Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 11 let později...
Vloženo

Vím, že to je staré téma, ale vzhledem k tomu, že se Turanzy pořád prodávají, tak chci varovat.

Mám O1 STYLE, kterou jsem koupil loni na podzim. Jsou na ní polské Turanzy 205/60 R16 a při jízdě - hlavně pomalé ve městě takový hluk, že i vibrovala podlaha - manželka si stěžovala, že to úplně cítí. Myslel jsem, že špatné ložisko, protože na jedné straně opravdu bylo špatné. Nechal jsem tedy vyměnit i to druhé a zlepšení nepatrné.

Jenže pořádně neodzkoušeno, protože začala zima. Dal jsem zimáky 195/65 R15 na plecháčích a nějaké čínské - koupeno na inzerát.

S tím jsem odjezdil celou zimu a nyní jsem dal zpět Metallicy s Turanzami a to je přímo katastrofa.

Obrovský hluk, vibrace při pomalé jízdě a mnohem vyšší jízdní odpor, takže předpokládám i vyšší spotřebu.

Ten rozdíl je vážně velký, tam kde jsem ke křižovatce dojížděl bez motoru, musím s motorem, z kopce kde se mi to předtím rozjelo na 120 jedu stěží 100. Nechtělo se mi tomu věřit.

Na druhou stranu řiditelnost auta je taky někde jinde. Řízení je teď ukecané a reaguje okamžitě. Ale ty nevýhody to přímo brutálně přebíjejí.

S druhou O1 jezdím 2 roky na 205/60 R16, ale zimní Matadory a tam je klid.

Turanza je zatím to nejhorší (z hlediska komfortu), co jsem kdy na svých autech měl.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...