Zdenal C. Vloženo 1. Červen 2008 Sdílet Vloženo 1. Červen 2008 (editace) Ahoj vsichni, ma nekdo zkusenosti s cistenim, respektive s rozdelanim cire optiky na facelift OI? Vim ze na foru Mikl (neskutecnej kutil Tim) dokonce nekolikrat rozdelaval svoje originalni xenony, vzadu svetla rozrezal, udelal upravu a nazpet slepil dohromady. Jde mi o to ze se mi zevnitr svetla vytvoril povlak, mlecneho druhu od mlhovky, kdyz v ni neco trochu vyteklo zarem od zarovky, a chtel bych je obe rozdelat, povlak utrit a vycistit cocky mlhovek. Pokud by s tim mel nekdo zkusenosti a nejlep by byl z Brna ci jeho okoli budu moc rad za radu ci lepe pomoc. Editováno: 1. Červen 2008, autor: Zdenal C. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chossse Vloženo 1. Červen 2008 Sdílet Vloženo 1. Červen 2008 Je tu toho po kkt! Hlavne to necisti zadnym lihem nebo chemikalii jenom vodou! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 1. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 1. Červen 2008 Je tu toho po kkt! Hlavne to necisti zadnym lihem nebo chemikalii jenom vodou! Asi narazis na cisteni "zvenci" ale ja mam namysli zevnitr, tudiz je otevrit a to je kamen urazu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 1. Červen 2008 Sdílet Vloženo 1. Červen 2008 Ne Chossse to myslel dobře. Hledej . Je tu třeba jak rozlepil xenony a vyčistil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 1. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 1. Červen 2008 Ne Chossse to myslel dobře. Hledej . Je tu třeba jak rozlepil xenony a vyčistil Ok mrknu poradne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danone Vloženo 3. Červen 2008 Sdílet Vloženo 3. Červen 2008 ked najdes daj vediet. ja som nenasiel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 3. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 3. Červen 2008 ked najdes daj vediet. ja som nenasiel. Hledam hledam kolego ale stejne by mi pomohl nekdo zkusenejsi. Uvidime jinak pokud najdu napisu sem postrehy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 4. Červen 2008 Sdílet Vloženo 4. Červen 2008 http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...8&hl=trouby http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...0&hl=trouby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 4. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 4. Červen 2008 http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...8&hl=troubyhttp://forum.skodahome.cz/index.php?showto...0&hl=trouby Diky za pomoc, ale o tomhle vim, problem je v tom ze on "jen" otevrel zadek svetel a vycistil to pres nej, kdezto ja bych je rad rozdelal cele, coz znamena rozlepil (asi rozrezal) vzadu po celem obvodu plast od kostry svetla abych mohl celou plochu toho kryciho predniho plastu vycistit a pak az vydelal cocky z mlhovek, ktere taky vycistil. Asi si zjistim od Mikla, ktery rozdelal kompletne svoje xenony, co pouzil za lepidlo, jak dlouho to schlo a jak velkym kotoucem to rezal. Pokud se mi to podari, postnu to sem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 4. Červen 2008 Sdílet Vloženo 4. Červen 2008 A taky tam je napsáno, že to máš vrazit do trouby na 80°C a ono se ti to samo rozlepí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danone Vloženo 4. Červen 2008 Sdílet Vloženo 4. Červen 2008 (editace) A skusil to teda niekto v tej rure? ja by som to skusil ale nieje tam napisane ze na kolko minut Editováno: 4. Červen 2008, autor: danone Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 4. Červen 2008 Sdílet Vloženo 4. Červen 2008 A skusil to teda niekto v tej rure? ja by som to skusil ale nieje tam napisane ze na kolko minut Ale píšou, myslím v tom druhým odkazu jak dával KaJe - 10 min. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 4. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 4. Červen 2008 Chlapi, jeden zkuseny kolega se semnou podelil o zkusenost, ze trouba neni to prave orechove, duvod = plast vam muze "zezloutnout" ci se proste jen zdeformovat. Zatim je tedy v kurzu rozrezani cireho plastu od toho kryciho zadniho plastu ve sparech a nasledne zalepeni. Pokud ma nekdo lepsi zkusenost sem s ni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 4. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 4. Červen 2008 http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...8&hl=troubyhttp://forum.skodahome.cz/index.php?showto...0&hl=trouby Problem u toho druheho odkazu, ktery je nam uz blizsi, je ten se zatim nikdo nepodelil o zkusenost s tou troubou, protoze kdyby to fungovalo a svetlo by nezezloutlo ci se nezdeformovalo pak mame vyhrano. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 4. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 4. Červen 2008 Urcite nejlepsi by bylo kdyby se sehnal ten predni plast z vrakace a zkusilo se to v te troube. Pokud to nikdo nezkousel mozna se pristi tyden otocim nekde na vrakaci a zkusim sehnat ten ciry plast a pak to zkusit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johnxx Vloženo 5. Červen 2008 Sdílet Vloženo 5. Červen 2008 Tak jsem o tom uvazoval, ze bych je vycistil ze vnitr, kdyz jsem to cetl o te troube, tak me to pobavilo, ze to nekdo myslel jako vtip a pak se dalsi chytli, ze se to tak da udelat . Rovnou tady zacnete rozdavat recepty, co se na kolik pece v troube, co treba radio, na kolik minut by jste ho dali pect??? Ne vazne, myslim, ze nejake ohrivani v troube muze akorat poskodit ten plast, protoze tato teplota (80°C) myslim ze uz je moc velka, plast zacne pracovat, roztahne se, zkrouti a muzete to svetlo vyhodit.Ja budu radeji jezdit se zaslima lampama nez bez nich a az nekdo vymysli nejaky bezpecny zpusob a hlavne kterej bude fungovat, tak to hoho jdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 5. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 5. Červen 2008 (editace) Tak jsem o tom uvazoval, ze bych je vycistil ze vnitr, kdyz jsem to cetl o te troube, tak me to pobavilo, ze to nekdo myslel jako vtip a pak se dalsi chytli, ze se to tak da udelat .Rovnou tady zacnete rozdavat recepty, co se na kolik pece v troube, co treba radio, na kolik minut by jste ho dali pect??? Ne vazne, myslim, ze nejake ohrivani v troube muze akorat poskodit ten plast, protoze tato teplota (80°C) myslim ze uz je moc velka, plast zacne pracovat, roztahne se, zkrouti a muzete to svetlo vyhodit.Ja budu radeji jezdit se zaslima lampama nez bez nich a az nekdo vymysli nejaky bezpecny zpusob a hlavne kterej bude fungovat, tak to hoho jdu. Tohle je hodne pravdepodobne ale zase nadruhou stranu proc to nezkusit na rozbitem svetle za par korun. Muj pripad je trosku extremnejsi, protoze mam po cele vrchni plose mlhu (mlicneho puvodu) a ono to svetlo opravdu sviti hur a mozna i oslnuje protoze spatne lame i svetlo, navic mi na nich uz moc nezalezi, protoze jsou v planu orig. xenony, proto me to stale laka to alespon vyzkouset. Tak ci onak zatim pocitam spise s verzi upravy jakou delal na svych xenonech Mikl (on je ovsem pan Kutil). Uvidime Editováno: 5. Červen 2008, autor: Zdenal C. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 5. Červen 2008 Sdílet Vloženo 5. Červen 2008 Trúba je OK, nič ti nezožltne, zožltne ti plast len keď ho repasuješ a preleľťuješ nanovo zvonku pretože odstrániš mikroskopickú vrstvu práve proti zožltnutiu. Plast musí vydržať minimálne 150°C veď cez deň v lete keď svietiš a xen zahreje na 80°C parabolu tak tam tá teplota je. Mám to odmerané takže ma tu nemusia nejakí odborníci presviedčať že to tak nieje. Sám som zohrial niekolko svetiel práve na 90°C v trúbe a nič opakujem nič sa plastu či svetlu nestalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 6. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 6. Červen 2008 Trúba je OK, nič ti nezožltne, zožltne ti plast len keď ho repasuješ a preleľťuješ nanovo zvonku pretože odstrániš mikroskopickú vrstvu práve proti zožltnutiu.Plast musí vydržať minimálne 150°C veď cez deň v lete keď svietiš a xen zahreje na 80°C parabolu tak tam tá teplota je. Mám to odmerané takže ma tu nemusia nejakí odborníci presviedčať že to tak nieje. Sám som zohrial niekolko svetiel práve na 90°C v trúbe a nič opakujem nič sa plastu či svetlu nestalo Tak to je velice potesujici zjisteni ze by se trouba vracela do kurzu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 6. Červen 2008 Sdílet Vloženo 6. Červen 2008 podla mňa to horkovzdušnou pištolou nenahreješ rovnomerne po celom obvode kdežto trúbou hej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarda.jezek Vloženo 6. Červen 2008 Sdílet Vloženo 6. Červen 2008 Já osobně bych se spíš bál o tu troubu, že z plastu nasákne nějakými rakovinotvornými sajrajty a pak je bude při pečení pouštět do buchet a masa... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 7. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 7. Červen 2008 Co to svetlo treba obalit alobalem ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 14. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2008 V pondeli snad budu mit svetlo na otestovani v troube. Je to sice "jen" z Fabie, ale technologicky by to melo byt stejne ci podobne, znamy technik mi ho da ze smeti co maji v Autonove, takze zkusim a napisu jak to dopadlo. Tak ci onak diky zkusenosti kolegy ze slovenska jsem tohle uplne nezavrhl a doufam ze se to povede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danone Vloženo 15. Červen 2008 Sdílet Vloženo 15. Červen 2008 Trúba je OK, nič ti nezožltne, zožltne ti plast len keď ho repasuješ a preleľťuješ nanovo zvonku pretože odstrániš mikroskopickú vrstvu práve proti zožltnutiu.Plast musí vydržať minimálne 150°C veď cez deň v lete keď svietiš a xen zahreje na 80°C parabolu tak tam tá teplota je. Mám to odmerané takže ma tu nemusia nejakí odborníci presviedčať že to tak nieje. Sám som zohrial niekolko svetiel práve na 90°C v trúbe a nič opakujem nič sa plastu či svetlu nestalo no ale v tom pripade by ti pocas slnecneho dna ten plast nedrzal lebo by sa lepidlo roztieklo nie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 15. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 15. Červen 2008 no ale v tom pripade by ti pocas slnecneho dna ten plast nedrzal lebo by sa lepidlo roztieklo nie? Dobra otazka, ovsem myslis ze i u nas jsou teploty (i pri slunnych dnech) kolem 80°C ? Pri jizde se svetla ochlazuji vzduchem. Nevim tot muj nazor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.