Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Pánové já mam typ AUB najeto 130tis a za 15tis km ubude 0.5l. A to jsem tady na foru četl jak zrovna tyhle AUB šíleně papaj olej. Ale používám 10W40. Kdybych tam měl 5W40 tak jsi určitě veme víc.

@Voice - No jo,výrobce toho nakecá... Jen si kryjí záda,když vyrábí šmejdy (1.4 16V 74 kW je známá svojí nezřízenou žravostí oleje,hlavně ta s kódem motoru AUB),co žerou olej,jako Š 120. :kol-29:

ja mam BBZ 2006 a od vymeny po vymenu (15tis.) zozerie cca 0,5L 5W-40 (502.00), co je uplne normalna hodnota, motor slape jak ma... :kol-47: viskozitu oleja by som urcite nemenil, zatial... radsej by som sa zameral pre zaciatok na uniky oleja z motora.....

• 3 měsíce později...

Zdravim, chtěl bych se zeptat, je vhodné při výměně oleje použít nějaký ten odstraňovač usazenin v motoru. Trochu se toho bojím auto má nalítáno údajně 170 000 km a nevěřím tomu že by to někdo předemnou dělal. Při poslení výměně oleje se měnila i olejová vana. Mam strach aby se tam neuvolnil nějakej sajrajt a někde se to neucpalo. Díky za rady

NIc tam nelej. Používat kvalitní olej a včas měnit.

Jasně, nic tam nelej, tak jak říká Mirku835. Já dávám Shell Helix 10W-40 na syntet. bázi, 222 tis. najeto, měním po 15tis. a vpohodě. Tys ani nenapsal , co tam dávali, a chceš radu. Napiš jaký tam byl olej a jaký dáváš a určitě ti někdo poradí.

Budu měnit olej na tátově octavii 1,6 74kW (vím že jsem v sekci fabia,ale původní dotaz byl všeobecný) předtím tam byl tuším mogul 10W40, teď tam chce dát Havoline 10W40, ale zarazilo mě že ten olej má normu 501.01 a 505.00, bude v tom nějakej problém?

• 3 měsíce později...

Ahoj, nechci zakládat nové téma a podobný dotaz jsem nenašel. Nevíte někdo jaký rozdíl je na měrce oleje mezi min a max? Jsou tam takové mřížky. Já měnil olej, je na horní části mřížky a zajímalo by mě kolik ubyde až se hladina dostane na spodní část mřížkování. Snad jsem to popsal srozumitelně :kol-48:

odhadom 1 az 1,5L, zavisi od motora....

no, já mám 1.4 16V 74kW (AUB)  a připadá mi poslední dobou že začíná žrát olej. Vynuloval jsem počítadlo km, dolil na horní rysku a uvidíme.

• 3 roky později...

Rokane kolik máš najeto,že tam pořá leješ 5w-40. Přejdi na 10w a možné nebudeš dolévat vůbec!

Ano ten je vhodný a vážně dej už 10w.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.