Dlouhodobě chudá směs by lambdě uškodit neměla, otázka co na to motor - tj. písty, ventily, hlava při dlouhodobým provozu.

Pokud ti motor žere olej, připrav se na zanesení EGR ventilu a pokud má dva katalyzátory tak na zanesení toho prvního hned za sběrným potubím.

• 4 týdny později...
  • Autor

Problem vyrieseny,

po mesiaci testovania ked som si nastavil bohatost zmesi na prijatelnejsie hodnoty sa uz problem s lambdou nevyskytol, auto menej "zerie" o cca 2l/100km a lambda sonda (povodna) fici ako hodinky (nova odpociva v sufliku). Takze nie vzdy plati ze chudobnejsia zmes = nizsia spotreba, skor naopak vyssia s rizikom poskodenia veci...

• 2 týdny později...

Otazka: To akoze ako a kde si nastavil bohatost zmesi???? :blink:

Problem vyrieseny,

po mesiaci testovania ked som si nastavil bohatost zmesi na prijatelnejsie hodnoty sa uz problem s lambdou nevyskytol, auto menej "zerie" o cca 2l/100km a lambda sonda (povodna) fici ako hodinky (nova odpociva v sufliku). Takze nie vzdy plati ze chudobnejsia zmes = nizsia spotreba, skor naopak vyssia s rizikom poskodenia veci...

• 2 měsíce později...
  • Autor

Moja LPG vstrekovacia sustava sa da pripojit k pocitacu nakolko LPG vstrekovanie ma riadiacu jednotku. Mam k tomu prislusny software. Ostatne je uz jasne...

Da sa tam nastavit dlzka vstreku, casovanie, proste vsetko potrebne k tomu aby to slapalo ako ma...

• 3 týdny později...
Moja LPG vstrekovacia sustava sa da pripojit k pocitacu nakolko LPG vstrekovanie ma riadiacu jednotku. Mam k tomu prislusny software. Ostatne je uz jasne...

Da sa tam nastavit dlzka vstreku, casovanie, proste vsetko potrebne k tomu aby to slapalo ako ma...

Marcello,to mne zajima.mam AG NL SGI,chci se zeptat,jakej mas ten kabel,resp, jesrli neni nekde na webu na to schema.Ja mam myslim zasuvku o trech zilach,z te LPG RJ.Dikes.

ahoj,

taky by me zajimalo, jestli se da nejde sehnat schema na kabel?

je tam standartni molex

diky Mudra

Marcello,to mne zajima.mam AG NL SGI,chci se zeptat,jakej mas ten kabel,resp, jesrli neni nekde na webu na to schema.Ja mam myslim zasuvku o trech zilach,z te LPG RJ.Dikes.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.