Přejít na obsah

Autoalarm CA-02 Fox od Jablotronu

Joshua

Doporučené příspěvky

• o 1 měsíc později...

Nazdar lidi,

tak jsem si tento alarm kvuli dobremu pomeru cena/vykon a v neposledni rade dobrym referencim namontoval.

Nicmene s funkci jeste bohuzel nemuzu byt spokojen. Odjisteni a zajisteni bohuzel nefunguje stoprocentne, chvilemi ano a chvilemi ne.

Mam podezreni ze to souvisi se signaly odemknuti a zamknuti. Tyto vstupy mam privedeny pres dvere ridice primo na vodice od motorku centralniho zamykani.

To ma za dusledek, ze v momente zamykani dveri je zamykaci vodic ukostren primo a odemykaci pres vinuti motorku. Nemuze toto byt problem?

V navodu k montazi jednoho z alarmu od Jablotronu (CA-320OC) primo do Octavie jsem se docetl o nutnosti pripojeni odemykaciho vodice pres odpor 180Ω. Plati to i pro CA-02 Fox?

Jedna se o Octavii rv. 2001, 2,5gen.

Netusi nekdo v cem by mohl byt problem?

Zdravi Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To prece neni mozne aby zajisteni/odjisteni nekdy chodilo a nekdy ne podle nalady. Kdyz to jde tak treba 10krat za sebou. Kdyz to nejde tak pech.

V pocatecni euforii po montazi jsem dektivoval nouzove tlacitko odjisteni a pak horce litoval. Kvuli sousedum jsem musel odpojit sirenu.

Ja zkusim poslat dotaz primo do Jablotronu. Povazuji je za seriozni firmu.

Treba mam smulu na spatny kousek.

Jirka

Odkaz ke komentáři

S tou zarovkou uz jsem to musel udelat davno...

Jinak toto je odpoved od Jablotronu:

Dobrý den,

připojení ve dveřích nemáme vyzkoušeno. Připojujeme se na řídicí jednotce

nad pedály, šedý a žlutý vodič ( pin 23, 24 ) nebo šedo/žlutý a žluto/modrý

( 3, 18 ) - podle typu vozu. Je to výstup pro servo pátých dveří.

S pozdravem

JABLOTRON ALARMS a.s.

Prijde mi divne ze by to na servo dveri neslo a na servo kufru ano, ale asi nezbude nez to vyzkouset.

Co si o tom myslite?

Zdravi Jirka

Odkaz ke komentáři

2 možnosti:

1/ vadná jednotka

2/ vadmý spoj (napojení), skrat na kostru

řešení:

1/ pošli na reklamaci, řekni žes měl zapojeno podle jejich návodu a že to funguje sporadicky

2/ zkontroluj spoje jestli je vše propájeno a nikde není studenák - jestli jsi tam dával nacvakávací spony tak jak to dělá hodně "elektrikářů" tak spony nahrad pájeným spojem

zkontroluj jestli je vše dobře zaizolovany a nemohlo se někde něco prodřít o hranu

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Nazdar panove,

rad bych ukoncil toto vlakno happy endem. Alarm uz dva dy chodi a snad mu to vydrzi.

Musim rict, ze Jablotron ma ocividne kvalifikovany personal. meli pravdu.

Dostalo se mi jeste nasledujiciho upresneni:

Dobrý den,

oba zmíněné vodiče jsou v klidovém stavu ukostřeny přes relé v komfortni jednotce. Při

uzamčení či odemčení se na nich musí objevovat kladný signál. Pokud tedy

nastavíte parametr 3 na "odpojení od kostry" alarm se musí odjišťovat a

zajišťovat.

S pozdravem

JABLOTRON ALARMS a.s.

Jak to napsali, tak to i sedi. U dvernich jednotek je to ocividne jinak, alespon u tech mojich. Tam v klidu nedochazi k propojeni na kostru.

Takze rozcalounovani dveri si muzete usetrit, pripojovat vyvody na servo kufru rovnou na komfortce.

Zdravi J.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...