MenXB Vloženo 30. Duben 2008 Sdílet Vloženo 30. Duben 2008 Zdravím všechny, jsem tu nový, takže se omlouvám za občasnou špatnou terminologii. Před dvěma týdny jsem doma obměnil vozový park, měl jsem RENAULTY (2x Laguna, 1x Espas) a teď jsem pořídíl 2x oktavii I a 1x superba, v Renaultech jsem se vznal dobře, už proto, že to byly všechno benzíny a škodovky mám v naftě. Ale vraťme se k problému co se mi přihodil, v sobotu přestalo hrát v oktávce 1.9TDI 66kW radio, to jsem vyndal a proměřil, bylo v pořádky, tak jsem zkontroloval další pojistky z boku palubky a našel jsem velkou 10A přepálenou pojistku, doma jsem našel jednu náhradní, zdála se mi trochu prašivá, ale byla v pořádku. Nicmémě jsem tu prašivou pojistku dal na místo jedné dobré pojistky (druhý sloupek z leva a třetí pojistka od spodu) a tu dobrou pěknou do pozice pro rádio. Rádio hrálo dobře, všechno se zdálo v pořádku, do dody, než jsem nastartoval, motor vydával mnohem výraznější bouchání (jako 50let starý ZETOR) než kdykoliv před tím, ze začátku mě to vyděsilo, ale potřeboval jsem jet pryč, tak jsem vrazil. Za jízdy motor nešel vůbec vytočit nad 2000ot. a počítač ukazoval šilený čísla pro aktuální spotřebu (33l/100km), motor vydával stále velmi výrazný klapot. Ujel jsem asi 20km a zastavil, poté už jsem se nemohl skoro rozjet ani s plným plynem. Nedalo mi to a znovu jsem otevřel pojistky na boku palubky, vytáhl jsem prašivou pojistku dal jí na pozici radia, tu dobrou vratil na původní místo, poté jsem zkusil nastartovat a klapání už nebylo slyšet, zkusil jsem jízdu a motor šel za plynem jako nový. Je možné žeby ta pozice pro pojistku (druhý sloupek z leva a třetí pojistka od spodu) byla pro váhu vzduchu, a může trochu jinak vypadající pojistka (ale stejné A) způsobit takové problémy??? Děkuju za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 30. Duben 2008 Sdílet Vloženo 30. Duben 2008 pojistka je na N18 EGR ventil - řídí recikulaci spalin N75 ventil - řídí turbo N239 ventil škrtící (decelerační) klapky bez těcho ventilů to moc dobře nejede Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kitek Vloženo 9. Květen 2008 Sdílet Vloženo 9. Květen 2008 ... (druhý sloupek z leva a třetí pojistka od spodu) byla pro váhu vzduchu, a může trochu jinak vypadající pojistka (ale stejné A) způsobit takové problémy??? .... pozerám do knihy Oktavia - Jak na to ... a podľa Tvojho popisu v druhom stlpci zľava, tretia poistka od spodu je .... pistka pozícia č.35 - 30A - zásuvka pro přívěs, zásuvka v zavazadlovém prostoru .... .... alebo sa mýlim? a keď už sme pri poistkách, v uvedenej knihe som našiel 5xřídíci jednotku motoru - diesel ... vie mi niekto vysvetliť, čo presne to znamená? pozícia 10 - 5A - pozícia 29 - 10A - pozícia 32 - 30A - pozícia 34 - 10A - pozícia 43 - 10A - ďakujem btw: mám O1,2000,1,9Tdi,81kW,combi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kitek Vloženo 11. Květen 2008 Sdílet Vloženo 11. Květen 2008 ďakujem asi mnoje Ďakovanie bolo priskoro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kitek Vloženo 18. Květen 2008 Sdílet Vloženo 18. Květen 2008 asi mnoje Ďakovanie bolo priskoro nikto neporadí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 18. Květen 2008 Sdílet Vloženo 18. Květen 2008 1 neobsazeno 2 10 A směrové svítilny, snímač rychlosti 3 5 A osvětlení odkládací schránky 4 5 A osvětlení SPZ 5 7,5 A ovládání střechy a vyhřívání sedadel 6 5 A centrální zamykání 7 10 A zpětné světlomety 8 5 A telefon 9 5 A ABS 10 10 A řídící jednotka 11 5 A panel přístrojů 12 7,5 A napájení diagnostiky, telefon 13 10 A brzdová světla 14 10 A vnitřní osvětlení 15 5 A panel přístrojů, automatická převodovka 16 5 A elektromagnetická spojka klimatizace 17 neobsazeno 18 10 A pravé dálkové světlo 19 10 A levé dálkové světlo 20 10 A pravé tlumené světlo, seřizování sklonu světlometů 21 10 A levé tlumené světlo 22 5 A parkovací světla pravá 23 5 A parkovací světla levá 24 20 A stěrače, ostřikovače přední 25 25 A motor topení, klimatizace 26 25 A vyhřívané okno, vyhřívaná zrcátka 27 10 A zadní stěrač 28 15 A palivové čerpadlo 29 15 A (10 A) řídící jednotka motoru 30 20 A střešní okno 31 20 A automatická převodovka 32 10 A (15 A) řízení motoru 33 20 A ostřikovač světlometů 34 10 A řízeí motoru 35 30 A zásuvka přívěsu, zásuvka v zavazadlovém prostoru 36 15 A světla do mlhy 37 10 A S-kontakt 38 10 A světlo a kufru, otvírání víčka nádrže 39 15 A varovná světla 40 20 A houkačka 41 15 A zapalovač 42 15 A radio 43 10 A řízení motoru 44 15 A vyhřívání sedaček Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 18. Květen 2008 Sdílet Vloženo 18. Květen 2008 Vaša on si zrejme myslel prečo tam na jednu rj je napísaných 5 poistiek a ešte jak pozerám, číslo 32 sa mu nezhoduje s hodnotou tebou napísanou... Je to kopa okolitých snímačov a aktuátorov ktoré majú poistku a sú riadené riadiacou jednotkou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 18. Květen 2008 Sdílet Vloženo 18. Květen 2008 vím jak to myslel chtěl vypsat podrobně co všechno která pojistka napájí tak jak jsem to rozepsal nahoře ale na takovou slohovku se můžu vys...t :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kitek Vloženo 22. Květen 2008 Sdílet Vloženo 22. Květen 2008 Vaša on si zrejme myslel prečo tam na jednu rj je napísaných 5 poistiek a ešte jak pozerám, číslo 32 sa mu nezhoduje s hodnotou tebou napísanou...Je to kopa okolitých snímačov a aktuátorov ktoré majú poistku a sú riadené riadiacou jednotkou ja som chcel komentár aspoň k tým riadiacim jednotkám .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 22. Květen 2008 Sdílet Vloženo 22. Květen 2008 každá z těch pojistek napájí bud přímo motorovou jednotku nebo několik čidel, snímačů, ventilů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.