martin 1_2 HTP Vloženo 18. Březen 2008 Sdílet Vloženo 18. Březen 2008 (editace) Už se vám někdy podařilo do fabie natankovat víc než 45 l? Zaplňujete někdo záměrně bezpečnostní prostor nádrže (po automatickém vypnutí pistole)? Editováno: 18. Březen 2008, autor: martin 1_2 HTP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 18. Březen 2008 Sdílet Vloženo 18. Březen 2008 Jo podarilo sa mi okolo 52 litrov. Inak je o tom téma v FI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 18. Březen 2008 Sdílet Vloženo 18. Březen 2008 jen podotýkám, že room má 55l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitt Vloženo 18. Březen 2008 Sdílet Vloženo 18. Březen 2008 Mě se stalo několikrát že jsem nacpal do nádrže o 3-4 litry víc než píšou. Občas jsem i podezříval benzinku že jim špatně ukazuje stojan. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El_Jacobo Vloženo 18. Březen 2008 Sdílet Vloženo 18. Březen 2008 jj, taky jsem zkusil nacpat do nadrze co nejvic a veslo se tam o 4 litry vice...Pak se mi ale taky stalo, ze auticko psalo dojezd 60 km a najednou skyt skyt a byl jsem s benzinem na nule. Tak hezky kanystr do ruky a po svejch na benzinku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jered Vloženo 18. Březen 2008 Sdílet Vloženo 18. Březen 2008 Mě jak psal roomík dojezd 10km tak jsem po hrdlo natankoval 53l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 18. Březen 2008 Sdílet Vloženo 18. Březen 2008 jj 53 se mi taky povedlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AntonioB721 Vloženo 18. Březen 2008 Sdílet Vloženo 18. Březen 2008 Mě se teda u fábie nikdy nepodařilo více jak 43 l z 90% tankuju na Makru Liberec nebo Praha .Už několikrát jsem zkoušel dojet nadrž skoro do sucha až jsem měl bobky že zůstanu někde čumět.Je mi jasný že ukazatel je ovlivněn hodně stylem jízdy ale nejezdím jako prase. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jered Vloženo 18. Březen 2008 Sdílet Vloženo 18. Březen 2008 To protože fabie má nádrž 45litru ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AntonioB721 Vloženo 18. Březen 2008 Sdílet Vloženo 18. Březen 2008 jo jo to má ale když jsem to měl dle mého soudu prázdný dojezd hlásil už jen 10km tak jsem tam nacpal stejně jen těch 43 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 19. Březen 2008 Sdílet Vloženo 19. Březen 2008 Mam za sebou pozorovanie. R ma nadrz 55l. Mam maxik. Nadrz bola plna (po prve automaticke vypnutie cerpacou hadicou). Priemerna spotreba mi ukazovala cca 7.3l/100km a dojazd 30km. Siel som natankovat. Zase po automaticke odpojenie tankovania a natankoval som cca 48l. Z toho mi vychadza, ze tych 30km co mi ukazoval dojazd by mal mat spotrebu cca 2 litre. Teda ak mi palubny pocitac ukaze dojazd 0km, mam stale v nadrzi rezervu 5l? Je to tak? Teda ak idem az na dojazd 0km, tak viem ze s nim mozem odjazdit este cca 68km? Je to spravne? Alebo je to len nahoda a rezervu mi zobrazuje uz v dojazde? alebo pri natankovani po automaticke odpojenie cerpania mam stale rezervu na tankovanie 5l? Vie niekto poradit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin 1_2 HTP Vloženo 19. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2008 S tím ukazatelem je to nějaký divný. Nemám ve fabce palubní pořítač ani ručičku, jen digitální ukazatel. Někdy když natankuju do vypnutí pistole tak po nastartování to ukazuje že nádrž není plná. Jindy se mi zase stalo že jsem ujel 130 km a ukazovalo to stále plnou nádrž a až pak to začlo pomalu klesat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 19. Březen 2008 Sdílet Vloženo 19. Březen 2008 to se neda presne urcit. Pistole u stojanu ti vypne podle toho jakej je to benzin, jaky je cerpadlo a hubice a i podle pocasi ten benzin ma jinou penivost, takze +- litr bych rek ze se to muze lisit, takze rikat, ze si tankoval po cvaknuti pistole neni dost presny. to ze palivomer je "nejak" zavislej na prumerny spotrebe a ze ma nejakou hysterezy uz vime. Suma sumarum se nedobeereme rozumnyho vysledku. Bude to tak nejak jak pises, ale dojizdet to na hranu bych nedelal. Me osobne se stlao, kdyz sem to zkousel, ze auticko s "prazdnou nadrzi" jeste jelo a kdyz sem zaparkovat z mirnyho kopecka, tak benzin pretekl a uz sem to nenastartoval. Protoze sem stal za jinym, tak docela prekerka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman.V Vloženo 9. Květen 2008 Sdílet Vloženo 9. Květen 2008 (editace) No k tomu jen tolik. Doporučuji si přečíst článek 50 litrů do 45litrové nádrže Editováno: 4. leden 2009, autor: Blacky Pravidla rikaji - necituj posledni prispevek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davis Vloženo 22. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2008 Už se vám někdy podařilo do fabie natankovat víc než 45 l? Zaplňujete někdo záměrně bezpečnostní prostor nádrže (po automatickém vypnutí pistole)? Me se u me F1 podarilo natankovat 55l po hrdlo byl jsem skoro na suchu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 22. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2008 Frajeeer! Mas teda nervy z ocele... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 10. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2008 nemá FII 45+7l? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akrubek Vloženo 11. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2008 No já hned po vyjetí ze zákaznického centra tam nalil necelých 46litrů...a něco tam už bylo, tak by mě docela zajímalo, kolik tam opravdu je:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davis Vloženo 22. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2008 (editace) U me F1 40kw, se mi podarilo tez dostat do nadrze po hrdlo 55 L a rekl bych, ze v nadrzi jeste litrik nebo dva mohli byt, ale to hadam z vody. Editováno: 22. Srpen 2008, autor: foromen Citace vlastního příspěvku. Doporučuji přečíst pravidla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djpetr Vloženo 13. Září 2008 Sdílet Vloženo 13. Září 2008 Trochu se s Vámi podělím a mou dnešní zkušenost.V autě se mi ozval signál rezervy.Zajel jsem k benzině,kde tankuje sama obsluha.Nevěřil jsem svým očím,když nalil do nádrže 48 L !!Když tedy připočítám 7 L rezervy,tak těch 55 L se do nádrže+bezpečnostní prostor vejde tolik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 17. Září 2008 Sdílet Vloženo 17. Září 2008 trošku z iného súdka, ja som tankoval na OMV ten 100oktán a do prvého vyrazenia pištole som nalial 52l tak mi to teraz povedzte, mám ja nejakú obriu nádrž alebo ako sa jej zachce otvára aj tajné komory alebo mám poslať metrológiu na nich? podotýkam že ten liter stál asi 46SK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ben Vloženo 17. Září 2008 Sdílet Vloženo 17. Září 2008 Chlapi. V každým autě je hlavní nádrž 45/55L a ještě taková malá vyrovnávací (zhruba 13L). Když budete trpěliví a občas autem při tankování zatřepete, přelije se to do té vyrovnávací. Víc je na foru F1 . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cyber Vloženo 4. leden 2009 Sdílet Vloženo 4. leden 2009 Ahojky, já jel tátou pro novou F II, 1,2 HTP 51kW, za salonem hned na pumpu, ukazatel digi. dvě kostičky. V tank. hrdle je ventil, o který lze nebo ne opřít rantl pistole(je i u jiných modelů, jde o odvzdušňovací ventil), pokud o tenhle "čudlík" opřete pistoli a ztalačíte ve směru zasunutí je čerpání rychlejší a vejde se více paliva, asi tak 3%. Do tý fabie jsem dotankoval 52 litrů, celkem počítám s 57 litry ve voze. Dotankujte plnou, t.j. na dvě vypnutí pistole, pak zkuste pomaleji dolejt, a pak stlačte pistolí ten výstupek ventilu, dotankujete zase další litry, chce to trpělivost, pomalý tlak plnění. Při stále stlačeným ventilu lze běžně dolpnit po dvojím vypnutí pistole zhruba 10litrů navíc, než vás to pustí normálně. UPOZORŇUJI, ŽE TO NENÍ POSTUP DLE VÝROBCE, nedělejte to ve vedru, hlavně u benzínů, v žádným případě ne pokud vůz ihned nejede dál a palivo navíc nespotřebovává. Palivo z čerpacích stanic je čerpáno z hloubky nádrží, má teplotu většinou od 20 stupňů mensší. Zvýšení teploty ve voze způsobuje značnou roztažnost a výpary. Proto má výrobce takovou, zhruba 10-ti % rezervu a nádrže- takzvaný expanzní prostor. Ten můžete podle mýho návodu využít na palivo, ale varoval jsem vás, hned jeďte. Lze tak zvýšit dojezd vozu, Jinak se není čeho bát, palivo z toho expanzu vyteče a expanz je opět funkční. Mé tvrzení poznáte, že ukazatele, ani pal.počítače nezaznamenají úbytek těchto asi 7-mi až 10-ti litrů, takže někdo je schopen ujet 100, 150 km a furt "je plná". Dobrej pocit,avšak je to klam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 4. leden 2009 Sdílet Vloženo 4. leden 2009 Tak ja si jdu zase trosku pohonit triko. Sice vcelku pravda co nam tady cyber postnul (v sekci FI je toho napsano mraky na tohle tema), nicmene zasadne nedoporucuju tento prostor vyuzivat!!! Podrobnosti proc naleznete v sekci FI, to stejne plati pro FII. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 4. leden 2009 Sdílet Vloženo 4. leden 2009 mno ono to plati i pro R a vlastne spoustu dalsich aut. Jako krizova rezerva by se to mohlo hodit v Rumunsku, nebo jinde na Balkane, kde jsou pumpy po 1000km, ale v nasich podminkach je to uplna kravina. Kdyz potrebuju vic paliva, tak si vezmu kanystr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.