Přejít na obsah

Octavia III


gigi

Doporučené příspěvky

Jel jsem s OIII TDI a ta náprava trochu "tloukla" do auta a duněla z toho trochu střecha, ale nic co by bylo nenormálního. Ovšem taky nic extra komfortního při prázdném autě. Jak tam byl vzadu alespoň jeden spolucestující tak byl klid. Možná zprogresivněli účinek, kdy nějaký ten centimetr "tlumí" míň a pouští to do protlumení. Tím kola uhnou a nejde to natvrdo. Měli taky posunout kilowaty a kombinaci s víceprvkem dolů. Stejně dostaneme nějakou tu slevu a efekt jejich ušetření v prčicích.

Editováno: , autor: Jakub Nabel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co by jako mělo být v nepořádku? U OIII je to normální projev jednoduché zadní nápravy. Projeď se s ní a uvidíš,respektive uslyšíš.
Kessy je pro Elegance na výběr zadarmo. U Ambition za příplatek 10 000 Kč. Ale to si každý může přece přečíst v ceníku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm,jestli ten konfigurátor nekecá,tak to vypadá,že ne. Tak si myslím,že by tedy v ceníku měly být jasně vyznačeny položky,které je nutné kombinovat s jinou výbavou. Jinak je to matoucí. Oni se akorát odvolávají na jednu větičku na konci ceníku "Na možnosti kombinací jednotlivých mimořádných výbav se informujte u svého prodejce vozů ŠKODA ." To snad nemůže být problém,dát tam třeba hvězdičku s dodatkem,že je nutno objednat i jinou výbavu? :kol-34:

Editováno: , autor: Pawouk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny místní znalce, uvažuji o koupi nové O3, tak jsem za týden poctivě přečetl všech 177 stran. Jelikož kromě toho, že Sorento je nejlepší na světě a O3 má nápravu na h...o jsem se vlastně nic nedozvěděl, tak bych měl konkrétní dotaz.

Plánuji 1,6 TDI a přemýšlím nad 66kw, jelikož je o 35tis. levnější než 77kw a myslím, že na rodinné jízdy mi to bude stačit. Po dálnici jedu max 4x do roka a jinak to bude auto prostě do práce, nákupy, malé výlety atd. Teď mám O1 1.6 MPi 75kw a výkonově mi to úplně stačí.

Takže otázka zní, co si myslíte, bude O3 stačit 1,6 TDI 66kw ?

 

Díky za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

10 - 12 tis a nechci slyšet kup si TSI.  kol3 Celý život jsem doma i v práci jezdil v benzínech, ale od doby co mám ve služební Fabii naftu i když jen 1,6TDI 55kw, tak jsem s tím max spokej a chci prostě TDI - ten motor mým jízdním vlastnostem prostě úplně vyhovuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak uz se pta Kuba kolik km najezdis ? ...... ale jak sem se dozvedel nakupy, vylety a atd... tak to nebude zase malo.

 

otazka dalsi zni.... kdyz jezdis defakto s plnym autem,... aby ti to taky trochu jelo a mel si nejakou akceleraci ;) ...... aby si se nedivil ze to nejede a zere, ikdyz u nafty se moc ocevat zrani o nejaky 3 - 4 l navrch ocekavat neda ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych rekl ze to bude statcit. Prvni octavie 1.9TDI byla taky 66Kw, a jelo to dostatecne a nepocitoval jsem zadnej stres a nervozitu kdyz sem potreboval nekoho predjet. O3 bude mit trochu jinou krivku - trochu horsi, ale vubec bych se toho nebal. To auto bude mit dobrej tocivej moment, ktery postaci na zcela bezne situace.Bude to sporivej moturek, kterymu i kdyz se na to slapne neudela to takovej vir v nadrzi jako slabe TSI. A ten motor ma dobrej pomer vykon vs objem nez 1.2TSI takze si myslim ze i zivotnost bude delsi.

Editováno: , autor: bicista
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za prvé benzín už nechci, i dkyž TSI je něco jiného než MPI a za druhé nevěřím ve velkou životnost 1,2 motoru s tolika KW. Vím, že 66kw tu ještě nikdo nemá, ani jako předváděčku jsem ji zatím nikde nesehnal, ale v 77 už jsem se byl projet a prostě na mě úplně v pohodě, takže s mým ročním nájezdem km počítám, že 66kw mi bude stačit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....tady je každá rada drahá, ty chceš vlastně jen potvrdit správnost svého výběru, s tím co najezdíš a k čemu ti to má sloužit je nejrozumější volbou 1,2tsi, bude ti to žrát skoro stejně jak ropák, ale s lepší dynamikou, ale nejlepší je se svézt a udělat si závěr sám...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bicista: ......... no jo ale u 1.9 jsi mel aspon nejakej objem ;) tudiz tam to tak nevadilo

 

 

   ................ taky bych mozna volil asi TSI 77 kw uz proto ze to bude urcite zivejsi,... ale zase z hlediska spotreby vic rozezranejsi, to pak vyhovuje 1.6 TDI byt tebou sahnul bych spis po te silnejsi verzi nafty, tudiz 77 kw ..... vim ze to je rozdil 35 000 kc a mohl by si si dovybavit auto jeste nejakyma vecma ale ja bych to urcite jeste zvazil,.... a hlavne vyzkousel a projel se obema variantama vykonu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...