Přejít na obsah

Rádio Dance


Igor

Doporučené příspěvky

Mám Dance a i když tu toho bylo popsáno mraky, nikdo s určitostí nenapsal, jaké rádio (bez navigace) s převodníkem je možné použít místo Dance, aby fungoval maxidot, podvolantový modul, handsfree i parkovací senzory. U Bolera jsem četl že nefunguje zobrazení parkovacích senzorů a někdo i psal o nefunkčním modulu pod volantem, jinou alternativu nevidím, tak se ptám, jaké rádio použít aby fungovalo vše zmíněné?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to rádio Dance je celé katastrofa, i co se týká FM signálu. S origo dlouhým prutem sotva něco chytím, přitom v druhém autě, kde prut mám odšroubovaný a jezdím bez antény, některé stanice chytám uplně čistě jak mají silný signál, ale tady prostě ani s antenou, jen chrrrrrrr :D a z písničky mám každé páté slovo :D proto jsem chtěm něco na SD karty nebo USB, ale to mi je pak maxik i podvolantový modul k ničemu no :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Anténa je vpořádku, závit není zoxidovaný nic. Jako ve městě to hraje, ale jak jedu třeba po dálnici na Ostravu tak to je děs. Jezdím ve více autech, ale tohle je fakt katastrofa, nemám to s kým porovnat tady ani.

Zkoušel jsi přenastavit sílu signálu přímo v rádiu?

Jedno nastavení je na město, aby signál nebyl přebuzený a druhé na mimoměsto.

Jaké nastavení používáš ty?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příkláním se k vláknu které sem dal Dula. Víceméně bych si to celé prošel  pak se na to podíval přímo na autě. Vesměs nepozoruji na Dance že by mělo nějakej špatnej signál. Chytám úplně všechno, není pro mě problém chytit Blaník ze Znojemska v Brně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel jsi přenastavit sílu signálu přímo v rádiu?

Jedno nastavení je na město, aby signál nebyl přebuzený a druhé na mimoměsto.

Jaké nastavení používáš ty?

Jak se toto nastavení jmenuje nevíš? Která to je položka v nastavení.

 

Jestli je zesilovač v anteně KO nevím, musel bych to rozdělat a omrknout to.

Editováno: , autor: Sicco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ploutev by tam dát šla.. Origo ale měla i díru pro antenní prut. Kdyby si chtěl jedna nová se mi doma válí, má konektor pro Antenu a pro GSM (bílý a fialový). Zbyla mi po neuskutečněném plánu.

 

Vypadá jak na obrázku:

3338712-gsm-gps-radio-nt-dab-antena-plou

Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak hoši, ujasněme si jednu věc. Buď chcete kvalitní příjem a dáte si na střechu pořádnej kus drátu, a nebo posoucháte na AUX IN a dáte si tam ploutvičku a nebo nějakou jinou záslepku. Ale doufám že nečekáte, že dáte ploutev a budete mít krásnej příjem signálu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak na to zapomeň. A hodně rychle.

 

To co slyšíš z rádia je výsledek mnohonásobnýho zesílení signálu v zesilovači tý antény plus ještě dalšího zesílení v autopřijímači - takže zdánlivě se nic neděje, jenže když vezmeš 2 totožný rádia ve dvou stejnejch autech, z toho jedno bude přijímat na ploutev a druhý na 50-70cm prut, na výstupech naměříš úplně jiný věci. Říká se tomu odstup signál-šum a selektivita - prostě s prutem rádio naladí a od šumu okolí rozliší i slabší signál vzdálenějšího vysílače, protože už samotnej prut přijme dost silnej signál k tomu, aby "přehlušil" šumový pozadí vnucený jak okolím, tak vlastním šumem všech součástek v cestě signálu až po detektor.

 

V cestě zařazený zesilovače s proměnlivým zesílením jsou řízený úrovní signálu, takže u dostatečně silnýho vstupního signálu stáhnou zesílení a tím i svůj vlastní šum na minimum - výsledkem je příjem ve vyšší kvalitě, s menším šumem, lepším rozlišením mezi pravým a levým kanálem, rychlejším dekódováním RDS signálu atd.

 

Ploutvička jako těžce náhražková anténa musí mít několikrát vyšší zesílení, který ve stejným poměru zesílí i všecky šumy z okolí - navíc vnitřní obvody přijímače vytáhnou i svoje zesílení na maximum - i s tím, že se zvýší šum. Může se pak stát, že v místě se zhoršeným příjmem rádio přijímající na prut bude dál nerušeně hrát, zatímco rádiu v autě s ploutví vypadne RDS nebo se vypne stereodekodér a rádio bude hrát monofonně - hlavně při příjmu stanic, který nemají peníze na celorepublikový šíření v synchronní síti vysílačů s alternativníma frekvencema (to je to AF, co vám svítí na displeji a co nevíte jak si máte vysvětlit) - to je totiž právě ta funkce automatickýho vyhledání jinýho vysílače se stejným programem, když vyjedete ze zóny příjmu jednoho vysílače.

 

Vy nic nevidíte ani neslyšíte, ale chová se to tak, že na displeji i v reprácích máte furt svoje "RÁÁÁÁDYJO DEPULS", i když reálnej dosah vysílače VKV FM je cca 50km a vy jedete v kuse z Práglu až do Ostravy - vaše autorádio mezitím minimálně 4x přeladilo, ale vy kromě kratičkýho výpadku zvuku nepoznáte nic - teda u ploutve jo, protože u ní bude k tomu nucenýmu přepínání docházet daleko dřív a častějc...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ekkare tvoje tvrzení je dobré u nějakých aftermarketových ploutví, ale ne u originál ploutve co se na FII/Roo dávala, ta má antenu pro rádio formou prutu a příjem je stejný jako u anteny bez ploutve a stojím si za tím. Jediný co má ta origo ploutev navíc je možnost GSM, GPS případně DAB, nicméně část pro rádio je stejná jak u normálně montované antény.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže pak to rádio vůbec nepřijímá ploutev, ale ten prut.Ploutev se příjmu FM účastní asi tak významně, jako otec u porodu - může tam bejt, ale je tam platnej jak vládní vojsko v Itálii.

V ploutvi je jen část pro GPS případně GSM. Není v ní ani DAB I, protože ten se vysílá na mnohem nižších kmitočtech (dá se říct těsně vedle FM = buď v bývalým III. pásmu TV v rozmezí 170-230MHz), takže i pro něj funguje prut - pokud je využitej.

Jedinej DAB II, kterej "jede" v pásmu L = těsně pod 1,5GHz, bys měl šanci přijímat bez prutu.

 

Jediný "ploutve", který umějí jakž-takž i bez prutu přijímat FM v pásmu běžnýho analogovýho rozhlasu jsou z audi, báwa a podobnejch kočárů - jenže i pro ty platí omezení co jsem popsal = mají horší odstup a selektivitu příjmu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

řekni to jednoduše Ekkare, prostě rádio FM od 86,7 - 108 MHz má délku vlny že tomu odpovídá anténa délky 1,52m. Bohužel se každej snaží ušetřit a ojebat Vás a tak se antény v poměru zmenšují, ale tím se zmenšuje i zisk.

 

Prakticky bych to nazval tak že pokud jezdíš ve městě, dej si ploutev protože město je přímo přehlceno signálem.

 

Pokud jezdíš někde na horách, nasaď 1,5m anténu a chytneš aji HBO.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...