Přejít na obsah

Teplomer chladici kapaliny

Fazzy

Doporučené příspěvky

Zdravim, mam na favoritu '93 problem s teplomerem, ktery spatne ukazuje - Po zahrati (napr. 20min jizdy) je rucicka porad jen kolem prvni carky (myslim jako na zacatku te stupnice) a dal se hne jenom malokdy... Sahal jsem na hadici od chladice a ta je uz horka, takze si myslim ze to bude tim teplomerem. Nema nekdo zkusenosti s opravou?? Nebo se musi teplomer vymenit za novy? (cidlo teploty uz je vymeneny)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem kvuli tomuhle menil cidlo - bez uspechu. Pak me napadlo promerit cidlo ohmmetrem a srovnat jeho odpor podle predepsanych hodnot v pri urcitych teplotach.

Dospel jsem k tomu, ze i nove cidlo je vadne, resp. ma natolik jinou odporovou charakteristiku, ze teplomer opet ukazuje spatne.

Vzhledem k tomu, ze originalni dil se jiz nesezene, nezbyva nez koupit cidla treba tri a doufat, ze aspon jedno bude OK.

Tim ale u tebe nevylucuju jinou chybu.

Odkaz ke komentáři

Taky jsem kvuli tomuhle menil cidlo - bez uspechu. Pak me napadlo promerit cidlo ohmmetrem a srovnat jeho odpor podle predepsanych hodnot v pri urcitych teplotach.

Dospel jsem k tomu, ze i nove cidlo je vadne, resp. ma natolik jinou odporovou charakteristiku, ze teplomer opet ukazuje spatne.

Vzhledem k tomu, ze originalni dil se jiz nesezene, nezbyva nez koupit cidla treba tri a doufat, ze aspon jedno bude OK.

Tim ale u tebe nevylucuju jinou chybu.

Aha, diky - treba by slo ten odpor dohnat pripojenim nejakyho rezistoru (paralelne nebo seriove k tomu cidlu) aby se odpor trochu vyrovnal s tim spravnym... Nezkousel jste to nekdo treba? - da se to takhle "osefovat"? :)

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...
Jen taky příspěvek, zkontroloval bych kostru, občas zlobí i kostra, třeba i na budíkách, i motoru. pamatuju jednoho kterymu to pravě houpalo ta ručička. jednou níž, potom výš... nakonec kostra někde spatna, myslim ze v budikach

V mojom prípade ručička chodí plynule

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...