Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

toto forum je cenzurovano majitelem proti jeho vlastnim pravidlum, prispevek jeho majitel odstranil.

Editováno: , autor: buml
Vloženo (editace)

toto forum je cenzurovano majitelem proti jeho vlastnim pravidlum, prispevek jeho majitel odstranil.

Vloženo

Taky se chystám dodělat regulaci podsvitu na svojí Tource a chtěl bych se zeptat na pár drobností.

• ten díl 1U0 941 333 D je komplet kostka se dvěma poťáky, která se dá namísto stávající kostky s jedním?
  • jsou tam i ty plíšky, kterými se to uchycuje?
  • můžu se zeptat, kdes koupil a za kolik? (já budu asi kupovat tady)
  • po tvém zjednodušeném zapojení šedého kabelu na pojistku S3 - funguje ti osvětlení odkládací skříňky?
    Nejsem elektrikář, ale jak jsem koukal do schémat, tak na přípojný bod A3, který jsi obešel, by mělo být napojené i osvětlení toho kastlíku. Jestli ho vůbec Tourka osvětlený má :)

Vloženo

Já fakt elektrice skoro vůbec nerozumím :feve: , takže jsem se mylně domníval, že je přes tu pojistku S3 bod A3 napájen. Teď vidím, že je to pitomost.

Laicky si tu regulaci podsvitu představuju tak, že vezme 12V z A3 a "vyrobí" se z něj 2-12V, který se přivede na A4. Bez regulace je těch cca 9V na A4 zajištěno odporovým vedením mezi A3 a A4.

Pokud vypojím z pojistky S3 šedý kabel (vedoucí od A3) ten zaizoluju a na jeho místo napojím k pojistce jiný kabel k poťáku regulace podsvitu, tak mi není jasné, jak to může fungovat, když se pak k regulaci podsvitu nedostane těch 12V z A3.

Asi ten bumlův popis blbě chápu a nebo jsem holt úplně mimo :)

Vloženo

začátek chápeš dobře, podsvit začíná na pojistce č.3, ta je napájena z ovladače světel. A3 je podsvit bez regulace (světlo kaslíku a relé regulace podsvitu), reglér podsvitu přivádí z bodu A3 do A4 2-12V, tím se reguluje podsvit. Relé podsvitu ještě extra reguluju podsvit pro: topení/man. AC, ovladač výhřevu sedaček a osvětlení kufru.

tak, jak to udělal nejspíš buml, tak mu nejde světlo kaslíku a pokud by měl man. AC, tak její podsvit a podsvit ovladače výhřevu sedaček. u osvětlení kufru si nejsem jist

Vloženo
tak sem si dneska dal rozborku auta a regulace podsvetleni jiz funguje.

timto jeste jednou dekuji bylo to presne jaks napsal, takze sem vyhodil z pojistky 3 pravej (odchozi) pin, ten zaizoloval a k ovladani regulace natah novej kabel a je to.

dik patri samo i Tunakovi, kterej zpracoval super navod:)

Trochu nechapu proc to Tour nema, to je za priplatek, nebo si vyjjimka?

Vloženo (editace)

Vloženo (editace)
Trochu nechapu proc to Tour nema, to je za priplatek, nebo si vyjjimka?

Tour to nemá a žádnej příplatek to neřeší. Proč to nemá? To se leda ptej v MB :)

Editováno: , autor: wog
Vloženo (editace)

Vloženo (editace)

Vloženo (editace)

• o 8 měsíců později...
Vloženo

Nevim jesi se ptam ve spravnym tematu, ale furt lepsi nez zakladat novy.. Jak se dostava info o intenzite podsvitu do CANu? Nektery radia, mozna i climatronik nebo i dverni RJ si ji tam berou nebo ne? Proc jsou nektery podsviceny elementy napojeny rovnou na regulator a nektery az za rele podsvitu? Rolbar este pise, ze je osvetleni kufru taky napojeno na regulaci...z jakeho duvodu?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...