Balrog Vloženo 8. Květen 2009 Sdílet Vloženo 8. Květen 2009 Jirka21 napsal: Jestli nemáš žádný stahovák na pružinu,tak se do rozebrání tlumičů ani nepouštěj(jde o hubu) a udělej jen ten stabilizátor. Díky CHlapy za rady,já měnil nedávno silentblok předního ramena z Audi TT a blbec jsem si nekoupil i čepy a to horní ulo¨žení taky ne,myslel jsem,že to bude pouze tím silentblokem,byl totiž prasklý,ale bouchání je pořád tak budu muset nejspíše vyměnit vše i ty tyčky když už budu v tom a ty stahováky na pružiny nejspíše seženu od kámoše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 30. leden 2010 Sdílet Vloženo 30. leden 2010 Zdravím,poradí někdo vkrátkosti co povolit (sundat),když chci vyměnit horní uložení tlumiče.Zhruba to vím,jen abych na něco nezapoměl,budu při tom měnit silentbloky na ramenech a otočné čepy.Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUCAS.89 Vloženo 9. Červen 2011 Sdílet Vloženo 9. Červen 2011 zdarec, sorry že oživuju tak stary tema, ale patří to sem. Dělá mi na autě přesně ta věc jak byla popsána tady a to je: " lupnutí v horním uložení při točením kolama na místě" a při propružení to vrže v tom horním uložení. Dělá mi to jen pravý uložení. Na autě jsou nedávno měněné tlumiče, uložení stabilizátoru, tyčky stabilizátoru ale to horní uložení tlumiče nevím, asi ne. dělal to přechozí majitel. Chci se zeptat jestli to může mít negativní dopad na něco jiného na nápravě, nerad bych aby se mi tam něco zbytečně zničilo. Pokud ne, nechal bych to až na příští rok na jaro. Budu pak měnit i silentbloky ramene, ale zatím do toho ještě nechci vrtat. Zatím je to ještě dobrý, ale na jaře to vyměním abych měl klid. A bylo to komplet udělané celá náprava. Dík za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 9. Červen 2011 Sdílet Vloženo 9. Červen 2011 (editace) Já myslím, že nějakým způsobem permanentně ubližuješ pružině, která si to jednoho dne nemusí nechat líbit. Protože vždy než to přeskočí, tak při otáčení volantem, tu pružinu střídavě jakokdyby "navíjíš/odvíjíš". Editováno: 9. Červen 2011, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUCAS.89 Vloženo 9. Červen 2011 Sdílet Vloženo 9. Červen 2011 (editace) aha, tak to je špatný. ještě jsem to moc nezkoumal jak je to tam udělaný, ale asi je to teda K.O. To budu muset vyměnit. nemůže být ještě varianta že je to jen málo dotažený nebo naopak moc dotažený, nebo třeba potřeba namazat? prostě něco jen blbě? je hnedka jasný že je to prostě špatný na výměnu když to dělá tyhlě věci? Editováno: 9. Červen 2011, autor: LUCAS.89 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petropos Vloženo 9. Červen 2011 Sdílet Vloženo 9. Červen 2011 Taky se přidám ke komunitě majitelů rachtajících Octávek. Minulý rok jsem měnil obě přední pružiny (obě byly prasklé),a kvůli rachotu od přední nápravy jsem nechal minulý týden na předku vyměnit uložení stabilizátoru a obě kosti - žádná změna : rachtání, rachtání, rachtání ... S technikem jsme s autem nad hlavou lomcovali vším, co jsme na podvozku našli a na nic jsme nepřisli. Když auto slojí, tak s ním můžu hejbat, skákat po tažným, po haubně, kroutit volantem - a ticho. Stačí ovšem vjet do malé díry, přez retardér a nebo rychle hýbat volantem do prava a do leva - a ozývá se takový divný rachot - přirovnal bych to, jako když zakvrdlám plastovým kalíškem, v kterým jsou zubní kartáčky (dlouhodobě experimentováno). Ráno, čerstvě po vyjetí je ten zvuk daleko intenzivnější, než třeba po 20 kilometrech - jakoby se někde něco oběhalo a šlo to tišeji. Takže v rámci prevence též uvažuji o výměně horního uložení - ale technik si myslí, že tím to nebude. A teď babo raď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarin57 Vloženo 9. Červen 2011 Sdílet Vloženo 9. Červen 2011 Pokud chceš vědět jestli to dělá horní ložisko,tak si vem pomocníka,který ti bude točit volantem a ty si šáhni přitom na pružinu.Jestli jakoby přeskakuje,tak je ložisko špatný a vyměň ho.Zkusil bych samozřejmě obě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubo Vloženo 10. Červen 2011 Sdílet Vloženo 10. Červen 2011 Myslím že jsme 2. Mně to bohužel taky dělá, můžu říct, že horní uložení jsem měnil před měsícem a mechanik mi řekl, že je to homogení kloub. Ale ještě jsem ho neměnil, že prý to není zas tak hrozný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 11. Červen 2011 Sdílet Vloženo 11. Červen 2011 Špatný kloub se nemůže projevit při otáčení volantem u stojícího auta. To by musel byl totáln srostlý a dělal by to max jen vnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dklasa Vloženo 22. Září 2011 Sdílet Vloženo 22. Září 2011 zdravim potrebuji poradit jestli nekdo neví cim to je, vymenil jsem horní ulození tlumice bylo popraskané a jakoby ta tycka od tlumice byla byla vice do leva tak jsem to vymenil mam to tam asi tri mesice a je to to samé ale vubec mi nenapada cim by to mohlo byt tak prosim o radu diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Září 2011 Sdílet Vloženo 22. Září 2011 akú tyčku myslíš??...tú čo je na prílohe označená šipkou?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dklasa Vloženo 23. Září 2011 Sdílet Vloženo 23. Září 2011 jj to je ona Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Meggy Vloženo 25. Září 2011 Sdílet Vloženo 25. Září 2011 a co jsi použil za výrobce? také jak je na tom uložení nápravy? podvozek je standartní? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Září 2011 Sdílet Vloženo 25. Září 2011 myslím,že dklasa si zlle niečo vysvetluje..pochybujem a to dosť vážne,že má tú piestnicu krivú na novom aj starom tlmiči Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dklasa Vloženo 25. Září 2011 Sdílet Vloženo 25. Září 2011 (editace) komplet nové silenbloky a nemyslim ze je tyc tlumice krivá ale to ulození není ve stredu ale je vvice na do leva a horni miska je asi 2cm od hrnce a použivam sasch Editováno: 25. Září 2011, autor: dklasa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dklasa Vloženo 25. Září 2011 Sdílet Vloženo 25. Září 2011 ja zitra nafotim a hodim to sem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Meggy Vloženo 25. Září 2011 Sdílet Vloženo 25. Září 2011 pokud jde o píst v tlimiči tak ten ohnutý být nesmí a ani nevěřím že je, tlumič by byl vyteklej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dklasa Vloženo 26. Září 2011 Sdílet Vloženo 26. Září 2011 hosi jeste jednou nemyslim ze je ohnuta tyc pistnice ale ze to ulození s tou tycí pistnice je hozené do strany viz obr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Září 2011 Sdílet Vloženo 26. Září 2011 takto to vyzeralo aj predtým než si išiel meniť to horné uloženie??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dklasa Vloženo 26. Září 2011 Sdílet Vloženo 26. Září 2011 jj presne tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Září 2011 Sdílet Vloženo 26. Září 2011 obidve strany sú rovnaké??..auto nebolo búrané??....čo tak zmerať geometriu!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dklasa Vloženo 26. Září 2011 Sdílet Vloženo 26. Září 2011 druha strana v pohode a auto je po gometrii a jestli bylo bourane tak to nevim ale ja jsem s tim neboural ale mozne to je na geometrii mi rekl ze zadni prave kolo není v ose s prednim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Září 2011 Sdílet Vloženo 26. Září 2011 ak sú odklon,záklon a zbiehavosť toho kolesa v poriadku,tak potom,že by bola niektorá súčiastka (z čoho sa skladá tlmičová jednotka) ohnutá...popozerali ste to poriadne,keď ste to skladali???...navrhujem znova rozobrať a skontrolovať Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dklasa Vloženo 26. Září 2011 Sdílet Vloženo 26. Září 2011 ok zkouknu to zatim diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 27. Září 2011 Sdílet Vloženo 27. Září 2011 (editace) pre názornosť čo tam má všetko byť: a v akom poradí poskladané.. Editováno: 27. Září 2011, autor: libero1071 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.