Přejít na obsah

POLICIE ČR, Městské a obecní policie


Romariooo

Doporučené příspěvky

Tak jsem byl v noci,při jízdě z práce,poprvé kontrolován policií v mojí octě.Všechno bylo v pohodě,i foukání proběhlo a když jsem už odjížděl,zeptal se mě policista,jestli vím,kdy se používají mlhová světla.Já na něho,že jsem mlhovkama nesvítil,on trval na tom,že jo.Chtěl jsem mu vysvětlit,že to tak mám z fabriky(corner),ale moc s ním řeč nebyla,šel stavět další auto.Tak jsem jel.Docela by mě zajímalo,jak jim to budu příště vysvětlovat,a jestli by to neměli znát.

Ve všech profesích jsou mamlasové, co naděláš??? Nic :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemyslím si, že by jeho úmyslem bylo dokázat jak je zde vše možné, ale bohužel to ukázal.Bohužel i někdo takovej projde tím policejním sítem a pak ty zákony, nařízení a kdoví co ještě vymýšlí.A je asi cvok, jelikož jak bylo řečeno, už za to měl postih, když kasíroval cizince, ani má nějakej problém aspoń, že se nevybíjí ma malejch holkách. Jo lidi jsou různí jeden píše básně jinej zase udání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevidel bych ho jako gumu, myslim, ze dobre vedel, jak provokovat a ukazat nasim pomahacum a chranicum, ze je zde vse velmi lehke ;)

No myslim, že jedinýmu komu ukázal, že je vše velmi lehké jsou ouřadové - ti mu ty lejstra vydali ;) Jináč naprostej magor (už to že si dal video na net o něčem svědčí :doh ), díky kterýmu máme u cizinců zase o něco "lepší" renomé. Ale začíná být v módě "hraní" si na policajty...za chvilku aby se čert v tom vyznal :smich:

Editováno: , autor: kibi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to prostě hlava nebere...buď musel být totálně nalitý nebo totálně blbý kol114

Mam obavy, ze oboji, tezko rict, co vic :( Ale toho, ze nekoho sundal a ze ho ma na okne by si vsimnul i pri trech promile a IQ 50, sem zvedav, na co se bude pri soudu vymlouvat :(

Editováno: , autor: krysarr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkrácené soudní řízení, dva mrtví = kulka do hlavy a hotovo, tady není omluva, je to rychlé, bez problémů a jasně by to ostaním řeklo, že se tohle prostě tolerovat nebude

A nebylo by to ani drahé: kulka do palice =cca 15,-Kč, plyn na spálení mrtvoly cca 35,-Kč a je to, žádné velké náklady a vše transparentní

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co čekáš?? Že tuto práci bude dělat neurochirurg s docentůrou nebo co? Jako dávat botičky, buzerovat pejskaře, vozit feťáky a opilce, hádat se s kde jakou bábou a podobně, tak kdo by to dělal? Sbírat po dětských hřištích injekční stříkačky po fetkách, prát se s nimi a riskovat minimálně svrab a nejhůře HIV+ či žloutenku? Kdo to může dělat za ty prachy? Jasně, někdo to dělat musí, ale tady by to mělo být srozumitelně rozděleno.

A proto mně osobně vadí, že tito lidé zasahují do problematiky provozu na silnicích, kde normální policajt státní musí projít v celku dlouhým proškolením a tito se stanou za 3 měsíce strážníkem a rozhodují o všem. Nehledě na to, že nadále jsou strážníci motivováni tím, kolik kde vyberou do městské pokladny peněz (rozumněj pokuty), o tolik a tolik procent budou mít lepší výplatu (osbní hodnocení či odměny).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Palo: máš pravdu, že MP by měla řešit problematiku především "veřejného pořádku" a ne tolik zasahovat do problematiky silničního dohledu a represe v tomto segmentu - ale to by musela být kompletně reorganizována struktura státní policie a především vyšší počet "sloužících" policistů" - reálně nasazených na ulici. V dnešní době by se spousta větších měst (Praha je dokonalým příkladem) bez MP položila. To že MP účelně využívá pravomoce v dopravě k naplnění městské pokladny je věc druhá - ono fungování MP je defakto založeno na principu SROčka, kdy je to dobře fungující - výnosná firma (potom se není čemu divit, že technika MP je o generaci jinde než technika PČR) S proškolením jsi na omylu, kde jsou ty časy kdy státní policista musel projít dlouhým kurzem, dnes je tento kurz rapidně skrácen, kdy 6měsíců musí stačit na zvládnutí jak zákona trestního tak přestupkového plus moře dalších interních nařízení....MP mají sice pouze 3měsíce, kdy se ovšem věnují pouze problematice přestupků = tím neříkám že kde jakej měšťák je "hlava pomazaná", jen tvrdím to, že přestupkovej zákon by měli zvládat teoreticky líp než PČRák. A na otázku kdo to může dělat za ty prachy ti odpovím jednoduše...často to dělaj bývalí příslušníci PČR, kteří po letech sebrali rentu a za lepšíi peníz a míň prace, bez zbytecnyho papirovani a neplacenych hodin presli prave k MP. No asi je to prekvapeni, ale ve vetsich mestech maji straznici vetsi plat nez statni policista.

PS: ohledně přilepšení k výplatě - ano u MP to tak fuguje, ale nebuď naivní, že u PČR je to jiný...jen místo odměn jsou za nesplněné "normy" tresty...čárkový systém je neúprosný ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...