libero Vloženo 14. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2012 ložisko vymeníš bez toho,aby si demontoval spojku,ALE to nič nemení na tom,že prevodovku demontovať MUSÍŠ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 14. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2012 Jasně středící trn potřebuješ jen na demontáž spojky a když už budeš mít ven převodovku kvůli ložisku,tak bych se na 100% mrkl už i na tu lamelu!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 14. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2012 (editace) Chci vyměnit celou sadu, na stránkách http://www.hamar.cz/...169-spojka-sada, je sada LUK za dobrou cenu, mám převodovku GRZ, tak by to mělo sedět. K těm přípravkům na aretaci a vystředění, dle DP , viz. přiložený soubor, se píše o středícím trnu i při usazování lamely a přítlačáku, tak jestli mám shánět přípravky nebo je něčím nahradit? Nový objekt - Dokument aplikace Microsoft Word (2) (3).doc Editováno: 14. Listopad 2012, autor: Casy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 14. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2012 Mi vrzal spojkový kulový čep 02A141777B (taková blbost ani ne za stovku), bylo to dost příšerné skřípání při šlapání na pedál. Musela se sundávat převodovka, při té příležitosti jsem nechal vyměnit i spojku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 14. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2012 tak,tak ako píšeš ..viem,že ten čap kvôli tomu prešiel inováciou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jabdusko Vloženo 15. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2012 (editace) ok dakujem za rady dam vymenit ten spojkovy čap + spojku Editováno: 15. Listopad 2012, autor: jabdusko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 5. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2012 (editace) Je nutné při výměně spojkové sady použít nové šrouby spojky a jaký je to ořech 12-tihran? M10 je velký a jiný nemám,v DP se konkrétně nic nepíše. Lze použít na hřídel převodovky jiný plast. mazivo než originál G000100?V DP je psán tedy originál) Jakou máte zkušenost? Editováno: 5. Prosinec 2012, autor: Casy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 5. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2012 1) ja používam nové... 2) je to orech 9... 3) natriem to mazadlom,ktoré mám po ruke... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
incik Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 Právě jsem koupil Fabii 1.2 HTP 47 kW (2003). Má to najeto 180 tisíc. Ujel jsem 400 km a začalo mi to dělat přesně tohle - při vyšlápnutí spojky se ozývá skřípání, škvrčení ... nehezký zvuk. Snad to bude "jen" tím ložiskem nebo kulovým čepem. Dám pak vědět, jak jsem dopadnul. Máte někdo představu, jak dlouho se s tím dá cca jezdit? Potřebuju s tím ujet ještě aspoň 200km. Říkám si, že když nebudu moc řadit, tak by to mohlo vyjít Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ss.rambo Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 Jestli je ten skřípačcí zvuk slyšitelný jen z venku, tak to mi nedávno začalo taky dělat. Vevnit auta ticho, ale z venku při vyšlápnutí spojky to "kvičí jak prase ne porážce". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
incik Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 Nene, je to slyšet i vevnitř a to dost hlasitě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
incik Vloženo 9. Duben 2013 Sdílet Vloženo 9. Duben 2013 Tak jen pro info pro budoucí generace: Spojkové ložisko bylo úplně na s*ačku, přítlačňák byl odrbaný. Takže jsem nechal vyměnit kompletně celou spojku (4000,- i s prací) a teď to jezdí nádherně Dokonce už ani nemusím řadit kladivem, šaltpáka jde krásně lehoučce - spojka se totiž evidentně nerozepínala úplně. Taky to znamená, že už mi to nechcípá když zastavím v křižovatce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 ano dá se stím jezdit.-)už docela dlouho to mám taky..ale spojka neklouže a řazení jde normálně....takž ezatím neřeším... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bronek Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 Prosím o radu když vimacknu spojku tak má divní zvuk a male vibrace mechanik mi sdělil ze je to ložisko aze budu měnit celu spojku ale neví kolik ještě vidrzi a ze nova stoji tak 7-8 litru Da se ještě nějak zachránit mám najete 17000 tisíc 1.2 htp dik za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 (editace) Já měnil spojku ve 217 tisících a ještě byl dobrá! Nová spojk. sada od LUK 3300,- Kč. takže si to přeber. Může to být jen přítlačný ložisko a spojka může být gut k těm kilometrům. Editováno: 9. Říjen 2013, autor: Casy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 Maš 17tis alebo 170tis? a tych 7-8 za sadu je moc prehnane nie? http://www.e-nahradnidily.cz/spojkova-sada-2/spojkova-sada-original-skoda-fabia-i-12-4047kw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
razzzercze Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 pokud si účtuje mechanik 4k za práci tak je to v pořádku XD ale ted k tematu ja budu taky menit spojku a mam najeto 194 tisic km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 Dělal jsem si spojku sám, takže mi to za 4k připadá dost. Ale to je kšeft, jinde je to asi v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noradek Vloženo 2. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2013 Zdravím Vás,chtěl bych se zeptat,dnes ráno když jsem jel do práce tak mi luplo něco ve spojce při sešlápnutí pedálu,a v okamžiku začala spojka zabírat nahoře na pedálu,spojka si mislím že vystavuje dobře,neprokluzuje jem pedál zabírá až skoro když ho pouštím,mevíte kde se mi stal problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xpeter88 Vloženo 7. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2013 Caute, Na volnobeh mi nieco chrasti z pod kapoty a ked stlaxim spojku tak to prestane. Cital aom ze by to mohlo byt spojkove lozisko. Neviete ci by to mohlo byt aj nieco ine a kolko je to prace vymenit to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajfy Vloženo 7. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2013 Taky mi chrastí spojkové ložisko, ale není to zas tak hrozné. Samotné ložisko stojí tuším okolo 600, celá spojková sada asi 3000Kč, práce nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xpeter88 Vloženo 7. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2013 (editace) No spojka je ok, nemal som snou ziadne problemy, najazdene 140.000.Chcel by som len to lozisko zmenit pokial je vsetko ostatne ok. Mam ale pocit ze co sa tyka prace to bude na dlho:/ Edit:// spojkova sada 140€, praca 130€ Editováno: 9. Prosinec 2013, autor: xpeter88 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xpeter88 Vloženo 9. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2013 Neviete mi povedat pri kolkych km sa bezne meni spojka? +/- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 9. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2013 já měnil ve 220000 km, lamela byla ještě dobrá, měnil jsem v domnění, že mi vrčí ono ložisko, ale nakonec to vrčely ložiska převodovky, takže výměna převodovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xpeter88 Vloženo 9. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2013 Hmm tak 140k je celkom skoro na vymenu spojkoveho kitu. Mam rozflakane to lozisko, neviem prave ci zmenit len to lozisko alebo cely kit. Lebo ist tam o rok, dva znova a menit opat cely kit nema asi vyznam kedze je to prace viac ako cena materialu skoro. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.