Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Nazdar lidi,

tak jsem si tento alarm kvuli dobremu pomeru cena/vykon a v neposledni rade dobrym referencim namontoval.

Nicmene s funkci jeste bohuzel nemuzu byt spokojen. Odjisteni a zajisteni bohuzel nefunguje stoprocentne, chvilemi ano a chvilemi ne.

Mam podezreni ze to souvisi se signaly odemknuti a zamknuti. Tyto vstupy mam privedeny pres dvere ridice primo na vodice od motorku centralniho zamykani.

To ma za dusledek, ze v momente zamykani dveri je zamykaci vodic ukostren primo a odemykaci pres vinuti motorku. Nemuze toto byt problem?

V navodu k montazi jednoho z alarmu od Jablotronu (CA-320OC) primo do Octavie jsem se docetl o nutnosti pripojeni odemykaciho vodice pres odpor 180Ω. Plati to i pro CA-02 Fox?

Jedna se o Octavii rv. 2001, 2,5gen.

Netusi nekdo v cem by mohl byt problem?

Zdravi Jirka

Vloženo

To prece neni mozne aby zajisteni/odjisteni nekdy chodilo a nekdy ne podle nalady. Kdyz to jde tak treba 10krat za sebou. Kdyz to nejde tak pech.

V pocatecni euforii po montazi jsem dektivoval nouzove tlacitko odjisteni a pak horce litoval. Kvuli sousedum jsem musel odpojit sirenu.

Ja zkusim poslat dotaz primo do Jablotronu. Povazuji je za seriozni firmu.

Treba mam smulu na spatny kousek.

Jirka

Vloženo

S tou zarovkou uz jsem to musel udelat davno...

Jinak toto je odpoved od Jablotronu:

Dobrý den,

připojení ve dveřích nemáme vyzkoušeno. Připojujeme se na řídicí jednotce

nad pedály, šedý a žlutý vodič ( pin 23, 24 ) nebo šedo/žlutý a žluto/modrý

( 3, 18 ) - podle typu vozu. Je to výstup pro servo pátých dveří.

S pozdravem

JABLOTRON ALARMS a.s.

Prijde mi divne ze by to na servo dveri neslo a na servo kufru ano, ale asi nezbude nez to vyzkouset.

Co si o tom myslite?

Zdravi Jirka

Vloženo

2 možnosti:

1/ vadná jednotka

2/ vadmý spoj (napojení), skrat na kostru

řešení:

1/ pošli na reklamaci, řekni žes měl zapojeno podle jejich návodu a že to funguje sporadicky

2/ zkontroluj spoje jestli je vše propájeno a nikde není studenák - jestli jsi tam dával nacvakávací spony tak jak to dělá hodně "elektrikářů" tak spony nahrad pájeným spojem

zkontroluj jestli je vše dobře zaizolovany a nemohlo se někde něco prodřít o hranu

• o 3 týdny později...
Vloženo

Nazdar panove,

rad bych ukoncil toto vlakno happy endem. Alarm uz dva dy chodi a snad mu to vydrzi.

Musim rict, ze Jablotron ma ocividne kvalifikovany personal. meli pravdu.

Dostalo se mi jeste nasledujiciho upresneni:

Dobrý den,

oba zmíněné vodiče jsou v klidovém stavu ukostřeny přes relé v komfortni jednotce. Při

uzamčení či odemčení se na nich musí objevovat kladný signál. Pokud tedy

nastavíte parametr 3 na "odpojení od kostry" alarm se musí odjišťovat a

zajišťovat.

S pozdravem

JABLOTRON ALARMS a.s.

Jak to napsali, tak to i sedi. U dvernich jednotek je to ocividne jinak, alespon u tech mojich. Tam v klidu nedochazi k propojeni na kostru.

Takze rozcalounovani dveri si muzete usetrit, pripojovat vyvody na servo kufru rovnou na komfortce.

Zdravi J.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...