Přejít na obsah

Záhada s pojistkami

MenXB

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

jsem tu nový, takže se omlouvám za občasnou špatnou terminologii. Před dvěma týdny jsem doma obměnil vozový park, měl jsem RENAULTY (2x Laguna, 1x Espas) a teď jsem pořídíl 2x oktavii I a 1x superba, v Renaultech jsem se vznal dobře, už proto, že to byly všechno benzíny a škodovky mám v naftě.

Ale vraťme se k problému co se mi přihodil, v sobotu přestalo hrát v oktávce 1.9TDI 66kW radio, to jsem vyndal a proměřil, bylo v pořádky, tak jsem zkontroloval další pojistky z boku palubky a našel jsem velkou 10A přepálenou pojistku, doma jsem našel jednu náhradní, zdála se mi trochu prašivá, ale byla v pořádku. Nicmémě jsem tu prašivou pojistku dal na místo jedné dobré pojistky (druhý sloupek z leva a třetí pojistka od spodu) a tu dobrou pěknou do pozice pro rádio. Rádio hrálo dobře, všechno se zdálo v pořádku, do dody, než jsem nastartoval, motor vydával mnohem výraznější bouchání (jako 50let starý ZETOR) než kdykoliv před tím, ze začátku mě to vyděsilo, ale potřeboval jsem jet pryč, tak jsem vrazil. Za jízdy motor nešel vůbec vytočit nad 2000ot. a počítač ukazoval šilený čísla pro aktuální spotřebu (33l/100km), motor vydával stále velmi výrazný klapot. Ujel jsem asi 20km a zastavil, poté už jsem se nemohl skoro rozjet ani s plným plynem. Nedalo mi to a znovu jsem otevřel pojistky na boku palubky, vytáhl jsem prašivou pojistku dal jí na pozici radia, tu dobrou vratil na původní místo, poté jsem zkusil nastartovat a klapání už nebylo slyšet, zkusil jsem jízdu a motor šel za plynem jako nový.

Je možné žeby ta pozice pro pojistku (druhý sloupek z leva a třetí pojistka od spodu) byla pro váhu vzduchu, a může trochu jinak vypadající pojistka (ale stejné A) způsobit takové problémy???

Děkuju za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...
... (druhý sloupek z leva a třetí pojistka od spodu) byla pro váhu vzduchu, a může trochu jinak vypadající pojistka (ale stejné A) způsobit takové problémy??? ....

pozerám do knihy Oktavia - Jak na to ... a podľa Tvojho popisu v druhom stlpci zľava, tretia poistka od spodu je .... pistka pozícia č.35 - 30A - zásuvka pro přívěs, zásuvka v zavazadlovém prostoru .... :help: .... alebo sa mýlim? :help:

a keď už sme pri poistkách, v uvedenej knihe som našiel 5xřídíci jednotku motoru - diesel ... vie mi niekto vysvetliť, čo presne to znamená?

pozícia 10 - 5A -

pozícia 29 - 10A -

pozícia 32 - 30A -

pozícia 34 - 10A -

pozícia 43 - 10A -

:help:

ďakujem :palec2:

btw: mám O1,2000,1,9Tdi,81kW,combi :palec2:

Odkaz ke komentáři

1 neobsazeno

2 10 A směrové svítilny, snímač rychlosti

3 5 A osvětlení odkládací schránky

4 5 A osvětlení SPZ

5 7,5 A ovládání střechy a vyhřívání sedadel

6 5 A centrální zamykání

7 10 A zpětné světlomety

8 5 A telefon

9 5 A ABS

10 10 A řídící jednotka

11 5 A panel přístrojů

12 7,5 A napájení diagnostiky, telefon

13 10 A brzdová světla

14 10 A vnitřní osvětlení

15 5 A panel přístrojů, automatická převodovka

16 5 A elektromagnetická spojka klimatizace

17 neobsazeno

18 10 A pravé dálkové světlo

19 10 A levé dálkové světlo

20 10 A pravé tlumené světlo, seřizování sklonu světlometů

21 10 A levé tlumené světlo

22 5 A parkovací světla pravá

23 5 A parkovací světla levá

24 20 A stěrače, ostřikovače přední

25 25 A motor topení, klimatizace

26 25 A vyhřívané okno, vyhřívaná zrcátka

27 10 A zadní stěrač

28 15 A palivové čerpadlo

29 15 A (10 A) řídící jednotka motoru

30 20 A střešní okno

31 20 A automatická převodovka

32 10 A (15 A) řízení motoru

33 20 A ostřikovač světlometů

34 10 A řízeí motoru

35 30 A zásuvka přívěsu, zásuvka v zavazadlovém prostoru

36 15 A světla do mlhy

37 10 A S-kontakt

38 10 A světlo a kufru, otvírání víčka nádrže

39 15 A varovná světla

40 20 A houkačka

41 15 A zapalovač

42 15 A radio

43 10 A řízení motoru

44 15 A vyhřívání sedaček

Odkaz ke komentáři

Vaša on si zrejme myslel prečo tam na jednu rj je napísaných 5 poistiek a ešte jak pozerám, číslo 32 sa mu nezhoduje s hodnotou tebou napísanou...

Je to kopa okolitých snímačov a aktuátorov ktoré majú poistku a sú riadené riadiacou jednotkou

ja som chcel komentár aspoň k tým riadiacim jednotkám ....

Odkaz ke komentáři

• Pawouk změnil název na Záhada s pojistkami

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...